KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2025 Pazar
°C

Lediz'e tam not

MNHRP kapsamında yer alan ve sulama yatırımları ile birlikte yaklaşık 25 milyonluk bir yatırım öngörülen Genç ilçesindeki Lediz Mikro Havza uygulamalarını yerinde inceleyen Serbest Misyon Heyeti, projeye tam not verdi.

Lediz`e tam not
31 TEMMUZ 2015 CUMA 23:58
0
2194
0
AA aa

Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) Serbest Misyon Heyeti'nden üst düzey değerlendirmeci MiguelTorralba, üst düzey danışman TarigHusain ve Danışman DorothyLucks Bingöl Orman İşletme Müdürü Murat Bilinmiş başkanlığında teknik ve orman mühendisleri kontrolünde LEDİZ projesini yerinde inceledi.

34 BİN FİDAN DİKİLDİ

Projeye ilişkin çalışmalar hakkında bilgi veren Bingöl Orman İşletme Müdürü Murat Bilinmiş, Lediz Mikrohavzası ile ilgili olarak erozyon kontrolü ve toprak muhafaza çalışması kapsamında 200 kilometre buror teras yapıldığını belirterek, 34 Bin 200 adet fidan dikimi gerçekleştirildiğini söyledi.

9 BİN MEYVE FİDANI DİKİLDİ

28.5 kilometre dikenli tel ihata yapımının gerçekleştirildiğini kaydeden Bilinmiş, şunları söyledi: “Dere ıslahı amaçlı 280 metreküp kuru duvar eşik yapımı ile 6 Bin 300 metreküp galvanizli kafes tel eşik yapımı gerçekleştirildi. gelir getirici tür kapsamında 200 dönüm meyve bahçesi tesis edildi ve buralarda 9 Bin 800 adet meyve fidanı (elma, armut ve kiraz) ile Bin 500 adet ceviz fidanı dikimi gerçekleştirildi.”

3 Bin 888 adet domates fidesi, Bin 728 adet salatalık fidesi ve 6 Bin 600 adet biber fidesi olmak üzere toplamda 12 Bin 216 adet sebze fidesi dikiminin yapıldığını kaydeden Bilinmiş, “250 kg kayseri analiz raporlu yonca tohumu ekimi yapıldı” dedi.

Bilnmiş proje kapsamında yapılanları şöyle özetledi; “4 köydeki faydalanıcıya tarla içi damla sulama sistemi kuruldu. 6 köyde 8 Bin 450 kilogram Bezostaja çeşitli sertifikalı buğday tohumu ekimi yapıldı. 5 adet plastik örtü altı sebze yetiştiriciliği (SERA) yapıldı. 250 adet güneş enerjisinin hanelere gerekli montajın yapıldı. 7 adet köyde toplam 60 hanede izolasyon çalışmalarının bitirildi. 32 adet sulama havuzunun tamamlandı. Havza kapsamındaki köylerden 10'ar aileden toplamda 20 kişi Anadolu Su Havzaları Rehabilitasyon Projesi kapsamında yapılan çalışmaların tanıtılması ve ailelerin eğitimi amacıyla4 gün boyunca Sivas, Amasya ve Tokat illerindeki biten çalışmalar gezdirildi ve gerekli eğitimlerin verildi.”

Lediz Mikrohavzasındaki uygulamaların sona erdiğini kaydeden Bilinmiş, bu yıl 3 mikrohavzada (Vahkin-Çanakçı, Göynük çayı, Çapakçur mikrohavzaları) çalışmaların başlatıldığını ve daha toplamda 4 mikrohavzada çalışmaların planlanma aşamasında olduğunu belirtti.

Yapılan çalışmaların başarılı olduğunu belirten IFAD Serbest Misyon Heyeti, tüm ekibe başarılarından dolayı teşekkür ettikten sonra Bingöl'den ayrıldı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
17.05.2025
00:44
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Ameliyattan çıkan narkozlu gencin ilk sorusu gülümsetti
Bingöl'de ameliyattan çıkan genç, BAL Ligi finaline çıkan Genç Muratspor'un şampiyon olup olmadığını sordu, ortaya çıkan renkli görüntüler yakınları tarafından anbean kayda alındı.
17.05.2025
00:13
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Bingöl, en çok çay tüken iller listesinde
Türkiye'de çay denince akla ilk Karadeniz gelse de güncellenen çay tüketim haritası ezberleri bozdu. Yapılan yeni araştırmaya göre, ülkede en çok çay tüketen iller belirlendi. İşte çayı seven iller ve Bingöl'ün o listedeki yeri ile tüketilen çay miktarı…
17.05.2025
00:12
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Gençlik Turnuvasında Şampiyon Belli Oldu
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Liseler Arası Geleneksel Halı Saha Turnuvası'nda kupanın sahibi Mehmet Akif Ersoy Anadolu lisesi oldu. Kupayı TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar takdim etti.
17.05.2025
00:07
Bingöl`de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl'de 6 mera ihaleyle kiraya verilecek
Bingöl Valiliği İl Mera Komisyonu tarafından 2025 Yılı Otlatma Sezonu için ihtiyaç fazlası olarak belirlenen 6 (Altı) adet mera, göçerlere mevsimlik hayvan otlatmaları amacıyla kiraya verilecek. İhale 26 Mayıs'ta…
16.05.2025
17:20
Bingöl`de Gençlik Spor`a 5 geçici işçi alınacak
Bingöl'de Gençlik Spor'a 5 geçici işçi alınacak
TYP kapsamında Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde istihdam edilmek üzere 5 geçici işçi alınacak. Başvurular 20 Mayıs'ta başlıyor. Katılım şartları ve kura detayları ise şöyle;
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın