KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mart 2026 Pazartesi
°C

Maden ocağı projesi protesto edildi

Kiğı İlçesi Eskikavak Köyünde yapılması planlanan Kurşun-Çinko-Gümüş Kompleks Cevher Maden Ocağı projesine ÇED olumlu raporu verilmesi protesto edildi.

Maden ocağı projesi protesto edildi
12 AĞUSTOS 2022 CUMA 17:16
8
6079
3
AA aa

Kiğı İlçesi Eskikavak Köyünde yapılması planlanan Kurşun-Çinko-Gümüş Kompleks Cevher Maden Ocağı projesine ÇED olumlu raporu verilmesi protesto edildi. Peri Vadisi Platformu öncülüğünde Kiğı'da düzenlenen basın açıklamasına, HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Burada bir konuşma yapan HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydermir, Kiğı Eskikavak Köyünde kurulmak istenen maden ocağının arkasında, daha önce Kiğı'da kaymakamlık yapmış bir kişinin bulunduğunu iddia ederek, doğanın tahrip edilmesine son verilmesini istedi.

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu ise, Kiğı'da doğa tahribatına yol açacak olan maden ocağı projesine karşı olduklarını belirterek, projenin iptal edilmesini istedi.

Kurşun-Çinko-Gümüş Kompleks Cevher Maden Ocağı projesinin iptali için açılan davanın avukatlığını üstlenen Barış Yıldırım, maden ocağı için verilen ÇED olumlu kararının derhal iptal edilmesi gerektiğini söyledi.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da, şunları söyledi: “Daha önce bu tür projelere müdahale etmiş olsaydık buraya müdahale edilmeyecekti. Ama buraya müdahalelerde destek vermeyenler emin olsunlar ki, bir sonraki çalışma onların topraklarında olacak. Yüreğimizi, vicdanımızı, üzerinde yaşadığımız doğanın bir parçası olarak görmeliyiz. Onlar kendilerini bu toprakların efendisi olarak görüyor, biz ise birer parçası olarak görüyoruz. Dağlarımıza, köylerimize, yaylalarımıza sahip çıkmalıyız.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94783)
14 Ağustos 2022 Pazar 10:26
Aydemir Şaroğlu Komins Başkan istedikleri avantayı alamadılar diye önayak olmuşlar sizin forsunuz bitti ÂLLAHA ŞÜKÜR ZAZA SÜLEYMAN SOYLU Kolunuzu kanadınızı koparmış ahkam kesecek kimse kalmadı dağda dağlar ÂLLAHIN izniyle TÜM TÜRKİYE Gezebilir olmuş ÂLLAH SENI BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN ZAZA SÜLEYMAN SOYLU
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94769)
12 Ağustos 2022 Cuma 21:03
Solhan ve genç ilcelerine bağlı bütün köyler su altında kaldı Kiğı için yürüyüş yapan hiç birinde çıt çıkmadı. Munzur vadisine Kiğı Karlıova ya HES yapılmasın onların doğası temiz havası bozulmasın diye biz köyümuzden yurdumuzdan olalım. Onlar yazın almanyadan fransadan gelsinler rahat rahat tatilini yapsınlar. Ve elektrigimizi kulansinlar hakkımı helal etmiyorum. Aklımızla alay ediyorlar
Misafir Kullanıcı (@Misafir_94768)
12 Ağustos 2022 Cuma 17:48
İstedikleri parayı alamamışlar ondandır daha doğrusu iyi pazarlık yapılamamıştır. Hdp milletvekili önayak olamadimi
23.03.2026
00:32
Bingöl`de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Bingöl'de Motorin Fiyatı Rekor Kırıyor
Motorin fiyatlarındaki artış durdurulamıyor! Bingöl'de tabelalar rekor seviyeleri gösterirken, zamlar sürücüleri ve özellikle taşımacılık sektörünü olumsuz etkiliyor.
22.03.2026
23:50
Bingöl`de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bingöl'de Bayramın Acı Tablosu: 1 Ölü, 29 Yaralı
Bayram süresince Bingöl'de meydana gelen trafik kazalarında 1 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı. Kazalar farklı noktalarda yaşansa da sebepler yağışlı zeminde aşırı hız ile sürücü hataları olarak öne çıktı!
22.03.2026
23:49
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı`nda 14 ay uçuş yok!
Ve kapandı...! Bingöl Havalimanı'nda 14 ay uçuş yok!
Bingöl Havalimanı, pist ve apron yenileme çalışmaları nedeniyle Pazar günü yapılan son seferlerin ardından 14 ay süreyle kapatıldı. Yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenlendi.
22.03.2026
23:48
Bingöl`de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
Bingöl'de 3 Yeni Sağlık Hizmet Binası İhale Ediliyor
İhale, 3 Nisan 2026 tarihinde EKAP üzerinden gerçekleştirilecek. İşin süresi, yer tesliminden itibaren 240 takvim günü olarak belirlendi.
22.03.2026
23:47
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi 4 Minibüs Hattını 10 Yıllığına Kiraya Veriyor
Genç Belediyesi, şehir içi ulaşımda kullanılacak 4 adet M plakalı minibüs/midibüs hattını 10 yıllığına ihale ile kiraya vereceğini duyurdu. İhale 23 Mart 2026 tarihinde Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılacak.
22.03.2026
23:46
Bingöl`de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'de erozyon kontrolü için galvanizli kafes tel yapılacak
Bingöl'ün Çapakçur Mikro Havzası Yelesen, Şaban Ortaköy ve Aşağıköy bölgelerinde kuru duvar eşik ve galvanizli kafes tel yapımı işi için ihale düzenlenecek. İhale, 30 Mart 2026 tarihinde elektronik ortamda EKAP üzerinden gerçekleştirilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın