KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Leyla uyan için destek istediler

Uyan'a sahip çıkılmasını isteyen Uğur Dershanesi Müdürü Buğrahan, Valilik ve Milli Eğitimin bu konuda gerekli desteği sunmasını istedi.

Leyla uyan için destek istediler
18 TEMMUZ 2007 ÇARŞAMBA 10:19
0
4026
0
AA aa
İlk, orta ve lise öğrenimini okul dışında tamamlayarak Yüksek Öğretim kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'de büyük başarı elde eden Leyla Uyan, basına tanıtıldı.
Uyan'ın ÖSS'ye hazırlık sırasında eğitim gördüğü Uğur Dershanesi'nde gerçekleştirilen toplantıda yetkililere destek çağrısında bulunan dershane müdürü Orhan Buğrahan, bu başarıya ilgisiz kalınmaması gerektiğini söyledi.

Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı fonundan Uyan'a destek çıkılmasını öneren Buğrahan, Milli eğitim Müdürlüğü'nün de yarımda bulunmasını istedi.
Uyan'ın, Uğur Dershaneleri ile bağlantılı olan Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğü'nce ödüllendirileceğini aktaran Buğrahan, “Bizleri arayan üniversite rektörü,Leyla Uyan'ın elde ettiği başarının çok büyük ve önemsenecek bir başarı olduğunu söyledi. Öte yandan öğrencimiz Leyla Uyan, Cuma günü saat 17.00'da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampusunda düzenlenecek ödül törenine katılacak. Dershanemiz idarecileriyle birlikte törene katılacak olan Leyla Uyan'a diz üstü bilgisayar ve çeşitli hediyeler verilecek. Uyan'a ayrıca rektörlük tarafından burs da verilecek. Uğur dershanesi olarak da elimizdeki imkânları zorlayarak öğrencimizi sahipleneceğiz” dedi.

Bu başarıya ulaşmasında Uğur Dershanesi öğretmenlerinin kendisine uyguladığı kişiye özel eğitim modelinin büyük etkisinin bulunduğunu ifade eden Leyla Uyan, diploma notunun yüksek gelmesinde de yine öğretmenleri tarafından verilen açık öğretim derslerinin önemli yer tuttuğunu kaydetti.

Azimle çıktığı yolda başarılı olabildiği için büyük bir mutluk ve heyecan içerisinde olduğunu vurgulayan Uyan, başarısında katkısı bulunan ailesine, dershane öğretmenlerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.
Vereceği tercihlerde ilk sırada Türkçe öğretmenliğinin olduğunu aktaran Uyan Erciyes Üniversitesi veya Selçuk Üniversitesi'ne gideceğini sözlerine ekledi.
Uyan, 2007 ÖSS sınavında beklenenin üzerinde bir başarı göstermiş ve ham 260, toplamda ise 339 puan alarak Türkiye genelinde 839'ncu olmuştu.

                                             
                                    Rasim Ersöz'den büyük başarı

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) İl başarı sıralamasında ilk 11'in Özel Hulusi bey İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluştuğunu aktaran Uğur Dershanesi Müdürü Orhan Buğrahan, özel okula gitmeyip de devlet okullarında eğitim gören öğrencilerden OKS'ye girenler arasında birincinin öğrencileri Rasim Ersöz olduğunu söyledi.

Hayatında ilk kez dershaneye kaydolan Ersöz'ün, uyguladıkları eğitim modeli sayesinde yakaladığı bu başarının kendileri için bir övünç kaynağı olduğunu dile getiren Buğrahan, Ersöz'ün, maddi imkânsızlıklar nedeniyle istediği okulda okuyamadığını vurguladı. Buğrahan, puanı tutmasına rağmen Mersin ve Antalya Fen Liseleri'ne gidemeyen Ersöz'ü Elazığ Fen Lisesi'ni tercih etmek zorunda kaldığını belirtti.

Gösterdiği yoğun gayretler sonucu elde ettiği başarısından dolayı büyük bir sevinç yaşadığını ifade eden Rasim Ersöz, hayalinin İstanbul Çapa Tıp Fakültesi olduğunu ve bunun içinde çok çalışacağını aktardı.


 

BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın