KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Laborant ve veteriner sağlık bölümü mezunlarına müjde!

Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümünün 4 Kasım 2009 tarihinden önce mezun olan sağlık çalışanları için yeniden üst öğrenim sayılmasına karar verildi.

Laborant ve veteriner sağlık bölümü mezunlarına müjde!
04 ŞUBAT 2010 PERŞEMBE 10:43
0
3366
0
AA aa
Sağlık-Sen'in başvurusunu değerlendiren Üniversitelerarası Kurul, yaptığı toplantıda Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümünün 4 Kasım 2009 tarihinden önce mezun olan sağlık çalışanları için yeniden üst öğrenim sayılmasına karar verdi.
 
YÖK'ün 4 Kasım 2009 tarihinde Laborant ve Veteriner Sağlık Ön lisans Bölümünü sağlık çalışanlarının üst öğrenimi olmaktan çıkaran kararı nedeniyle binlerce sağlık çalışanının yaşadığı mağduriyet, Üniversitelerarası Kurul'un bugün aldığı kararla giderildi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen, YÖK ve Üniversitelerarası Kurul'a yaptığı başvurular ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile yapılan görüşmelerde söz konusu kararın binlerce sağlık çalışanını mağdur edeceğini bildirmişti. Sağlık-Sen'in başvurusu üzerine toplanan Üniversitelerarası Kurul, konuyu yeniden değerlendirerek, söz konusu bölümü bitirip intibakı yapılan sağlık çalışanları ile 4 Kasım 2009 tarihinden önce mezun olanlar için yeni bir karar verdi.

Üniversitelerarası Kurul'un aldığı karara göre, Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümü mezunu sağlık çalışanları ile 4 Kasım 2009 tarihinden önce mezun olanlar için herhangi bir hak kaybı yaşanmayacak. Ancak bu tarihten sonra Laborant ve Veterinerlik Bölümüne kayıt yaptıranlar için de üst öğrenim sayılmayacağına karar verdi. Kurul, aldığı kararı YÖK'e iletecek.
 
Konu hakkında yazılı açıklama yapan Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, “Üniversitelerarası Kurul Sendikamızın Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümünün yeniden sağlık çalışanlarının üst öğrenimi sayılması ve yaşanan mağduriyetin sona erdirilmesi talebiyle yaptığı başvuruyu değerlendirerek,  söz konusu bölümü bitirip intibakı yapılan sağlık çalışanları ile 4 Kasım 2009 tarihinden önce mezun olanlar için yeni bir karar verdi” dedi.
 
Hant, “Üniversitelerarası Kurul, Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümü'nden 4 Kasım 2009 tarihinden önce mezun olanlar için bu bölümün üst öğrenim olduğuna karar verdi. Kurul, bugün aldığı kararı YÖK'e iletecek. Son kararı YÖK verecek.” dedi.
 

Sendikal örgütlülüğün ve mücadelenin değeri ve öneminin bu olayla bir kez daha ortaya çıktığını belirten Hant, “Hayatın olağan akışı içinde bu ve benzeri birçok olumsuz gelişme yaşanabilmektedir. Önemli olan yaşanan sorunlar ve haksızlıklara karşı birlik ve dayanışma içinde mücadele edebilmektir. Sendika olarak, demokratik haklarımız çerçevesinde tüm kanalları kullandık ve sorunu çözüme kavuşturduk. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
 
SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?
 
4 Kasım 2009 tarihinde toplanan YÖK Yürütme Kurulu; Üniversitelerarası Kurulun görüşü doğrultusunda, Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programının laborant ve laboratuar teknisyenleri dışındaki sağlık çalışanları için üst öğrenim sayılmayacağı yönünde karar verdi.
 
19 Kasım 2009 Yükseköğretim Kurulu'nun Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programı'nın sağlık çalışanları için üst öğrenim olmadığına ilişkin aldığı karara karşı Sağlık – Sen tarafından Danıştay'a yürütmeyi durdurma ve iptal davası açıldı.
 
15 Aralık 2009 Sağlık – Sen, aldıkları kararla, Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını okuyan ve mezun olan binlerce sağlık çalışanını mağdur eden Yüksek Öğretim Kurulu ve Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'na gönderdiği yazılarda, kararlarını gözden geçirmeleri talebinde bulundu.
 
5 Ocak 2010 Sağlık Bakanlığı YÖK'ün söz konusu kararı uyarınca Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programını bitirenlerin zam ve tazminatlarının kesilmesine neden olacak işlem başlattı.
 
7 Ocak 2010  Sağlık – Sen, Laborant ve Veteriner Sağlık Ön Lisans mezunu sağlık çalışanlarının intibaklarını iptal ederek kazanılmış haklarına müdahale eden Bakanlık işleminin iptali için Danıştay'a dava açtı.

22 Ocak 2010 Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Sağlık – Sen'e; Kurul Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı imzalı gönderdiği cevabi yazıda; ilgili komisyonun, Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Programının sağlık çalışanları için yeniden mesleki üst öğrenim sayılması konusundaki başvurumuzu incelediğini ve inceleme sonunda alınacak kararın YÖK Başkanlığı'na sunulacağını bildirdi.
 
22 Ocak 2010 Sağlık – Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar ve Genel Mevzuat ve Toplu Görüşme Sekreteri Mustafa Kulluk YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'la Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans mezunu sağlık çalışanlarının sorunlarını görüştü. Sağlık – Sen Genel Merkez Yönetici daha sonra Üniversitelerarası Kurul Eğitim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Acar ile de görüşerek, mağduriyetin giderilmesi talebinde bulundu. 
 
03 Şubat 2010 Üniversitelerarası Kurul, yaptığı toplantıda Laborant ve Veteriner Sağlık Önlisans Bölümünün 4 Kasım 2009 tarihinden önce mezun olan sağlık çalışanları için yeniden üst öğrenim sayılmasına karar verdi.
 
Bingolonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın