KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Temmuz 2025 Salı
°C

Mahalle toplantıları devam ediyor

Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından mahallelerin sorunlarına çözüm amaçlı başlatılan toplantılar devam ediyor.

Mahalle toplantıları devam ediyor
29 KASIM 2008 CUMARTESİ 14:26
0
1328
0
AA aa
İlki geçtiğimiz Cuma günü Aydınsu Mahallesi'nde yapılan mahalle toplantılarının ikincisi dün Bahçelievler Mahallesi'nde devam etti. Belediye Başkan Yardımcıları, bazı kurum amirlerinin de bulunduğu toplantıda mahallelinin sorunlarına çözüm arandı. Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun daha iyi hizmet vermek ve sorunları yerinde görüp çözüm üretmek üzere başlattığı mahalle ziyaretleri kapsamında Cuma Namazı sonrasında Bahçelievler Mahallesi sakinlerini ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Amaçlarının vatandaşların ayağına kadar giderek sorunları yerinde çözmek olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, her hafta bir mahallede bu tür toplantıları yapacaklarını vurguladı. Vali Balkanlıoğlu, "Mahallelere gelerek sorun ve sıkıntıları dinleyip çözüm için gerekli çalışmaları yapmak istiyoruz. Göreve geldiğimiz günden beri kapımız bütün vatandaşlarımıza açıktır. Ancak bazı vatandaşlar cesaret edip makamımıza gelmediği için, biz mahallelere gelerek sorunları dinliyoruz” ifadelerini kullandı.
Mahalle camisi taziye yerinde gerçekleşen toplantıda ilk olarak mahalle sakinleri adına mahalle muhtarı Hasan Varol söz aladı. Vali İrfan Balkanlıoğlu'na sorunları anlatan muhtar Varol, belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamadıklarını söyledi. Varol, "Mahallemizde yol, çöp, kaldırım, başıboş inek, kanalizasyon sorunlarımız var. Bingöl'ün en eski mahallelerinden biri olmamıza rağmen her yağmur sonrasında drenaj sistemimiz olmadığı için kanalizasyonlarımız tıkanıyor. Mahalle sakinleri tarafından cadde kenarlarına bırakılan soba ve kalorifer külleri alınmadığı için çevre kirliliğine neden oluyor. 20 yıldır kaldırımlarımız yenilenmemiştir. Başıboş ineklerin caddelerde dolaşması trafik kazalarına ve görüntü kirliliğine neden oluyor. Bunların yanı sıra mahallemizde lise, sağlık ocağı, çocuk oyun alanları ve park bulunmadığı için sıkıntı yaşıyoruz. Özellikle çocuklarımızın oyun oynayabileceği bir mekanın olmaması bizim için büyük bir sorundur" şeklinde konuştu.
Muhtar Hasan Varol'un ardından toplantıya katılan mahalle sakinleri de söz alarak karşılaştıkları sorunları Vali İrfan Balkanlıoğlu'na aktardı. İbrahim Günay, M. Ali Elaltunkara, Süleyman Çıkaray, Halim Bucuka, Atilla Elaltunkara, Veysi Gül, Mehmet Borlukan, Veysel Bükebudraç ismindeki mahalle sakinleri, Vali Kurtuluş Şişmantürk Çeşmesi'nin  onarılması, mahallede bulunan telefon vericilerinin kaldırılması, mahalledeki tepenin ağaçlandırılması, mahalleye lise, ve oyun alanlarının yapılması gibi  taleplerini ilettiler.
Bahçeli Gençlik Spora yardım talebi
Mahalle sakinlerinden Atilla Elaltunkara, yeni kurulan Bahçeli Gençlik Spor Kulubü'nün maddi olarak sıkıntılı günler geçirdiğini belirterek, Vali Balkanlıoğlu'ndan yardım istedi. Vali Balkanlıoğlu ise, gençlerin spora yönlendirilmesi için yapalan bütün çalışmalara destek vereceklerini belirterek, “Mahallenizin spor kulübünün eksikliklerini bir liste halinde bana getirin. Biz valilik olarak gereken desteği sağlamaya çalışırız” dedi.
Mahalle sakinlerinin talep ve isteklerini dinleyen vali Balkanlıoğlu ise vatandaşların sorun ve sıkıntılarını not ederek gerekli çalışmayı yapacaklarını ifade ederek :  “Mahalle toplantılarımızın ikincisini Bahçelievler Mahallesi'nde gerçekleştirdik. Bu mahallemizin genel anlamda problemlerinin belediye hizmetlerinde geri kalındığı, park ve bahçeler, sağlık ocağının olmadığı ve kanalizasyon sisteminde problem olduğu bize aktarıldı. Bireysel anlamda da muhtaç olan vatandaşlarımızın tamamına kömür verilemediği, yeşil kartta da gereksiz iptallerin yaşandığını söylediler. Somut anlamda bunların kim olduğunu bulup araştırmasını yapacağız. Ancak şu da bir gerçek ki, Bingöl yeşil kart konusunda diğer illerin bir hayli ilerisinde tanınan bir ildir. Tabi ki hak edenler alacaktır. Bingöl'de mağduriyet de var ve yeşil kart almaları da gayet doğaldır. Ancak hak etmeyen vatandaşlarımızın da yeşil kart aldığı durumlar tespit edilerek iptal ediliyor. Gerek müracaat edip alamayan ve gerekse elinde yeşil kart olup da iptal edilen varsa ve bunun haksızlık olduğunu ileri sürüyorlarsa gelsinler tekrar inceletiriz. Bingöl'de 170 bin civarında yeşil kart kullanan vardı. Bunlar tekrar incelendi ve şuan 130 bin civarında yeşil kartlı vatandaşımız var. 252 bin 500 nüfusa karşılık 170 bin yeşil kart çok fazlaydı, bunu 130 binlere düşürdük. Haksız yere iptaller ve hakikaten mağdur olup iptal edilenler varsa yeniden incelettiririz. Biz bunun haklı olduğuna inanıyoruz ama insan hatası olabilir" dedi.
Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, trafik kazalarına ve şehrin kirli görüntüsüne neden olan başıboş hayvan sahiplerine son uyarısını yaparak, kulak küpesi olmayan ineklerin faili meçhul ve sahipsiz muamelesi göreceğini, bu inekleri kesip fakir fukaraya dağıtacaklarını söyledi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
14.07.2025
22:06
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl Jandarmaya ekipman desteği
Bingöl'de afetlere müdahale kapasitesini arttırma ve yaygınlaştırma çalışmaları çerçevesinde jandarma ekiplerine arama ve kurtarma ekipmanları teslim edildi.
14.07.2025
21:59
Seven:
Seven: 'Tarihte Yeni Bir Sayfa Açılmıştır'
AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, 'Türkiye; uzun, acılı, sancılı, gözyaşlarıyla dolu bir sayfayı dün itibariyle kapatmaya başlamıştır. Bugün, yeni bir gündür. Bugün, tarihte yeni bir sayfa açılmıştır'
14.07.2025
21:40
`15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir`
'15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir'
15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde vurulan Gazi Onur Asutay, o günü anlattı ve ekledi: 'Vatan sağ olsun, biz o gece sadece kendimizi değil, geleceğimizi savunduk.'
14.07.2025
21:21
Cam kırığı yangına neden oldu
Cam kırığı yangına neden oldu
Bingöl'ün Kığı ilçesinde çıkan örtü yangını ekiplerin müdahalesi ile söndürüldü. Yangına, can kırığının neden olduğu öğrenildi.
14.07.2025
12:07
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Bingöllü sporcular masatenisinde finale yükseldiler
Muş'ta düzenlenen ANALİG grup müsabakalarında rakiplerine şans tanımayarak birincilikleri elde eden Bingöllü sporcular, Çorum'da düzenlenecek Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandılar.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın