KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Mağduriyet sürüyor, yetkililer sessiz

Bingöl’ün Karlıova ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıisa Köyü Ulukapı mezrasında yaşanan elektrik sıkıntısı köylüyü mağdur etmeye devam ediyor. 10 hane 8 yıldır elektriksiz yaşarken, yetkililerin duyarsızlığı köylünün tepkisini ikiye katladı.

Mağduriyet sürüyor, yetkililer sessiz
08 AĞUSTOS 2014 CUMA 20:09
0
3799
0
AA aa

Ulukapı Mezrasındaki 10 haneye yaklaşık 8 yıldır elektrik verilmiyor. Köylüler, elektrik sıkıntısını güneş enerjisi panelleriyle aşmaya çalışırken, daha önce ulusal ve yerel basında yer alan haberlere rağmen yetkililer sessizliğini koruyor.

10 haneli bölgenin bulunduğu alana trafo üzerinden verilen elektriğin uygun şartları taşımadığı için verilen elektriğin ampulleri dahi yakamadığını ifade eden köylüler, yetkilere sitem etti.

“ELEKTRİKLİ CİHAZLARIMIZ YANDI”

Yaşanan sıkıntıları dile getiren mezra sakinlerinden Menduh Uzar, ilkel yollarla elektrik temin etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Mezrada yaşanan sıkıntıları anlatan Uzar: “Biz Uzar ailesi olarak mezranın farklı bir bölgesinde yaşıyoruz. 10 haneyiz. Mezraya elektrik verilirken bize 8 yıldır elektrik verilmiyor. Bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan şirkete onlarca defa dilekçelerle ve sözlü olarak başvurmamıza rağmen sorunumuz giderilmedi. Biz 10 aile olarak evlerimiz köy dışında yapıldığı için elektrik şirketi bizlere elektrik vermek için nizami şartlara uygun hareket etmemiştir. Bizim ne bir trafomuz vardır ne de elektrik direklerimiz şartlara uygun dikilmiştir” dedi.

Uzar: “Evlerimize aldığımız birçok elektronik cihazlarımız düşük elektrikten dolayı yandı. Çareyi güneş enerjisinden elektrik üretmekte bulduk. Elektrik ihtiyacımızı güneş enerjisinden sağlıyoruz fakat güneşli olmayan günlerde elektrik temin edemiyoruz. Başbakanımıza seslenmek istiyoruz bizlere bir çare bulsun günümüz çağında bu şartlarda elektriksiz olmak bu ülkenin ayıbıdır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.04.2026
20:05
Ayan`dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Ayan'dan YKS ve LGS Öncesi Kritik Uyarılar
Öğrenci Koçu Hamza Ayan, YKS ve LGS'ye iki aydan daha az zaman kala sürecin 'bilgi öğrenme değil performans artırma dönemi' olduğunu belirterek, deneme sınavları, analiz ve motivasyonun başarıda belirleyici olduğuna dikkat çekti.
28.04.2026
19:43
HÜDA PAR`dan
HÜDA PAR'dan 'Ev Genci' Uyarısı: 6,5 Milyon Genç Risk Altında
HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu, Türkiye'de sayıları 6,5 milyona ulaşan 'ev genci' sorununa dikkat çekerek istihdam yetersizliğinin gençleri sosyal hayattan uzaklaştırdığını belirtti. Emiroğlu, çözüm için eğitim ve istihdam alanlarının genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
28.04.2026
19:23
Bingöl`de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de Trafik Masaya Yatırıldı
Bingöl'de İl Trafik Komisyonu Toplantısı, Vali Cahit Çelik başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda şehir içi ulaşımda yaşanan sorunlar ele alınırken, vatandaşlardan gelen talepler de değerlendirilerek karara bağlandı.
27.04.2026
17:01
Bingöl`de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de Çiftçi ve Yatırımcılara Hibe Fırsatı Anlatılacak
Bingöl'de tarımsal üretimi güçlendirmek ve modern teknikleri yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenecek bilgilendirme toplantısında, yüzde 50 ile 70 arasında değişen hibe destekleri üretici ve yatırımcılara anlatılacak.
27.04.2026
16:57
Bingöl`de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl'de Öğrencilere AFAD Eğitimi
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen AFAD gönüllülük eğitimiyle öğrencilerin afet anlarında bilinçli hareket etmesi ve sahada aktif rol alması hedefleniyor.
27.04.2026
16:56
WhatsApp`ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp'ta Yeni Dönem: Ücretli Abonelik
WhatsApp, 'Plus' adı verilen yeni abonelik modeliyle ücretli özellikleri test etmeye başladı. Temel kullanım ücretsiz kalırken, ekstra özellikler için aylık ücret gündemde.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın