KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2025 Perşembe
°C

Lösdown'dan duyarlılık çağrısı

Bingöl’de kurulan ‘Lösemili ve Down Sendromlı Çocuklarla Elele Derneği’, Özel Bir Umur Rehabilitasyon Merkezi’ne yaptığı ziyarette engelli, Lösemi hastası ve Down sendromlu çocuklara karşı vatandaşların duyarlı olması konusunda çağrıda bulundu.

Lösdown`dan duyarlılık çağrısı
15 HAZİRAN 2015 PAZARTESİ 03:27
0
1881
0
AA aa

Bingöl'de kurulan Lösemili ve Down Sendromlu Çocuklarla Elele Derneği (LÖSDOWN) başkanı Abdulvahap Zengin, Özel Bir Umut Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Çapak'ı ziyaret etti. Burada çocuklarla ilgilenen dernek yöneticileri, vatandaşların duyarlı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

“Hastalık, seçim değildir” diyen LÖSDOWN başkanı Abdulvahap Zengin, Bingöl'de engelli ve hasta çocukların sağlıklı vatandaşlardan farkının olmadığını ifade ederek, “Onlar da bizler gibi bu toplumun bir parçasıdır. Bu konuda vatandaşlarımız, daha duyarlı ve dikkatli olmalıdır. Bu çocuklar, kendilerini toplumdan uzak görmemeleri için, vatandaşlarımızın da ilgi göstermesi gerekmektedir. Hastalıklar, onların seçimi değildir” dedi.

Zengin, burada yaptığı açıklamada dernek yönetimi olarak hastaların sürekli yanında olmayı hedeflediklerini söyledi. Zengin, “Derneğimizin sağlık personelleri tarafından tespit ettiğimiz hasta çocuklarımız belirli aralıklarla ücretsiz sağlık kontrolünden geçirilecek. Dernek olarak üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Vatandaşlarımızdan da maddi manevi desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR İÇİN ÖZEL TESİS PROJEMİZ HAZIR”

Engelli, Lösemili ve Down sendromlu çocuklar için geniş kapsamlı bir proje hazırladıklarını belirten Zengin, projelerinin destek bulması durumunda çocukların hem eğleneceği, hem öğreneceği, hem de rehabilite ve sağlık merkezi olarak kullanılabilecek geniş kapsamlı bir tesis projelerinin hazır olduğunu söyledi.

Zengin, “Engelli ve hasta çocuklarımız için geniş kapsamlı bir tesis projesi hazırladık. Bu tesis sayesinde çocuklarımız hem sağlık kontrollerini ücretsiz olarak yapabilecek, hem de rehabilitasyon konusunda uzmanlardan destek alacak. Projemizin destek bulması halinde gerekli çalışmalara başlayacağız” dedi.

“ÇOCUKLARIMIZI OLİMPİYATLARA HAZIRLAYACAĞIZ”

Zengin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu hastalıklara yakalanan çocuklarımız için Uluslar arası ve Türkiye genelinde çeşitli yarışmalar ve olimpiyatlar düzenleniyor. Projemiz kapsamında olan tesis ile çocuklarımızı bu olimpiyatlara hazırlayacağız. Böylelikle hem Bingöl'ümüzün adını duyuracağız, hemde çocuklarımızın gelişimlerine katkıda bulunacağız.”

Bingöl Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde çocuk nörolog uzmanının olmadığını söyleyen Zengin, “Bingöl'de çocuk nörologu ve çocuk pskiyatristi bulunmuyor. Çocuklarımız tedavi olmak için çevre illere gitmek zorunda kalıyor. Bir çok aile maddi imkansızlıklarından dolayı çocuklarını il dışına götüremiyor. Sağlık Bakanlığı ile irtibat haline geçip çocukların ve ailelerin yıpranmamaları ve geç tedavi olmamaları için girişimlerde bulunacağız. Bu konuda çeşitli girişimlerimiz olacaktır” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.09.2025
17:36
Bingöl`de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ve servisleri denetlendi. Denetimlerin yıl boyu süreceği aktarıldı.
11.09.2025
17:29
Bingöl`de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de, üst merkezlerde riskli bulunarak yapılmayan iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı, Bingöl Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
11.09.2025
12:16
Bir ilginç kaza! Bingöl`de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Bir ilginç kaza! Bingöl'de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Otobüsün hareket ettiğini fark eden sürücü kapıyı açmak istese de başarılı olmadı ve otobüs, park halindeki başka bir otobüse çarparak durdu. Kameralara yansıyan kazada maddi hasar oluştu.
11.09.2025
11:56
Bingöl`de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de 7 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalandı. Yapılan aramada 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın