KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2026 Çarşamba
°C

Mahalledeki bomba!...

Evlerle depo arasından sadece bir yol geçiyor. Semt sakinleri tedirgin ancak yetkili birimlerin umurunda değil. Ya patlarsa..

Mahalledeki bomba!...
11 HAZİRAN 2008 ÇARŞAMBA 09:56
0
1272
0
AA aa
Uzun yıllardır devam eden ancak bir türlü çözüm getirilmeyen sorunların kangrene dönüştüğü Bingöl'de Çapakçur deresi ile Kültür Mahallesinin arasındaki tüp depoları tedirginliği her geçen gün arttırıyor. Sorunların bununla sınırlı olmadığını kaydeden semt sakinleri, ciddi rahatsızlık veren bir diğer konunun da deri tuzlama alanı olduğunu söylüyor.
“Canımız ve sağlığımız tehlikede”
Yaşadıkları rahatsızlık ve tedirginlikleri aktaran Kültür Mahallesi Esen Caddesi sakinleri, bir yandan sağlıklarının diğer yandan can güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyledi.
Tüp depolarıyla evlerin arasındaki uzaklığın 100 metre civarında olduğunu beyan eden semt sakinleri, ani bir patlama sırasında çok sayıda can ve mal kaybının yaşanacağını öne sürdüler. Tüp deposunu yanındaki bir diğer sorunun da deri tuzlama alanı olduğunu kaydeden vatandaşlar: “Tüp deposu yüzünden can güvenliğimiz, deri tuzlama alanı yüzünden de sağlığımız tehlikede. Fakat bugüne kadar hiçbir yetkili kurumun bu konuda iyileştirici bir adım attığına şahit olmadık. Tüp deposunda olası bir facia sırasında yaşanacak can ve mal kayıplarının hesabını kim verecek! Deri tuzlama alnından çevreye yayılan pis kokular yüzünden penceremizi açamıyoruz. Hava sıcaklıklarının artmasıyla sorun daha da derinleşecek. Deri tuzlama alnındaki kanlar birçok mikrobun da üremesine sebeptir. Bunların görülmesi, gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz” dediler.
Muhtardan “tedbir alın” çağrısı
Konuya ilişkin görüşleri alınan Kültür Mahallesi Muhtarı Ali Bozkurt da vatandaşların iddialarını onayladı. Tüp depolarının şehir merkezinde bulunmasının ciddi sakıncaları olduğunu aktaran Bozkurt, ilgili birimleri tedbir almaya çağırdı.
Semt sakinlerinin, tepkilerinde haklı olduğunun altını çizen Bozkurt: “Tüp depolarının şehir dışına taşınması gerekiyor. Olası bir faciada istenmedik sonuçlarla karşılaşılabilir. Yetkili ve ilgili kurumlar artık sessiz kalmaktan vazgeçip, sorunu çözmeliler. Burada ikamet eden vatandaşların da, evlerinde rahat oturan yetkililer gibi huzurlu olma hakkı vardır. Deri tuzlama alanı da farklı bir bölgeye taşınmalı. Halk sağlığı bu kadar ucuz görülmemeli. Bir kez daha yetkili ve ilgili kurumları tedbir almaya davet ediyor, gelişmeleri kamuoyuyla paylaşılmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz” şeklinde konuştu.
 


BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.08.2026
16:08
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
Afşin, TOKİ Başkan Yardımcısı Oldu
TOKİ İhale Dairesi Başkanlığı görevini uzun yıllar sürdüren Bingöllü hemşehrimiz Abdulvahap Afşin, yayımlanan yeni atama kararıyla Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.
18.08.2026
16:07
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürü değişti!
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görev değişikliğine gidildi. Geçtiğimiz yıl göreve getirilen Mehmet Fatih Aktay'ın yerine, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ödeme Daire Başkanı Hikmet Güneş atandı. Güneş, Bingöl'deki görevine başladı.
18.08.2026
16:06
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Araç Bahçeye Uçtu: 1 Yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde kontrolden çıkan otomobil yol kenarındaki bahçeye uçtu. Kazada araçta bulunan Abdülhakim Tuğal hafif yaralandı.
18.08.2026
16:05
Bayram`a TMOK`ta Önemli Görev
Bayram'a TMOK'ta Önemli Görev
Bingöl Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Alican Bayram, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bünyesindeki Olimpik Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Komisyonu üyeliğine atandı. Bayram, TMOK bünyesindeki kurul ve komisyonlarda Bingöl Üniversitesi ve Bingöl'ü temsilen görev alan ilk akademisyen oldu.
18.08.2026
16:04
Bingöl`de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Bingöl'de kaza! Otomobil ters döndü: 3 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.
18.08.2026
16:03
Bingöl Üniversitesi YKS`de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
Bingöl Üniversitesi YKS'de Yüzde 99,20 Doluluk Oranına Ulaştı
2026 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bingöl Üniversitesi'nin 3 bin 783 kişilik lisans ve ön lisans kontenjanının 3 bin 760'ı doldu. Üniversitenin genel doluluk oranı yüzde 99,20 olurken, ön lisans programlarında yüzde 100 doluluk sağlandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın