KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Mağduriyet sürüyor, yetkililer sessiz

Bingöl’ün Karlıova ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıisa Köyü Ulukapı mezrasında yaşanan elektrik sıkıntısı köylüyü mağdur etmeye devam ediyor. 10 hane 8 yıldır elektriksiz yaşarken, yetkililerin duyarsızlığı köylünün tepkisini ikiye katladı.

Mağduriyet sürüyor, yetkililer sessiz
08 AĞUSTOS 2014 CUMA 20:09
0
3754
0
AA aa

Ulukapı Mezrasındaki 10 haneye yaklaşık 8 yıldır elektrik verilmiyor. Köylüler, elektrik sıkıntısını güneş enerjisi panelleriyle aşmaya çalışırken, daha önce ulusal ve yerel basında yer alan haberlere rağmen yetkililer sessizliğini koruyor.

10 haneli bölgenin bulunduğu alana trafo üzerinden verilen elektriğin uygun şartları taşımadığı için verilen elektriğin ampulleri dahi yakamadığını ifade eden köylüler, yetkilere sitem etti.

“ELEKTRİKLİ CİHAZLARIMIZ YANDI”

Yaşanan sıkıntıları dile getiren mezra sakinlerinden Menduh Uzar, ilkel yollarla elektrik temin etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Mezrada yaşanan sıkıntıları anlatan Uzar: “Biz Uzar ailesi olarak mezranın farklı bir bölgesinde yaşıyoruz. 10 haneyiz. Mezraya elektrik verilirken bize 8 yıldır elektrik verilmiyor. Bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan şirkete onlarca defa dilekçelerle ve sözlü olarak başvurmamıza rağmen sorunumuz giderilmedi. Biz 10 aile olarak evlerimiz köy dışında yapıldığı için elektrik şirketi bizlere elektrik vermek için nizami şartlara uygun hareket etmemiştir. Bizim ne bir trafomuz vardır ne de elektrik direklerimiz şartlara uygun dikilmiştir” dedi.

Uzar: “Evlerimize aldığımız birçok elektronik cihazlarımız düşük elektrikten dolayı yandı. Çareyi güneş enerjisinden elektrik üretmekte bulduk. Elektrik ihtiyacımızı güneş enerjisinden sağlıyoruz fakat güneşli olmayan günlerde elektrik temin edemiyoruz. Başbakanımıza seslenmek istiyoruz bizlere bir çare bulsun günümüz çağında bu şartlarda elektriksiz olmak bu ülkenin ayıbıdır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle bulaşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle bulaşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
08.04.2026
00:15
Hülakü:
Hülakü: 'Bingöl rant kuşatması altında'
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'de planlanan enerji ve maden projelerine tepki göstererek TBMM'ye genel görüşme ve araştırma talepleri sunduklarını açıkladı. Hülakü, kentin 'rant kuşatması' altında olduğunu savunarak, doğal alanları etkileyecek projelerin durdurulması çağrısında bulundu.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de 16 şüpheli ve 4 hükümlü yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin 27 Mart–3 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda çeşitli suçlara karışan 16 şüpheli ile kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü yakalandı. Operasyonlarda uyuşturucu maddeler de ele geçirildi.
08.04.2026
00:14
Bingöl`de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de 10 yıl hapis cezası bulunan firari bagajda yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince durdurulan iki araçta yapılan aramada, bagaja gizlenen ve 10 yıl 10 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı. Olayla ilgili 4 kişi hakkında işlem başlatıldı.
08.04.2026
00:13
Genç`te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Genç'te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası
Bingöl'ün Genç ilçesi, baharla birlikte sporun birleştirici gücüne sahne olmaya hazırlanıyor. İlçede kurumlar arası dayanışmayı artırmak ve gençleri spora teşvik etmek amacıyla düzenlenen 'Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası' için geri sayım başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın