Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Ocak 2022 Cumartesi
-10 °C Bulutlu

KVKK'dan 5 yılda 57 milyon TL ceza açıklaması

KVKK tarafından 1 Ekim itibariyle 8767 başvurunun sonuçlandırıldığı ve 57 milyon 408 bin TL idari yaptırım cezası uygulandığı açıklandı.

28 EKİM 2021 PERŞEMBE 12:41
0
1091
0
AA aa
KVKK`dan 5 yılda 57 milyon TL ceza açıklaması

Türkiye'de 2016 yılında hayata geçen 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında kurulan Kişisel Verileri Koruma Kurulu'nun şu ana kadar 57.4 milyon TL'lik idari para cezası uyguladığı açıklandı.

10715 İHBAR ŞİKAYET BAŞVURUSU YAPILDI

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, ‘‘1 Ekim 2021 tarihi itibarı ile; 10715 ihbar, şikayet, başvuru Kuruma ulaştı. Bunlardan 8767 tanesi sonuçlandırıldı. 655 veri ihlal bildirimi Kuruma intikal etti, bu bildirimlerden 135 tanesi Kurum internet sitesinde ilan edildi” dedi.

57 MİLYON 408 BİN TL İDARİ YAPTIRIM

KVKK bünyesinde düzenlenen “Çerezler ve Açık Rıza Bağlamında Güncel Gelişmeler” konulu Çarşamba Semineri'nde konuşan Bilir, şu bilgileri verdi:

“Yapılan incelemeler sonucunda 57 milyon 408 bin Türk Lirası idari yaptırım uygulandı. Diğer taraftan Kurulun görev alanına giren çeşitli konularda 653 hukuki görüş verildi. Öte yandan kişisel verilerin yurt dışına aktarılmasıyla ilgili yeterli nitelikleri taşıyan 4 taahhütnameye Kurul tarafından izin verildi.''

BİYOMETRİK VERİ REHBERİ YAYINLANDI

Seminerin açılış konuşmasını yapan Bilir, ‘‘Yapay Zeka Alanında Kişisel Verilerin Korunmasına Dair Tavsiyeler'' ile ‘‘Biyometrik Verilerin İşlenmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlara İlişkin Rehber''in geçtiğimiz günlerde yayımlandığını, ‘‘unutulma hakkı''nın daha iyi anlaşılması için de bir broşür hazırlandığını belirterek, ‘‘sertifikasyon'' ve ‘‘çerezler'' ile ilgili yapılan çalışmaların da tamamlandığını aktardı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın