KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

Laboratuvar altyapısı ödül getirdi

Bingöl Üniversitesi (BÜ) öğretim elemanlarından Kazım Hanbay, “Sinyal İşleme Uygulamaları ve Robotik” alanlarında düzenlenen yarışmada “Gerçek Zamanlı Kumaş Hatası Tespiti” adlı çalışması ile birincilik ödülü kazandı.

Laboratuvar altyapısı ödül getirdi
28 MAYIS 2015 PERŞEMBE 00:36
0
1973
0
AA aa

Bu yıl 23'üncüsü gerçekleştirilen Sinyal İşleme ve İletişim Uygulamaları (SIU) konferansı, 1993 yılından bu yana sinyal işleme ve iletişim alanlarında çalışmalar yapan ulusal ve uluslararası bilim insanlarını bir araya getirmeye devam ediyor.

BÜ, sinyal, görüntü, video ve ses işleme ile bunların iletişimi, bilgisayarda görü ve örüntü tanıma gibi alanlarda teori ve uygulamaya yönelik araştırma sonuçlarının sunulduğu en önemli ulusal konferanslardan birinden birincilik ödülü ile döndü.

SIU konferanslarında bu yıl ilk defa düzenlenen “Sinyal İşleme ve Robotik Uygulamaları” yarışmasında akademisyenler tarafından yürütülen uygulamalı mühendislik çalışmaları sergilendi.

BÜ Öğretim Görevlisi Kazım Hanbay, çeşitli üniversitelerden katılan 28 yarışmacı arasından “Gerçek Zamanlı Kumaş Hatası Tespiti” adlı çalışması ile birincilik ödülüne layık görüldü.

16-19 Mayıs 2015 tarihleri arasında İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen bu konferansta birincilik ödülünü alan Öğretim Görevlisi Hanbay, aldığı bu ödülle göğsümüzü kabartırken; BÜ başarılarına da bir başarı daha eklemiş oldu.

SIU düzenleme komitesi üyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Bülent Sankur tarafından akademisyenimize plaket ve Bin 500 TL ödül çeki takdim edildi.

Akademisyenlerin yürüttüğü bu çalışma, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın SAN-TEZ programı ve Bingöl Üniversitesi Bilimsel Araştırma Birimi tarafından destekleniyor. Proje çalışmasının tamamlanması ile yuvarlak örgü makinelerinde üretilen yüzlerce ton hatalı kumaş üretiminin önüne geçilecek. Yürütülen çalışmanın laboratuvar çalışmaları üniversite Mühendislik Fakültesi lisansüstü laboratuvarında, örgü makinesi üzerindeki çalışmaları ise Malatya Organize Sanayi bölgesinde bir tekstil fabrikasında yürütülüyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.07.2025
21:52
Başkan Tartar söz verdi
Başkan Tartar söz verdi
Bingöl'ün Genç ilçesini Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Rafting Türkiye Şampiyonası'nda başarıyla temsil ederek Türkiye 3.'sü olan Genç Murat Aslanları Rafting Takımı'na, Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar'dan anlamlı bir destek geldi. Başkan Tartar, sporculara uluslararası standartlarda yeni bir rafting botu sözü verdi.
18.07.2025
21:33
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Okan Alay, okurlarıyla buluştu
Bingöllü edebiyatçı, şair, yazar ve çevirmen Doç. Dr. Okan Alay, memleketi Bingöl'de düzenlenen söyleşi ve imza programında okurlarıyla bir araya geldi.
18.07.2025
17:57
Bingöl`de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de Özel Eğitim Kurumlarına Sıkı Denetim
Bingöl'de özel eğitim kurumlarında görev alacak öğretmenlerin diplomaları ve branşları titizlikle inceleniyor. Ayrıca Maliye, SGK, Emniyet ve Belediye ekiplerinden oluşan denetim grupları bu tür yerleri tespit ettiğinde hem kapatma hem de idari yaptırım uyguluyor.
18.07.2025
17:38
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Bingöl Havalimanı PAT Sahaları Onarımı Tekrar İhaleye Çıkıyor
Geçtiğimiz aylarda çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilen Bingöl Havalimanı PAT sahaları onarım ihalesinin Kasım yada Aralık ayında tekrardan yapılacağı öğrenildi.
18.07.2025
16:51
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl`de Negatif Algıyı Kırdık
Eğitimde Büyük Hamle Başladı. Vali Usta: Bingöl'de Negatif Algıyı Kırdık
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, 'Çocuklarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan en kıymetli yatırımdır. Bingöl'de eğitim için özel sektör ve hayırseverlerle birlikte güçlü bir seferberlik başlattık' dedi.
18.07.2025
16:22
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl`de yarıştı
Bölgenin en güzel sesleri Bingöl'de yarıştı
Ezanı güzel okuma bölge yarışmasının 20.'si bu yıl Bingöl İl Müftülüğü koordinesinde gerçekleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın