KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Kutluay sokak esnafı tepkili

Sorunun çözülmemesi halinde kepenk kapatıp işyeri anahtarlarını ilgili makamlara bırakacaklarını vurgulayan esnaflar, kahve kürsülerine ve gelişigüzel araç parkına başta valilik olmak üzere, belediye ve emniyet müdürlüğünün soruna çözüm bulmasını istedi.

Kutluay sokak esnafı tepkili
09 HAZİRAN 2007 CUMARTESİ 14:49
0
3596
0
AA aa
Havaların ısınmasıyla birlikte kaldırımların kahvehane kürsüleriyle işgal edilmesinin işlerine olumsuz yansıdığını aktaran Kutluay Sokak esnafları, sorunun çözümünde etkili olamayan belediyeye tepki gösterdi.
Yaz mevsimiyle birlikte çarşı-pazarda bir hareketlilik başladığını ancak bu hareketlilikten nasiplerini alamadıklarını ileri süren Kutluay Sokak esnaflarından Altınışık Giyim İşletmecisi Özcan Bürkük, Semuse Giyim İletmecisi Murat Elitaş, Eray Perde İşletmecisi Cemalettin Kanat, Aydoğdu Giyim İşletmecisi İbrahim Aydoğdu, Yağmur Bebe Giyim İşletmecisi Şahin Şentürk ve Ayşe Şentürk, sokağın bir ucunun kahve kürsüleri, diğer ucunun ise araçlar tarafından kapatıldığını belirterek, sokağa giriş çıkışların önlendiğini belirtiler.
Sabahın erken saatlerinde açtıkları işyerlerini siftahsız kapatır hale geldiklerini söyleyen esnaflar, sorunlarının çözümüne ilişkin hiçbir iyileştirici çalışmanın yapılmadığını da ifade ettiler.
Giriş ve çıkışların işgal edilmesi nedeniyle özellikle bayan müşterilerin sokağa giremediğine dikkat çeken esnaflar; “Havaların ısınmasıyla birlikte işler iyiye gider diye çeşitli hazırlıklarda bulunduk. Maalesef hazırlıklarımız boşa çıktı. Çünkü müşterilerimiz sokağa giremiyor. Araç trafiğine kapatılan sokak, gösterilen ilgisizlik nedeniyle yaya trafiğine de kapandı. Sokağın bir ucunda kahvehane kürsülerine oturan insanlar, diğer ucunda ise park edilmiş araçlar bulunuyor. İnsanlar gönül rahatlığıyla sokağa giremiyor. Özellikle bayan müşterilerimiz bu konuda ciddi rahatsızlıklar yaşıyorlar. Oysaki trafiğe kapatılan bu sokağın çok daha işlek ve canlı olması gerekiyordu. Maalesef ilgili kurumlar görevlerini layıkıyla yerine getirmiyor. Zabıtalar, tahsilliyim deyip itibarım var diyenler gelip kaldırımdaki kürsüde oturursa bu sorun daha uzun süre devam eder” sözleriyle tepkilerini dile getirdiler.
Kaldırımların kahvehane kürsüleri ile işgal edilmesinin Bingöl'ün kangren sorunu haline geldiğini savunan esnaflar, bu sorunun her yaz mevsiminde yaşandığını ancak hiçbir yerel yöneticinin çözüm üretemediğini kaydetti.
Sorunun çözülmemesi halinde kepenk kapatıp işyeri anahtarlarını ilgili makamlara bırakacaklarını vurgulayan esnaflar, kahve kürsülerine ve gelişigüzel araç parkına başta valilik olmak üzere, belediye ve emniyet müdürlüğünün soruna çözüm bulmasını istedi.

Bingöl kent haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.06.2025
17:09
Vali Usta`dan yatırımcılara Bingöl çağrısı!
Vali Usta'dan yatırımcılara Bingöl çağrısı! 'Asla pişman olmayacaksınız'
Yeni Yatırım Teşvik Sistemi Bilgilendirme Toplantısı'nda iş dünyasına Bingöl'e yatırım çağrısında bulunan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'e gelin, asla pişman olmayacaksınız ve kazanacaksınız. Gelin, avantajlarla dolu bu yeni yatırım döneminde siz de yerinizi alın. Bingöl'ün üretim gücünü birlikte büyütelim.'
17.06.2025
16:00
Bingöl`ün Mayıs 2025 kaza bilançosu açıklandı
Bingöl'ün Mayıs 2025 kaza bilançosu açıklandı
Bingöl'de mayıs ayında meydana gelen 108 kazada 145 kişi yaralandı. Trafik kazalarında en sık görülen sürücü hataları ise şöyle sıralandı:
17.06.2025
15:49
Bingöl`de menengiçler fıstık olacak
Bingöl'de menengiçler fıstık olacak
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Genç ilçesinde fıstık aşılama çalışmalarını inceledi.
17.06.2025
02:37
Özturan`dan yeni yönetim mesajı!
Özturan'dan yeni yönetim mesajı! 'Omuz omuza, inanç ve kararlılıkla…'
Önceki yönetime teşekkür edip yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik eden 12Bingölspor Kulübü Başkanı M.Engin Özturan; 'Bu sezon, sıradan bir mücadele değil; şampiyonluk inancıyla atılan adımların, birlik ruhuyla kurulan temelin ve memleket sevdasıyla büyüyen bir hayalin sezonudur. Kurulan bu güçlü yönetim; omuz omuza, inançla ve kararlılıkla yürüyeceğimiz bu zorlu yolculukta, kulübümüzün hedeflerine ulaşmasında en büyük teminat olacaktır.'
17.06.2025
02:36
Arıcıların ilgisi büyüdü! Başvurular 7 kat arttı
Arıcıların ilgisi büyüdü! Başvurular 7 kat arttı
Bingöl Valisi Usta: 'Bu artış hem kalite bilincinin yaygınlaştığını hem de Bingöl Balı'nın marka değerinin üreticilerimiz tarafından da benimsendiğini göstermektedir' dedi.
17.06.2025
02:35
Çoban 3 ay için 1 milyon TL isteyince…
Çoban 3 ay için 1 milyon TL isteyince…
Bir çoban 3 aylık otlatma için 1 milyon TL isteyince köylüler imece usulüne geri dönerek kendi hayvanlarını sırayla otlatmaya başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın