KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2025 Pazar
°C

Kütüphaneye 10 bin kitap bağışladı

Bingöl Üniversitesi’ne 10 bin kitap bağışlayan Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nusrettin Bolelli’nin adı kütüphaneye verildi.

Kütüphaneye 10 bin kitap bağışladı
19 EKİM 2011 ÇARŞAMBA 19:40
0
2409
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nusrettin Bolelli, kişisel kütüphanesindeki 10 bin kitabı Bingöl Üniversitesi'ne bağışladı.

Bingöl Üniversitesi Senatosu, Boleli'nin bu anlamlı bağışına karşılık bir kütüphane kurarak, aldığı kararla kütüphanenin adını “Dr. Nusrettin Bolelli Kütüphanesi” koydu. “Dr. Nusrettin Bolelli Kütüphanesi'nin açılışı dün saat 10.00'da yapıldı ve kütüphane hizmete açıldı.

Kütüphanenin açılışına başta Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş olmak üzere, çok sayıda akademisyen ve üniversite personeli katıldı. Davetliler açılış kurdelesinin kesiminden sonra kütüphaneyi gezdiler. Kütüphanenin açılışı esnasında aynı zamanda bir kokteyl de verildi.

Dr. Nusrettin Bolelli Kütüphanesi'nin açılışında düşüncelerini aktaran Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, “Öncelikle Sayın Hocamıza, üniversitemize yaptığı böylesi bir katkı için teşekkür ediyorum. Hocamız kişisel kütüphanesinde yer alan 10 bin tane kitabı, üniversitemize bağışladı. 10 bin tane kitap çok ciddi bir rakamdır ve bu kitaplarla güzel bir kütüphane oluşturuldu. Hocamızın bağışladığı bazı kitapların bugün baskısı bile yapılmıyor ve bu kitapları temin etmek de çok zor. Ayrıca bu kitapların büyük bir bölümü kaynak kitaplardır. Bu açıdan da bu kitaplar önemli bir yere sahiptir” dedi.

Kütüphanede yer alan kitaplarla ile ilgili bilgi veren Bingöl Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nusrettin Bolelli ise, “Kütüphanemizde toplam 10 bin tane kitap bulunmaktadır. Şu anda kayıtlı kitap sayısı 7 bin; ancak üç bin kitap için de raflar yapılıyor, onlar da yerleştirildiği zaman kitap sayısı 10 bini bulacaktır. Kitapların %95'i Arapça ve Farsça'dır. Bu kütüphaneden İlahiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı öğrencileri ve araştırmacıları yararlanabilirler” diye konuştu.

Kitapların çoğunun yurtdışından getirildiğini belirten Bolelli, “Kitaplarımızın büyük bir bölümü yurtdışından getirilmiştir. Çoğu da kaynak kitap hüviyetindedir. Bu kitapları üniversitedeki öğrencilerimizin ve personellerimizin hizmetine sunduğum için de çok mutluyum. Ayrıca 20 bin tane kitap aldık, onlar da yakında gelecek. Üniversitemize kitap bağışında bulunmak isteyen herkesi de bekliyoruz. Dileyen herkes kütüphanesindeki kitapları üniversitemize bağışlayabilir. Şu anda bize kitap bağışında bulunan iki tane hocamız daha var. O kitaplar da geldiği zaman toplam 50 bin kitaplı bir kütüphaneye kavuşacağız” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın