KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mayıs 2024 Cuma
°C

KVKK'dan 5 yılda 57 milyon TL ceza açıklaması

KVKK tarafından 1 Ekim itibariyle 8767 başvurunun sonuçlandırıldığı ve 57 milyon 408 bin TL idari yaptırım cezası uygulandığı açıklandı.

KVKK`dan 5 yılda 57 milyon TL ceza açıklaması
28 EKİM 2021 PERŞEMBE 12:41
0
3530
0
AA aa

Türkiye'de 2016 yılında hayata geçen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kurulan Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun şu ana kadar 57.4 milyon TL'lik idari para cezası uyguladığı açıklandı.

10715 İHBAR ŞİKAYET BAŞVURUSU YAPILDI

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, ‘‘1 Ekim 2021 tarihi itibarı ile; 10715 ihbar, şikayet, başvuru Kuruma ulaştı. Bunlardan 8767 tanesi sonuçlandırıldı. 655 veri ihlal bildirimi Kuruma intikal etti, bu bildirimlerden 135 tanesi Kurum internet sitesinde ilan edildi” dedi.

57 MİLYON 408 BİN TL İDARİ YAPTIRIM

KVKK bünyesinde düzenlenen “Çerezler ve Açık Rıza Bağlamında Güncel Gelişmeler” konulu Çarşamba Semineri'nde konuşan Bilir, şu bilgileri verdi:

“Yapılan incelemeler sonucunda 57 milyon 408 bin Türk Lirası idari yaptırım uygulandı. Diğer taraftan Kurulun görev alanına giren çeşitli konularda 653 hukuki görüş verildi. Öte yandan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasıyla ilgili yeterli nitelikleri taşıyan 4 taahhütnameye Kurul tarafından izin verildi.''

BİYOMETRİK VERİ REHBERİ YAYINLANDI

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bilir, ‘‘Yapay Zeka Alanında Kişisel Verilerin Korunmasına Dair Tavsiyeler'' ile ‘‘Biyometrik Verilerin İşlenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlara İlişkin Rehber''in geçtiğimiz günlerde yayımlandığını, ‘‘unutulma hakkı''nın daha iyi anlaşılması için de bir broşür hazırlandığını belirterek, ‘‘sertifikasyon'' ve ‘‘çerezler'' ile ilgili yapılan çalışmaların da tamamlandığını aktardı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.05.2024
23:54
Bingöl`de 2 Bin kişiye istihdam sağlayacak fabrika faaliyete geçiyor
Bingöl'de 2 Bin kişiye istihdam sağlayacak fabrika faaliyete geçiyor
Bingöl Organize Sanayi Bölgesindeki yatırım hazırlıklarını yerinde inceleyen Vali Usta; 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' dedi.
30.05.2024
23:53
Bingöl Devlet Hastanesi`nde o poliklinikte hizmet yeniden başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde o poliklinikte hizmet yeniden başladı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde, doktor olmadığı için kapalı bulunan Plastik Cerrahi Servisi, Uzm. Dr. Salih Sürün'ün göreve başlamasıyla yeniden aktifleştirildi.
30.05.2024
23:52
İşten çıkarıldı, mahkeme kararıyla döndü!
İşten çıkarıldı, mahkeme kararıyla döndü!
KOSGEB Bingöl Müdürlüğü'nde çalışırken işten çıkarılan işçi, 'haksız yere' işine son verildiği gerekçesiyle açtığı davayı kazandı! Mahkeme kararının memnuniyet verici olduğunu belirten işçi, 'Şahsıma atılan iftira ve hukuksuzluğa karşı verdiğim hukuk mücadelesini kazandım. Adalet yerini buldu' dedi.
30.05.2024
23:51
Tencereler Gazze için kaynadı, halk ilgisiz kalmadı
Tencereler Gazze için kaynadı, halk ilgisiz kalmadı
Bingöl'ün Genç ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları koordinesinde, geliri Gazze'ye gönderilmek üzere yardım etkinliği düzenlendi.
30.05.2024
23:50
Kaymakam Güzel, talepleri yerinde dinledi
Kaymakam Güzel, talepleri yerinde dinledi
Bingöl'ün Genç ilçesi Kaymakamı Muhammet Güzel, 4 köyü gezerek vatandaşların taleplerini dinledi.
30.05.2024
13:24
Sağlıkta `yıllık reçete dönemi` başlıyor!
Sağlıkta 'yıllık reçete dönemi' başlıyor!
Raporlu ilaç kullananlarla ilgili yeni düzenleme geliyor. Sağlık Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre aile hekimlerine artık raporlu ilaç yazabilme yetkisi verilecek. Böylelikle raporlu olarak düzenli şekilde ilaç alanların hastaneye gitmesine gerek kalmayacak. Söz konusu uygulama ile yıllık reçete dönemi de başlayacak. Hastalar 3 ayda bir sadece eczaneye gidip ilacını alabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın