KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Listenin son sırasındayız

Kadına şiddetin en az olduğu 9 şehirden biri de Bingöl. Bingöl’de bir kadın polis koruması altına alındı. Önleyici tedbirde de Bingöl listenin en son sırasında yer aldı.

Listenin son sırasındayız
16 MAYIS 2013 PERŞEMBE 04:07
0
1788
0
AA aa

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kayıtlarına göre, kadınların en az ve en çok polis korumasına sahip olduğu iller açıklandı.

Yurt genelinde şiddete uğradığı gerekçesiyle polis korumasına alınan kadınların sayısı 11 bin 478'e ulaştı. Polis korumasına alınan kadınların yaşadığı yer sıralamasında Adana birinci, İzmir ikinci, Kayseri üçüncü oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kayıtlarına göre, mülki amir ve hâkimin yanı sıra gecikmesinde sakınca bulunan durumlarda kolluk kuvvetlerince de verilebilen koruyucu tedbir kararları kapsamında, nisan sonu itibarıyla yurt genelinde 11 bin 478 kadına polis koruması sağlandı. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında, 80 bin 370 önleyici tedbir kararı alındı.

En fazla polis korumasının verildiği kent, 2 bin 978 kadın ile Adana oldu. Bu kenti bin 697 kadın ile İzmir, bin 351 kadınla Kayseri, bin 145 kadınla Konya, 507 kadınla Antalya ve 482 kadınla Zonguldak izledi.

İstanbul'da 265 kadına koruma verilirken Ankara'da bu sayı 229 oldu. Bilecik, Bolu, Kars, Kastamonu ve Siirt'te ise müracaat olmamasından dolayı polis koruması verilen kadın bulunmuyor.

Polis korumasındaki kadın sayısının en az olduğu iller ise Niğde, Karabük, Erzincan, Düzce, Diyarbakır, Burdur, Bingöl, Çorum ve Adıyaman oldu. Bu illerde birer kadın, polis koruması altına alındı.

ÖNLEYİCİ TEDBİR KARARI

Kanun kapsamında, şiddet uygulayanlara evden uzaklaştırma, şiddet gören kişilere yaklaştırmama, bir sağlık kuruluşuna muayene veya tedavi için başvurma gibi önleyici tedbirler de uygulandı.

Yurt genelinde 80 bin 370 önleyici tedbir kararı verilirken, en fazla karar İstanbul'daki kadınlar için alındı. 15 bin 777 kararın alındığı kenti, 9 bin 761 kararla Ankara, 9 bin 18 kararla İzmir, 4 bin 341 kararla Antalya ve 3 bin 267 kararla Mersin izledi.

Üç önleyici tedbir kararının verildiği Bingöl, listenin en son sırasında bulunurken onu 5 kararın alındığı Bayburt, 9 kararın alındığı Siirt izledi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
15:26
Bingöl`de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl'de izinsiz özel öğretim kurumlarına ceza yağdı!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen denetimlerde izinsiz faaliyet yaptıkları tespit edilenler ile mevzuat gerekliliklerini yerine getirmeyen özel öğretim kurumlarına yaklaşık 6 milyon TL ceza yazıldı. Ailelere 'izinsiz yerlere çocuklarınızı kayıt ettirmeyin' uyarısında bulunan Müdürlük yetkilileri, denetimlerin devam edeceğinin de altını çizdiler.
14.05.2025
14:53
Beşyol`daki cinayetin faili yakalandı
Beşyol'daki cinayetin faili yakalandı
Bingöl'de Ramazan Bayramı arifesinde Beşyol mevkiinde biri polis iki kişiyi yaralayan Y.B. polis tarafından yakalandı. Olayda, yaralanan sivil vatandaş hayatını kaybetmişti.
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın