KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mayıs 2026 Salı
°C

Mağduriyet sürüyor, yetkililer sessiz

Bingöl’ün Karlıova ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıisa Köyü Ulukapı mezrasında yaşanan elektrik sıkıntısı köylüyü mağdur etmeye devam ediyor. 10 hane 8 yıldır elektriksiz yaşarken, yetkililerin duyarsızlığı köylünün tepkisini ikiye katladı.

Mağduriyet sürüyor, yetkililer sessiz
08 AĞUSTOS 2014 CUMA 20:09
0
3839
0
AA aa

Ulukapı Mezrasındaki 10 haneye yaklaşık 8 yıldır elektrik verilmiyor. Köylüler, elektrik sıkıntısını güneş enerjisi panelleriyle aşmaya çalışırken, daha önce ulusal ve yerel basında yer alan haberlere rağmen yetkililer sessizliğini koruyor.

10 haneli bölgenin bulunduğu alana trafo üzerinden verilen elektriğin uygun şartları taşımadığı için verilen elektriğin ampulleri dahi yakamadığını ifade eden köylüler, yetkilere sitem etti.

“ELEKTRİKLİ CİHAZLARIMIZ YANDI”

Yaşanan sıkıntıları dile getiren mezra sakinlerinden Menduh Uzar, ilkel yollarla elektrik temin etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Mezrada yaşanan sıkıntıları anlatan Uzar: “Biz Uzar ailesi olarak mezranın farklı bir bölgesinde yaşıyoruz. 10 haneyiz. Mezraya elektrik verilirken bize 8 yıldır elektrik verilmiyor. Bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan şirkete onlarca defa dilekçelerle ve sözlü olarak başvurmamıza rağmen sorunumuz giderilmedi. Biz 10 aile olarak evlerimiz köy dışında yapıldığı için elektrik şirketi bizlere elektrik vermek için nizami şartlara uygun hareket etmemiştir. Bizim ne bir trafomuz vardır ne de elektrik direklerimiz şartlara uygun dikilmiştir” dedi.

Uzar: “Evlerimize aldığımız birçok elektronik cihazlarımız düşük elektrikten dolayı yandı. Çareyi güneş enerjisinden elektrik üretmekte bulduk. Elektrik ihtiyacımızı güneş enerjisinden sağlıyoruz fakat güneşli olmayan günlerde elektrik temin edemiyoruz. Başbakanımıza seslenmek istiyoruz bizlere bir çare bulsun günümüz çağında bu şartlarda elektriksiz olmak bu ülkenin ayıbıdır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
21:31
Baraç`tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
Baraç'tan Memur Emeklileri İçin Seyyanen Zam Çağrısı
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, memur emeklilerinin seyyanen zam talebine ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne yapılan bireysel başvurunun öncelikli olarak incelenmesi gerektiğini belirtti. Baraç, emeklilerin ekonomik şartlar karşısında ciddi geçim sıkıntısı yaşadığını ifade etti.
18.05.2026
20:22
Bingöl Üniversitesi`nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi'nde Üretilen Sebze Fideleri Satışa Sunuldu
Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından bilimsel üretim anlayışıyla yetiştirilen sebze fideleri, 18 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla üreticilerle buluştu. Çapakçur Uygulama Bahçesi'nde gerçekleştirilen satışlarda domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz fideleri yer alacak. Fiyatlar da açıklandı…
18.05.2026
19:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'SUMUD' Protestosu: 'Gazze ve Özgürlük Filosu Yalnız Değildir'
İşgalci İsrail'in Gazze'ye insani yardım taşıyan SUMUD Filosuna uluslararası sularda müdahale etmesi ve çok sayıda aktivistin alıkonulmasının ardından Bingöl'de protesto düzenlendi. Bingöl Gazze Sivil İnisiyatifi öncülüğünde Kent Meydanı'nda toplanan kalabalık, İsrail'e lanet okuyarak Gazze'ye destek mesajı verdi.
18.05.2026
13:37
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Araç sahipleri dikkat! Güvenlik ekipmanlarına yenileri eklendi!
Karayolları Trafik Yönetmeliği uyarınca araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanlar listesi güncellendi. Buna göre yangın tüpü, ilk yardım seti ve reflektörün yanı sıra pense, tornavida ve araçlarda kullanılan çeşitli ampuller de zorunlu ekipmanlar arasına dahil edildi.
17.05.2026
22:39
Bingöl`ün Geleceği
Bingöl'ün Geleceği 'Akıllı Şehir' Çalıştayında Ele Alınacak
Bingöl Üniversitesi ile Bingöl Belediyesi iş birliğinde düzenlenecek 'Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı', 21-22 Mayıs tarihlerinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Çalıştayda, Bingöl'ün geleceğine yönelik akıllı şehir uygulamaları çok yönlü olarak ele alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın