KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2025 Pazar
°C

Lediz ve vahkin havzalarını incelediler

Avrupa’dan gelen Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) heyeti, Lediz ve Vahkin-Çanakçı Mikrohavzalarını inceledi.

Lediz ve vahkin havzalarını incelediler
22 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 00:32
0
2415
0
AA aa

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi (MNHRP) kapsamında yer alan ve sulama yatırımları ile birlikte yaklaşık 25 milyonluk bir yatırımın ön görüldüğü Genç İlçesindeki Lediz ve Vahkin-Çanakçı Mikrohavzası uygulamalarını yerinde görmek için Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat başkanlığındaki OGM, ÇEM ve Elazığ ile Bingöl'den katılan teknik ekip, İşletme Müdürü ve Şefleri, Proje İl ekibi, MH Planlama ekibi Koordinatörü Doç. Dr. Alaaddin Yüksel ve IFAD'dan gelen bir heyetle birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Saha ziyareti öncesi Genç Kaymakamı Abdullah Köklü' ye nezaket ziyaretinde bulunan heyet, proje kapsamında yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bu bağlamda konuşan Kaymakam Abdullah Köklü “Genç ilçesi hakkında kısa bilgi vererek, projenin öneminden ve yapılacak olan işbirliğinden, KHGB tarafından çalışmaların da çakışmaması için birlikte çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Projenin geldiği aşamalar hakkında bilgi veren Elazığ Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Lediz Mikro havzasında ormancılık faaliyetlerinin tamamlandığını, gelir getirici faaliyetlerden 250 adet güneş enerjisi, 60 adet izolasyonun yapıldığını, 32 adet sulama havuzunun tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti.

200 dönüm meyve bahçesi tesis edildiğini kaydeden Polat, geriye kalan faaliyetlerinde bu yıl içerisinde gerçekleşeceğini, Vahkin-Çanakçı havzasındaki faaliyetlerinde başlatıldığını söyledi.

Ziyaretin ardından Sürekli, Ardıçdibi, Meşedalı, Yiğitbaşı, Balgöze, Dereköy ve Şehittepe köylerindeki faaliyetleri yerlerinde inceleyen heyet, buradaki çalışmalar ve köylüler ile görüştükten sonra faaliyetlerini tamamladı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın