KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2026 Salı
°C

Madde bağımlısından mektup

Bingöl'de uyuşturucu batağına saplanan ve Bingöl Din Görevlileri Derneği'nin yardımıyla madde bağımlılığından kurtulan bir genç, ibret verici hikâyesini ve yaşadıklarını kaleme aldı. İsminin açıklanmasını istemeyen madde bağımlısı genç, Bingöl Din Görevliler Derneği'ne gönderdiği mektupla yaşadığı ibret verici olayları anlattı. Madde bağımlılığının insana ne denli zarar verdiğini kaydeden genç adam, çok iyi arkadaş olduğu ve dost bildiği bir kişinin uyuşturucuyu teselli aracı olarak hayatına soktuğunu ifade etti.

Madde bağımlısından mektup
16 EKİM 2010 CUMARTESİ 08:55
0
4084
0
AA aa

İşte herkesin yaşadıklarından ders çıkarması gerektiği gencin kendi kaleminden yaşadıkları:


“Ben yıllar öncesine kadar kendi halimde bir insandım. İyi seçemediğim bir arkadaş kurbanı oldum. Yalnızlık içerisinde kıvranırken dost ve arkadaş olarak bildiğim, ailemden öte tuttuğum bir arkadaşım içimde bulunduğum kötü ruh halimi fırsat bilerek beni uyuşturucuya bulaştırdı. Annemden babamdan ve tüm aile fertlerimden nefret etmeye başladım. Huzuru uyuşturucuda aramaya başladım. Çevremin ilgisizliği de beni bu bataklığın içerisine daha çok sürüklemeye başladı. Belki bu bataklıktan kurtulurum diye evlendim. Fakat bu illet bir türlü peşimi bırakmadı. Eşime kötü davranmaya başladım. Etrafımdaki herkesi kendimden uzak tutmaya başladım. Bütün hayatım kararmıştı. Fakat bütün yaşadıklarıma rağmen bu illetten kurtulmaya karar verdim ve Bingöl Din Görevlileri Derneği'nin kapısını çaldım. Buradaki ağabeylerime bundan kurtulmak istediğimi söyledim. Onlarda her türlü desteği vereceklerine dair söz verdiler. Dernek başkanı ve üyeleri hiç kimsenin bana sunmadığı desteği sundular. Hiç bıkmadan, usanmadan aylarca benimle uğraştılar. Birçok defa onlara kötü davrandım. Bütün bunlara rağmen bana çok iyi davrandılar. Hocalarımın yardımıyla o pislikten sonunda kurtuldum. Şimdi çok mutlu bir yuvam var. Her gün Allah'ıma şükrediyorum. Artık bir işte çalışıyorum ve kimseye muhtaçta değilim. Bütün bu yaşadıklarımdan kurtulmama yardımcı olan ve başta Bingöl için çok değerli olan, insanları sabırla dinleyen sıkıntılarına çözüm bulmaya çalışan Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'na, yoğun işleri olmasına rağmen gece yarısına kadar benimle ilgilenen Din Görevlileri Dernek Başkanı Yunus Bulmuş'a ve dernek üyelerine çok teşekkür ediyorum. Ben şuan onlar sayesinde hayattayım ve mutluyum. Bütün mutluluğumu onlara borçluyum. Bu süreçte çok iyi anladım ki maneviyat olmadan bu illetten kurtulmak çok zor.Bu bataklığa düşen kardeşlerime tavsiyem,etraflarından mutlaka destek alsınlar ve İslam dininin sonsuz merhametinden faydalansınlar.Buradan sayın bakan ve milletvekilimize de bir mesajım olacak.Bu konularla ilgili çalışmalar yapsınlar.Gençlere sahip çıkıp ellerinden tutsunlar.Umarım sayın bakanımız bir siyasetçi kimliği ile değil de bir baba edasıyla harekete geçecektir.Allah rızası için anne ve babalar çocuklarına sahip çıksın.Artık yeni gençler bu bataklığa saplanmasın”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay`dan okul alışverişinde
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl`de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST`ta limit yükseliyor
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB`den 81 ile
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın