KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Ağustos 2026 Cuma
°C

''Laik Dinsizler!''

Filistin'e destek mitinginde, Laik batılı devletleri "dinsizliğin bayraktarı olmak"la itham eden Ahmedinejad, siyonist rejimi desteklemenin de dünyanın büyük güçleri için farz haline geldiğini öne sürdü.

``Laik Dinsizler!``
06 EKİM 2007 CUMARTESİ 14:06
0
1451
0
AA aa
Ahmedinejad, Kudus Günü dolayısıyla Tahran Üniversitesinde kılınan cuma  namazından önce yaptığı konuşmada, İsrail yönetimini “siyonist rejim”  olarak nitelendirdi ve “Bugün siyonist rejim, bazı vahşi Batılı büyük güçler için namus meselesi haline gelmiştir. Bu rejimin devamı ve bu rejime verilen sınırsız destek, insanlığa bir hakarettir” dedi.

"LAİK DİNSİZLER"

“Dinsizlik ve laikliğin bayraktarı olan batılı devletlerin, siyonist  rejimin desteklenmesini kutsal bir mesele olarak gördüklerini” söyleyen  Ahmedinejad, “Bu rejimin çıkarlarını korumak bazı büyük güçler için  farz haline gelmiştir” ifadesini kullandı.

"KENDİ TOPRAKLARINIZDAN VERİN"

“Avrupalılar, siyonist rejimin kendi topraklarında olmasına tahammül  edemiyor ama, başka milletlerin bunlara katlanmasını istiyorlar” diyen  Ahmedinejad, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ben Avrupalılara daha önce de kendi topraklarınızda onların  (Yahudiler) yaşaması için toprak verin dedim. Ama onlar bunu kabul  etmediler. Onlara geniş Kanada ve Alaska bölgesinde toprak  verebilirsiniz. Zaten yıllık 30-40 milyar dolar para veriyorsunuz. Bu  parayı onlara yeni bir ülke kurmaları için harcayabilirsiniz.

ABD halkına ve siyonist rejimi destekleyen bazı Avrupa devletlerine bir  sorum var: Yahudiler gelse sizin topraklarınızı işgal etse, sonra da  'gelin iki devlet bir arada yaşayalım' desin. Bunu kabul eder misiniz?

"BU KARA KUTU AÇILSIN, II: DÜNYA SAVAŞININ SIRRI ÇÖZÜLSÜN"

Eğer Batılı ülkelerin üst düzey yetkilileri, Siyonist partinin bir üyesi  değillerse uluslararası bir araştırma grubunun bu kara kutunun  çözülmesine izin versinler. Hem kendileri rahatlasın, hem de insanlık.  Niçin II. Dünya Savaşının kara kutusunun açılmasına izin vermiyorsunuz?  Biz size yardım etmek istiyoruz. Gelin bu kara kutuyu açıp bakalım o  dönemde neler yaşanmış. Kimlerin kusuru var, kimler bu katliamı yapmış  ve desteklemiş. Bakalım diğer milletlerin bu konuda rolü ne?”

ABD'li bir aydınla aralarında geçen konuşmaya aktaran ve o kişinin  kendisini Hitler'e benzettiğini söyleyen Ahmedinejad, “İran halkı, II.  Dünya Savaşını çıkaranları ve Hitler'i kınıyor. Hitler'i de karanlık bir  kişilik olarak görüyor” dedi.

Filistin sorununun sadece geniş katılımlı bir referandumla  çözülebileceği görüşünü yineleyen Ahmedinejad, “İran ve Filistin halkı  Filistin'in tam bağımsızlığına kadar mücadeleyi sürdürecek” diye  konuştu. Ahmedinejad, konuşmasının Filistinle ilgili bölümünü “Zafer Filistin'in  olacak” ifadeleriyle bitirdi.
        
"YENİ OYUNLAR OYNAMAYIN”

        
İran'ın nükleer programıyla ilgili olarak da Ahmedinejad, Batılı  ülkelerin, “İsrail'e zararı olacak endişesiyle nükleer bir İran'a karşı  çıktıklarını” söyledi.

Nükleer yakıt teknolojisini elde ettiklerini ve bu teknolojiyi  Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) denetiminde diğer milletlere  aktarmaya hazır olduklarını ifade eden Ahmedinejad, “Bütün dünya bilsin  ki, İran halkı, kendi kanuni nükleer hakkı konusunda iğne ucu kadar geri  adım atmayacak ve bu konuda da hiç kimseyle müzakere etmeyecek” diye  konuştu. Ahmedinejad, “Bizim açımızdan nükleer dosya kapanmıştır. Sakın yeni oyunlar oynamaya kalkmayın” uyarısını yapmaktan da geri durmadı.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın