KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Temmuz 2025 Salı
°C

KYK yurtları, etkinliklerle dolu bir yıl geçirdi

Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki KYK yurtlarında, bir yıl içinde çeşitli sosyal ve kültürel etkinler düzenlendi.

KYK yurtları, etkinliklerle dolu bir yıl geçirdi
28 HAZİRAN 2022 SALI 17:48
3
1383
1
AA aa

Etkinliklerle dolu bir yılın geride kaldığı belirtilen açıklamada;

“2021-2022 Eğitim - Öğretim döneminde 4.576 kapasiteyle hizmet veren Yurtlarımızda barınan öğrencilerimizin zamanlarını verimli değerlendirmek, milli, manevi, sosyal, kültürel, bedensel, ruhsal, zihinsel ve akademik yönden gelişimlerine destek olmak, aralarında birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, bağımlılık, kötü alışkanlıklar ve olumsuz davranışlardan korumak amacıyla Kur'an-ı Kerim, İngilizce, KPSS, Osmanlıca, Resim, Filografi, Örgü, İşaret Dili, Takı Tasarım, Kokulu Taş Yapımı, Değerler Eğitimi, Bağlama, Kuaförlük, Yüzme, Okçuluk, Futbol, Basketbol, Voleybol, Satranç, Masa Tenisi gibi 72 kurs Yurtlarımızda açılmış olup söz konusu kurslara 3.740 öğrencimiz katılmıştır.

Bunların yanında Yurtlarımızda; Uyum Programları, Biz Bize Moral Akşamları, Konserler, Mezuniyet Programları, Film Gösterimleri, Farkındalık Konferansları, Sevgi Evleri Ziyaretleri, Köy Okulu Ziyaretleri, Kandil Programları, Sabah Namazı Buluşmaları, Yurtlar arası Kur'an-ı Kerimi güzel okuma yarışması, Yurtlar arası bilgi yarışması, Hasbihal Programları, Kan Bağışı, Fidan Dikme Faaliyetleri gibi öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayacak ve motivasyonlarını artıracak 308 faaliyet gerçekleştirilmiş olup, söz konusu faaliyetlere tüm öğrencilerimizin katılımları sağlanmıştır.

Komşum Projesi ile yurtlarımızda barınan öğrencilerimiz yemeklerini gönüllü olarak her hafta 164 aileyle paylaşıp büyük bir dayanışma örneği gösterdi.

İl içerisinde Hesarek Kayak Merkezi, Ilıcalar ve Yüzen Ada Gezileri; İl dışında Bursa, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Konya ve Çanakkale Gezileri; Yurt dışında ise Balkanlar Gezisi düzenlenmiştir.

İl içi ve İller arası yapılan Futbol, Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Satranç ve Okçuluk Turnuvalarına yurtlarımızdan 1.120 öğrencimiz katılarak yarışmalarda çeşitli dereceler elde ettiler.

2022-2023 Eğitim - Öğretim döneminde de Öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla söz konusu faaliyetler artarak devam edecek ve Yurtlarımızda huzur ve güven içerisinde barınmaları için gerekli tedbirler alınacaktır” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_93670)
29 Haziran 2022 Çarşamba 12:58
Reşat Yılmaz Gençlik Spor İl Müdürlüğünde çalışmıyor mu? Bir gün işe geliyor mu? Millete hikaye anlatmayın kimse yemiyor bunları.
07.07.2025
17:18
Bingöl`de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu ve silah ele geçirildi! 4 kişi tutuklandı
Bingöl'de durdurulan bir aracın bagajında 17 kilo 936 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi, 4 şüpheli tutuklandı. Ayrıca ruhsatsız iki av tüfeği ile buna ait şarjör ve fişekler ele geçirildi.
07.07.2025
16:42
Bakan Kacır Bingöl`e geliyor
Bakan Kacır Bingöl'e geliyor
Çarşamba günü gerçekleşecek Bingöl ziyaretinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın programı şöyle;
07.07.2025
16:24
Bingöl`de akaryakıt fiyatlarında tabela değişti!
Bingöl'de akaryakıt fiyatlarında tabela değişti!
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından duyurulan düzenlemeye göre, benzine 2,26 TL, motorine 2,12 TL ve LPG'ye 97 kuruş zam geldi. 7 Temmuz 2025 Pazartesi günü itibarıyla Bingöl'de benzin, motorin ve LPG ne kadar? İşte detaylar...
06.07.2025
23:26
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Genç ile Eyüpsultan kardeşliği
Protokol öncesi Bingöl'e gelen Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen; 'Biz iki belediye arasında sadece teknik iş birliği değil; kültür, eğitim, sosyal yaşam gibi alanlarda kalpten kalbe bir bağ kurmak istiyoruz. Bu kardeşlik, Türkiye'ye örnek olacak' dedi.
06.07.2025
23:25
Bingöl`deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'deki orman ve arazi yangınları söndürüldü
Bingöl'de çıkan orman ve arazi yangınları, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü.
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın