KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2026 Pazartesi
°C

Mağduriyet sürüyor, yetkililer sessiz

Bingöl’ün Karlıova ilçesine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Bağlıisa Köyü Ulukapı mezrasında yaşanan elektrik sıkıntısı köylüyü mağdur etmeye devam ediyor. 10 hane 8 yıldır elektriksiz yaşarken, yetkililerin duyarsızlığı köylünün tepkisini ikiye katladı.

Mağduriyet sürüyor, yetkililer sessiz
08 AĞUSTOS 2014 CUMA 20:09
0
3888
0
AA aa

Ulukapı Mezrasındaki 10 haneye yaklaşık 8 yıldır elektrik verilmiyor. Köylüler, elektrik sıkıntısını güneş enerjisi panelleriyle aşmaya çalışırken, daha önce ulusal ve yerel basında yer alan haberlere rağmen yetkililer sessizliğini koruyor.

10 haneli bölgenin bulunduğu alana trafo üzerinden verilen elektriğin uygun şartları taşımadığı için verilen elektriğin ampulleri dahi yakamadığını ifade eden köylüler, yetkilere sitem etti.

“ELEKTRİKLİ CİHAZLARIMIZ YANDI”

Yaşanan sıkıntıları dile getiren mezra sakinlerinden Menduh Uzar, ilkel yollarla elektrik temin etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Mezrada yaşanan sıkıntıları anlatan Uzar: “Biz Uzar ailesi olarak mezranın farklı bir bölgesinde yaşıyoruz. 10 haneyiz. Mezraya elektrik verilirken bize 8 yıldır elektrik verilmiyor. Bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan şirkete onlarca defa dilekçelerle ve sözlü olarak başvurmamıza rağmen sorunumuz giderilmedi. Biz 10 aile olarak evlerimiz köy dışında yapıldığı için elektrik şirketi bizlere elektrik vermek için nizami şartlara uygun hareket etmemiştir. Bizim ne bir trafomuz vardır ne de elektrik direklerimiz şartlara uygun dikilmiştir” dedi.

Uzar: “Evlerimize aldığımız birçok elektronik cihazlarımız düşük elektrikten dolayı yandı. Çareyi güneş enerjisinden elektrik üretmekte bulduk. Elektrik ihtiyacımızı güneş enerjisinden sağlıyoruz fakat güneşli olmayan günlerde elektrik temin edemiyoruz. Başbakanımıza seslenmek istiyoruz bizlere bir çare bulsun günümüz çağında bu şartlarda elektriksiz olmak bu ülkenin ayıbıdır” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.06.2026
13:26
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
Rakipler Belli Oldu, Yönetim Hâlâ Belirsiz
30 yıl sonra yeniden TFF 2. Lig'de mücadele edecek olan 12 Bingölspor'un yeni sezondaki rakipleri netleşti. Ancak yeşil-beyazlı kulüpte kongre öncesi yönetim belirsizliği sürerken, gözler aday çıkıp çıkmayacağına çevrildi.
08.06.2026
13:07
Bingöl Dallıtepe`de ormanlar neden kesiliyor?
Bingöl Dallıtepe'de ormanlar neden kesiliyor?
Son birkaç yıldır yapılan kesime bu yıl da itirazlar yükseldi. Kesimi yapan o köylü, itiraz eden de yine o köylü! Orman katliamıysa neden göz yumuluyor? Yasalsa olayın perde arkasında ne var? İşte yaşananlar ve edinilen o bilgiler…
08.06.2026
13:04
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu:
Teknikerler Konfederasyonu Kuruldu: '83 yıl sonra sahaya iniyoruz'
Konfederasyon Başkanı Ertan Kılıç, teknikerlerin mesleki haklarını savunmak ve çözüm bekleyen sorunlarını gündeme taşımak amacıyla konfederasyon çatısı altında örgütlendiklerini açıkladı. Kılıç, milyonlarca teknikerin daha güçlü temsil edilmesi için mücadele edeceklerini söyledi.
07.06.2026
18:29
Vali Çelik: Hesarek`i Türkiye`nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Vali Çelik: Hesarek'i Türkiye'nin Önde Gelen Kayak Merkezlerinden Biri Yapacağız
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Hesarek Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak devam eden çalışmalar ve planlanan yatırımları değerlendirdi. Çevre Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine de katılan Çelik, ulaşım ve altyapı yatırımlarıyla Hesarek'in daha güçlü bir turizm merkezi haline geleceğini söyledi.
07.06.2026
18:28
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Polisinden Efrayim Bebek İçin Anlamlı Destek
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli, SMA Tip-1 hastası Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destek verdi. Polisler hem alışveriş yaptı hem de satış sonrası kalan tüm sebze ve yeşillikleri satın alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere bağışladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın