KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2026 Pazar

Kutu değil, ev istiyoruz

İkinci etap kentsel dönüşüm projesine ilişkin görüşleri alınan Belediye Başkanı Yücel Barakazi; “Projeyi hazırlayan firmayla görüştük, yerel mimariye uygun bir taslak hazırlamalarını istedik. TOKİ’ye sunulan teklifin aynısını yerel firmalarımıza da sunduk. Kutu değil, gerçekten rahat bir yaşam sürülecek ev istiyoruz” dedi. Barakazi, üstyapı çalışması yapılacak alanlarla ilgili de bilgi verdi.

Kutu değil, ev istiyoruz
28 MAYIS 2015 PERŞEMBE 23:59
0
4481
5
AA aa

Çarşı merkezinde esnaf ziyareti yapıp kahvehanede bir araya geldiği vatandaşların sorun ve taleplerini yerinde dinleyen Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Online Gazetesi'ni de ziyaret etti. Burada, Bingöl'deki belediye çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan Başkan Barakazi, vatandaşların sorun ve beklentilerine dair soruları da yanıtladı.

İkinci etap kentsel dönüşüm çalışmalarının ne zaman başlayacağı, yapı türleri ve şekilleriyle ilgili detayları paylaşan Barakazi, üstyapı çalışmalarındaki eksikliklerle ilgili de görüşlerini aktardı.

“YEREL MİMARİYE UYGUN OLACAK”

Bingöl Belediyesi tarafından hazırlıkları devam eden 2. Etap Kentsel Dönüşüm Programı kapsamında Kültür Kavşağı'nın alt kısmındaki eskiyen deprem konutlarının yıkılıp yerine yenilerinin yapılmasıyla ilgili vatandaşların merakının bulunduğunun hatırlatılması üzerine Başkan Barakazi, şu açıklamaları yaptı;

“Geçtiğimiz günlerde Kültür Mahallesi sakinleriyle sabah namazı sonrasında bir toplantı yaptık. Orada mahalle sakinlerimizi bilgilendirdik. Daha önce çeşitli proje hazırlıkları olmuştu ama bizler gerek TOKİ Başkanlığı, gerekse projeyi çizen ilgili firmayla görüşmelerimizi yaptığımızda klasik konut projesine sıcak bakmadığımızı ifade ettik. Bingöl'de aile yapısı geniş ve kültür olarak misafir ağırlıklı bir yapımız var. Bu sebeple yapılacak konutların en az net 120 metrekare büyüklüğünde olmasını istedik. Çünkü daha önce bürüt 120 metrekareydi. Biz bunun yerel kültürümüze uygun olmadığını belirtip metrekareyi büyütmelerini istedik. Yine bu evlerde mutfakların geniş olması gerektiğinin altını çizdik. Çünkü zamanının önemli bir kısmını mutfakta geçiren kadınlarımız büyük mutfak istiyor. Zaten mevcut konutlara ya da benzer projelere bakıldığında ya bir duvarı yıkıp odayı mutfağa ek yapmışlar, yâda mutfak balkonunu iptal edip mutfağa dahil etmişler. Bu yüzden hem evin oturma alanı, hem de bunun içerisinde mutfak geniş olmalı dedik. Bir diğer husus ise dış görüntü olarak da yerel mimariye uygun olsun istedik. Taklit değil, gerçekten kültürümüze uygun bir proje hazırlanmasını istiyoruz dedik ve projeyi hazırlayan firma buna göre çalışmalarını yürütüyor. İnşallah önümüzdeki yakın süreçte son halini inceleyip kararımızı vermiş olacağız.”

“TOKİ ŞARTIMIZ YOK”

“Projeyi TOKİ mi uygulayacak?” sorusuna “Böyle bir zorunluluğumuz yok. Yerel firmalarımızla da yapabiliriz” yanıtını veren Başkan Barakazi; “Bingöl'deki yapı denetim firmalarımızla görüşüp yerel firmalarla gerekli değerlendirmeleri yapmalarını istedik. TOKİ'ye sunulan şartlar neyse onlara da aynı şartları sunuyoruz. Kabul ederlerse, çalışmayı buradaki firmalarla yürütebiliriz. Kabul edilmezse, TOKİ'yle yola devam etmek durumunda kalacağız. Bir iki ay içerisinde teklifleri alacağız. Konutlar zemin+7 kat şeklinde olacak. Bazı bölgelerde kat sayısında değişiklik olabilir tabi. Tepeden alta doğru kat düşümüne gidilebilir. Yukarıdan bakıldığında tüm binalar eşit yükseklikte olsun istiyoruz.” dedi.

“KİRA YARDIMI OLACAK”

“Yerel firmalarla anlaşma sağlanamazsa TOKİ'yle devam edileceğini söylediniz. Peki, hak sahiplerine kira yardımı olacak mı? TOKİ'yle anlaşırsanız çalışmalar ne zaman başlar? Çünkü hak sahipleri sabırsızlıkla bunu bekliyor” sorularına da yanıt veren Barakazi, şunları söyledi;

“Yerel firmalarımızın teklifleri olumlu olmazsa TOKİ'yle görüşüp anlaşmalarımızı tamamlayacağız. Bu doğrultu da ihale süreci başlayacak ve şayet bu yıl çalışmalarımızı başlatabilirsek hak sahiplerinden 3 ay önceden evlerini boşaltmalarını isteyeceğiz. TOKİ, 18 ayda çalışmalarını tamamlayıp anahtarı teslim ediyor. Bu süreçte de kira yardımı yapılacak zaten. Bizim derdimiz işi aceleye getirip sıradan bir konut yapımı sağlamak değil, insanımızın eve yerleştiğinde gönül rahatlığıyla burada oturabilmesidir. Fakat çalışmaların en hızlı şekilde yürütülmesi için de çabamız var. Hak sahiplerini de çok fazla bekletmeden neticeye ulaşmak için gerekli hassasiyeti de gösteriyoruz. İnşallah güzel bir kentsel dönüşüm projesi olacak.”

“ÜSTYAPIDAKİ EKSİKLİKLERİ GİDERECEĞİZ”

“Üstyapıyla ilgili 15 milyon TL'lik kredi talebiniz onaylandı. Nereler yapılacak, ne zaman tamamlanacak?” sorusuna “Geçen yıl yapılan çalışmalar neticesinde bazı mahallelerimizde işler yarım kaldı. Bu yüzden de yeni bir ihaleyle kalan eksikleri gidermeye çalışıyoruz” yanıtını veren Başkan Barakazi, yapılacak alanlarla ilgili şu bilgileri verdi:

“Üstyapı kapsamında şehrin yüzde 85'lik kısmında çalışmalarımızı tamamladık. 2014 yılında 280 bin metrekare yola BSK asfalt, 110 bin metrekare kaldırım, 320 bin metrekarelik yol kilitli parke taşıyla döşendi. Proje kapsamında 3 adet üstgeçide panoramik asansör yapıldı ve aktif hale getirildi. 6 kavşakta görme engelliler için uyarılı trafik sinyalizasyonları yapıldı. Üstyapı çalışmalarında eksik kalan yüzde 15'lik kısım için önümüzdeki günlerde ihale sürecini başlatıyoruz. Mirzan, Yenimahalle, Şehit Mustafa Gündoğdu, Simani (Şenik Barakaları dahil) Mahallelerinde eksik kalan yerlerde üstyapı çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Şehir merkezinde daha önce döşenen arnavut taşları da bu kapsamda sökülerek yerine kilitli parke taşları döşenecektir. Bu şehre de güzel hizmetler yapacağımıza inanıyoruz”

BELEDİYE BİNASI VE ASKERİ ALANLA İLGİLİ ÇALIŞMALAR

Belediye binasının nerede yapılacağını ve askeri alanla ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunun sorulduğu Başkan Yücel Barakazi, belediye binasının konutların yer aldığı alan içerisinden çıkartılmasının önemli bir karar olduğunu ifade etti.

Barakazi: “Belediye binası konutların arasında olmuyordu. Orayı yeşil alana dönüştürdük ve inşallah çalışmalar tamamlandığında bu kararımızın ne kadar doğru olduğu daha açık görülecektir. Yeni belediye binamızı 1 Nolu sağlık ocağının bulunduğu alana kuracağız inşallah. Bununla ilgili çalışmalar sürüyor. Askeri alanla ilgili çalışmalarda da sona yaklaşıyoruz. Gerekli görüşmelerimiz sürüyor, yakında sonuçlandıracağız. Burada da temel yaklaşımımız, ticari alan ağırlıklı bir yapılaşma sağlamak. Çünkü Bingöl'ün çarşı kısmını artık genişlemeli. Öte yandan mevcut terminal binası ile Tugay Kavşağı arasındaki yolu 5 metre daha genişleteceğiz” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Kindar CEO (@Misafir_19036)
03 Temmuz 2015 Cuma 09:04
yeni yapılan toki binaları 32 daire olurmu arkadaş bunu söylemek istiyorum o binalarda oturacaklar varya çok canınız yanar çok kişinin dili yanar bina giderleri nedeniyle yok o verdi bu vermedi allah yardımcınız olsun
Zazana (@Misafir_18998)
19 Haziran 2015 Cuma 09:45
daireerin en az 120 m2 olma şartı güzel ama zemin + 7 kat ve 4 daire üzeri binaların yapılması çok yanlış. bingölün mimari dokusuna uygun olsun kültürel yaşama uygun evler olsun diyorsunuz ama bir binaya bir mahalleyi taşıyorsunuz işte bu olmaz! halkımız için daha ferah evler-binalar inşa etmelisiniz. ayrıca şuan kentsel dönüşümden yapılan binaların yeri çok yanlış koskocaman çarşıyı kurban ettiler beton yığınlarına.. bakınız çarşımız çok ufak park alanlarımız yok yollarımız dar kaldırımlarımız dar..
ali al (@Misafir_18983)
15 Haziran 2015 Pazartesi 14:06
yeter artık bizler 8 kat 32 aileyle aynı binada olmak istemiyoruz ev benim arsa benim düşün yakamızda bırakın bizler verelim müteahhitlere başkanımız söylüyor ne zaman hangi tarih bizlere tarih versin namazda çıkıpta bizlerin olmadığı toplantılar yapmasın yapacaksa duyurur yer mekan verir bizlerde gideriz yapaçaz edecez denilmesi ratih tarih istiyoruz na kadar ömrümüz kaldı blinmez göerlim artık
ibrahim (@Misafir_18945)
06 Haziran 2015 Cumartesi 12:24
Olacak bakarız araştırıyoruz burası daha çok su götürür hep siyasi malzeme bırakın insanların yakasını ayıptır günahtır yapcaksınız yapın insanlarda önü görsün yorumculara bakıyorum ortada henüz hiçbir icraat yokken adam yağcılığa başlamış yağcılarda inecek var
azlı zaza (@Misafir_18898)
31 Mayıs 2015 Pazar 10:17
işte başakn budur helal olsun sana allah yolunu açık eyelsin
16.10.2026
22:59
Bingöl`de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de köy yolları değişiyor: Sırada kuzey ilçeleri var!
Bingöl'de Yukarı Çavuşlar köyünün 7,5 kilometrelik yolu sıcak asfaltla yenilendi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından yolu inceleyen Vali Cahit Çelik, kuzey ilçelerine hizmet verecek saatte 120 ton kapasiteli yeni asfalt plentinin ihalesine gelecek hafta çıkılacağı müjdesini verdi.
16.10.2026
22:52
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
En çok ölümün yaşandığı iller belli oldu: Bingöl kaçıncı sırada?
TÜİK'in açıkladığı ölüm istatistiklerinde Bingöl'ün sırası dikkat çekti. Kentte bir yılda bini aşkın kişi hayatını kaybederken, komşu illerle arasındaki fark da ortaya çıktı. Peki, Bingöl Türkiye genelinde kaçıncı sırada yer aldı, zirvede hangi şehirler var?
16.10.2026
16:55
Bingöl`de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl'de 689 üniversite öğrencisine iş imkânı!
Bingöl Üniversitesi ile İŞKUR iş birliğinde 689 öğrenci için Gençlik Programı düzenlenecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek. Öğrencilere katıldıkları her gün için 1.375 TL cep harçlığı ödenecek.
16.10.2026
16:37
Bingöl`de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl'de 135 kişilik alım yapılacak
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplam 135 kişi İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında istihdam edilecek. Başvurular 19-23 Ekim tarihleri arasında alınacak, katılımcılar 27 Ekim'de noter kurasıyla belirlenecek.
16.10.2026
16:04
İstanbul`dan Bingöl`e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul'dan Bingöl'e gönül köprüsü: Yayla YBO öğrencilerine destek
İstanbul Tuzla'daki öğrencilerin kendi elleriyle ördüğü atkılar ve yazdıkları notlar, Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yayla Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine ulaştı. Genç İçin Bir Saat Derneği ve Minik Çocuklar Bingöl Grubu tarafından düzenlenen etkinlikte öğrencilere çanta, kırtasiye seti ve atkı hediye edildi.
16.10.2026
15:37
Bingöl`de kaç kişiye bir araç düşüyor?
Bingöl'de kaç kişiye bir araç düşüyor?
TÜİK, Eylül 2026'ya ilişkin araç istatistiklerini açıkladı. Bingöl'de kayıtlı araç sayısı artarken, kent nüfusu dikkate alındığında kaç kişiye bir araç düştüğü de ortaya çıktı. Peki, 282 bin 299 kişinin yaşadığı Bingöl'de her kaç kişiye bir araç düşüyor?
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın