KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Liselilere af

2 sene üst üste sınıfta kalıp atılma durumuna gelenlere ek sınav hakkı verilecek.

Liselilere af
26 TEMMUZ 2008 CUMARTESİ 14:14
0
1089
0
AA aa
Milli Eğitim Bakanlığıınca (MEB), ikinci defa sınıf tekrarına düştüğü için okulla ilişiği kesilen öğrencilere, 2007-2008 eğitim-öğretim yılına mahsus olmak üzere Ağustos ayında yeniden sınava girme şansı tanındı.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yayımladığı genelgede, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin 12 Haziran 2008 tarihinde yürürlüğe girdiğini anımsattı.

Söz konusu yönetmelik ile Ağustos-Eylül döneminde yapılacak ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının, ders kesiminden bir hafta sonra başlayacak şekilde Haziran ayına çekildiğini kaydeden Çelik, sınavların 11 Temmuz 2008 tarihi itibarıyla sonuçlandığını ifade etti.

“Konu ile ilgili yapılan değerlendirmede, az da olsa bir kısım öğrencinin tam olarak hazırlanamadan bu sınavlara girdiği ve istenilen başarıyı elde edemedikleri ile ilgili taleplerin Bakanlığa ulaştığını” bildiren Çelik, yönetmeliğin ders kesimine yakın bir tarihte yürürlüğe girmiş olmasının da dikkate alınarak 2007-2008 yılına özgü olmak üzere bu durumdaki öğrencilere şans tanınacağını kaydetti.

Genelgeye göre, Eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde, önceki yıllardan sorumlu olunan dersler ile alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutulan derslerin yanı sıra ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibarıyla öğrenciler, öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınacaklar.

Sınava girilecek dersler 18-22 Ağustos 2008 tarihleri arasında öğrenci-veli işbirliğiyle belirlenerek, dilekçeyle okul müdürlüğüne bildirilecek ve sınav programı ilan edilecek. Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere günlük en fazla 4 derse kadar sınav yapılabilecek.

İkinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle 2007-2008 eğitim-öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibarıyla okulla ilişiği kesilen öğrencilerden, bu genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenler, 15 Ağustos 2008 tarihi mesai saati bitimine kadar müracaat etmeleri halinde tekrar eski okullarına kayıtları yapılarak sınava alınacaklar.

Sınavların yürütülmesinde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi bakımından okul müdürlüklerince öğretmenlere gerekli duyuru yapılacak.

Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın