KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Mayıs 2024 Çarşamba
°C

Lidercell

Turkcell, abone sayısını 33.8 milyon kişiye net gelirinin de 274 milyon dolara çıkardığını açıkladı

Lidercell
09 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE 14:42
0
833
0
AA aa
Türkiye'nin en büyük GSM operatörlerinden olan Turkcell, New York borsasına yaptığı bildirimde, abone sayısını 29.8 milyon kişiden 33.8 milyon kişiye çıkardığını duyurdu. Şirketin net gelirinin de 274 milyon dolara çıktığı bildirildi.

Turkcell'in New York borsasına yaptığı bildirime göre şirketin ikinci çeyrekteki gelirleri yüzde 29 arttı ve 1.5 milyar dolara çıktı.

Şirketin geliri 274 milyon dolar olarak bildirilirken Turkcell abonelerinin de yüzde 13 artarak 29.8 milyon kişiden 33.8 milyon kişiye çıktığı kaydedildi.
2007'nin ikinci çeyreğinde kullanıcıların kullanım dakikaları yüzde 32 arttı ve 68 dakikadan 89 dakikaya çıktı.

Kullanıcı başına elde edilen gelirin 12.5 dolardan 14.1 dolara çıktığı kaydedilirken, şirketin Ukrayna'daki yan kuruluşu Astelit'in geliri de yüzde 178 artışla 54.8 milyon dolara yükseldiği bildirildi.

Turkcell'in CEO'su Süreyya Çiliv, şirketin büyümesinin devam etmesinden son derece mutlu olduğunu söyledi. Türkiye'deki operasyonlarının uluslar arası alana da çıktığını belirten Çiliv, özellikle Ukrayna'daki operasyonlara dikkat çekti.

Turkcell, 2007 yılının ikinci çeyreğinde, konsolide gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artışla 1.5 milyar dolara çıkardı. Son üç ayda 273.6 milyon YTL net kar elde eden Turkcell'in abone sayısı ise 2006 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 13 artışla 33.8 milyona ulaştı. Turkcell, son üç ayda ise 1.5 milyon yeni aboneyi bünyesine kattı.

-İKİNCİ ÇEYREKTE 273.6 MİLYON DOLAR NET KAR-

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin ikinci çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte 2007 yılının ilk altı ayı ve yılsonu hedefleri, Turkcell Tepebaşı Plaza'da düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıda Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in yanı sıra, tüm genel müdür yardımcıları da hazır bulundu. Burada Turkcell'in son üç aylık finansal sonuçlarını açıklayan Turkcell Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Serkan Okandan, Turkcell'in 2007 yılının ikinci çeyreğinde, konsolide gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artışla 1.5 milyar dolara çıkardığını ve 273.6 milyon YTL net kar elde ettiğini bildirdi. Şirketin operasyonel karlılığının da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artışla 596.9 milyon dolara ulaştığını ifade eden Okandan, operasyonel kar marjının ise yüzde 40 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

-YURTDIŞI YATIRIMLARI-

Turkcell'in yurtdışı operasyonlarına da değinen Okandan, şirketin Ukrayna'daki "Life" adlı GSM operatöründen elde ettiği gelirin 2007'nin ikinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 178 artışla 55 milyon dolara yükseldiğini vurguladı. Okandan, aynı dönemde abone sayısının da yüzde 62 artışla 6.3 milyon kişiye çıktığını belirtti. Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Moldova olmak üzere, toplam 4 ülkede faaliyet gösteren Fintur'un ise, ikinci çeyrekte konsolide gelirlerini yüzde 27 artırarak 355 milyon dolara ulaştığını dile getiren Okandan, Turkcell'in karına 22 milyon dolar katkısı olan Fintur'un yıllık bazda yüzde 32 artışla 8.7 milyon aboneye ulaştığını kaydetti. Okandan, Fintur'un faaliyette olduğu ülkelerdeki yüksek pazar potansiyeline dikkat çekerek, "Bu ülkelerdeki penetrasyon oranı yüzde 40'larda. Türkiye'de ise yüzde 70'in üzerinde. Dolayısıyla potansiyeli çok yüksek. Buralarda, konsolide bazda yüzde 51 oranında operasyonel kar marjı hedefliyoruz" dedi.

-SON 3 AYDA 1.5 MİLYON YENİ ABONE-

Okandan, Turkcell'in son üç ayda Türkiye'deki abone sayısında rekor bir artışa imza attığını belirterek, bu dönemde Turkcell'in 1.5 milyon yeni aboneyi bünyesine kattığını söyledi. Okandan, Turkcell'in 2006 yılının ikinci çeyreğinde Türkiye'deki 29.8 milyon olan toplam abone sayısının ise, 2007'nin ikinci çeyreğinde yüzde 13 artışla 33.8 milyona ulaştığının altını çizdi. Turkcell'in Kuzey Kıbrıs'taki abone sayının ise 275 bin civarında olduğunu bildiren Okandan, "Nüfusun 300 bin olduğunu varsayarsak, bu çok büyük bir başarı" diye konuştu.

ANKA

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2024
23:50
Bingöl`de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonlarında 28 gözaltı
Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, son iki haftada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 28 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
14.05.2024
23:49
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
Bingöl dahil 62 ilde FETÖ operasyonu!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 62 ilde FETÖ tarafından devletin farklı kademelerine yerleştirilmesi planlanan şahıslara yönelik düzenlenen 'KISKAÇ-15' operasyonlarında 544 şüphelinin yakalandığını belirtti.
14.05.2024
23:47
Bingöl`de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de Eğitimde Uluslararasılaşma ve Türkiye Konferansı
Bingöl'de, bölge üniversitelerinin rektörlerinin de katıldığı konferansta konuşan Maarif Vakfı Başkanı Akgün: 'Eğitimde uluslararasılaşma süreci başlatan Türkiye, son yıllarda gerek ticaretiyle gerek Maarif Vakfı gibi kurumlar ve gerek üniversiteleriyle dünya ile entegrasyonu seçerek yeniden bir bölgesel güç haline gelmeye çalışıyor' dedi.
14.05.2024
23:45
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB destek miktarını arttırdı!
KOSGEB'in Girişimcilik Destek Programları'nda düzenleme yapıldı. Buna göre desteğin üst limitini 375 bin TL'den 2 milyon TL'ye çıkardı. İş geliştirme desteğine destek programına başvuru tarihi itibariyle işletmesini en fazla 3 yıl öncesinde kurmuş olan girişimciler başvuru yapabilecek. Hangi sektörler yararlanacak? İşte detaylar…
14.05.2024
23:42
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklara zarar verenlere karşı birlik çağrısı!
Parklarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Bingöl Belediyesi, parkların korunması için kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu; 'Kasıtlı bir şekilde parklarımıza zarar veren, çocuklarımızın mutluluğunu çalan, ailelerimizin huzurunu bozan vandallara karşı duyarlı olup, park ve yeşil alanlarımıza zarar verilmesine müsaade etmeyelim. Olası durumlar karşısında Alo 112'yi arayıp ihbarda bulunalım.'
14.05.2024
23:41
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl`de buluştu
Rektörler tecrübe paylaşımı için Bingöl'de buluştu
Bölgedeki 18 üniversitenin uluslararası öğrenci koordinatörlerinin de katıldığı toplantıda, üniversitelerin uluslararasılaşma potansiyelllerin artırılması, nitelikli uluslararası öğrencilerin üniversitelerde eğitim görmesini sağlamak amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın