KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Mahalleler yarışacak

Bingöl Belediyesi tarafından ‘En Temiz Mahalle Benim Mahallem' adlı bir kampanya başlatılacak. Kamu kurum ve kuruluşlar ile esnaf ve halkın katılım göstereceği kampanyada, belirlenecek kriterlere uyum sağlayan mahalleye ödül verilecek.

Mahalleler yarışacak
03 NİSAN 2008 PERŞEMBE 10:50
0
1171
0
AA aa
Bingöl Belediye Başkan Yardımcısı Bahri Keskin, yaptığı açıklamasında, ‘En Temiz Mahalle Benim Mahallem' adlı bir kampanya başlatılacaklarını belirtti.
Ödüllü kampanyanın 20 Nisan 2008 tarihinde başlatılmasının planlandığını aktaran Keskin, altyapı hazırlıklarının devam ettiğini kaydetti.
Keskin, kamu kurum ve kuruluşlar ile esnaf ve halkın katılım sağlaması için çalışmaların en geniş şekliyle ele alındığını da vurguladı.
Modern ve çağdaş bir kentin en önemli özelliğinin, fiziki görünümünün yanı sıra sokak, cadde ve mahallelerinin temizliği olduğunu ifade eden Keskin, şehircilik bilincinin Bingöl'e yerleşmesinin uzun bir zaman almasına rağmen son yıllarda güzel bir görünümün olduğu söyledi.
“Gelişi güzel çöp atılması sorunları daha da büyütüyor”
‘Gündüz- gece vardiya şeklinde yaptığımız temizlik ile değerli halkımıza daha temiz ve daha güzel ortam hazırlamak için çalışmalarımız aralıksız sürmektedir' diyen Keskin: “Ancak şehircilik bilincinin en önemli ayağını, halkın katlım sağlaması oluşturacaktır. Halkımız temizliğe riayet ettiği ölçüde, ilimizin temizlik işleri daha verim sağlamış olacaktır. Çöplerin, belediyemizce belirlenen yer ve çöp konteynırlarına düzenli bir şekilde konulması ve atıkların gelişi güzel etrafa saçılmamasıyla temizlikte önemli aşamalar kaydedeceğimiz kanısındayım.
Maalesef gelişi güzel ve zamansız atılan çöpler nedeniyle hem temizlikte başarı sağlanamıyor hem de ciddi bir görüntü kirliliği ortaya çıkıyor.
İl merkez nüfusunun hızla arttığı son nüfus sayımlarından anlaşılmıştır. Mahalle sayımızda 14 olarak bilinmektedir. Yıllar önce alınan ve ekonomik ömürlerini dolan araçlarla temizlik yapmak imkânsız hale gelmiştir. Gecen sene aldığımız ve önümüzdeki aylarda alacağımız ilave temizlik araçlarıyla inşallah daha güzel bir temizlik hizmeti sunmuş olacağız. Hızla artan nüfus karşısında, evsel atıkların ton olarak büyüdüğü gerçeği ile halkın temizliğe riayet etmesi önemli hale gelmiştir” dedi.
“Hayvan sahipleri duyarlı olmalı”
Bir diğer önemli konunun da cadde ve sokaklarda görülen başıboş hayvanlar olduğunu vurgulayan Keskin, hayvan sahiplerine yapılan tüm uyarılara rağmen gerekli duyarlılığın gösterilmemesi sonucu olarak sorunun devam ettiğini söyledi.
Modern ve çağdaş şehirlik anlayışında, bu tür olumsuz durumdan bahsetmenin üzücü olduğunu dile getiren Keskin: “Hızla gelişen ve büyüyen şehrimiz de hayvanların başıboş gezmesine asla müsamaha göstermemek niyetin de olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Bunu önlemek için her türlü yasal işlemi yapmak mecburi hale gelmiştir. Sokaklara başıboş olarak bırakılan hayvanların sahipleri mağdur olmak istemiyorlarsa hayvanlarına sahip çıksınlar. Aksi halde çeşitli yaptırımlar uygulamamız söz konusu olacaktır” uyarısında bulundu.
“Herkesin kampanyaya destek vermesini bekliyoruz”
Altyapı çalışmaları devam eden 20 Nisan 2008'de başlatılması planlanan kampanyanın her kesim tarafından desteklenmesi gerektiğini belirten Keskin; “1 Mayıs 2003 yılında yaşanan depremden dolayı ağır hasar gören binaların Vilayet makamınca yıkımına başlanmış olup,  kalan binaların da yıkılıp enkazının kaldırılması yaklaşık 15 gün sürecektir. Bu süre zarfında bizler kampanyanın altyapı hazırlığını tamamlayıp 20 Nisan itibariyle start vereceğiz. Bu konuda kamu kurum ve kuruluşlarımızdan, sivil toplum örgütlerimizden, muhtarlarımızdan, esnaflarımızdan ve halkımızdan destek bekliyoruz. Kampanyanın geniş bir yelpazede devam edebilmesi için okullarımıza yönelik faaliyetlerimiz de olacaktır. Bu konuda da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün desteğine ihtiyacımız var. Modern ve çağdaş şehircilik anlayışıyla, yarınlarımıza güzel bir şehir bırakmak için Belediye ile Halkımız el ele verip temizlik yapmalıdır” şeklinde konuştu.
Kampanyanın ödüllü olacağının altını çizen Keskin, ödülün ne olacağı konusunda henüz net bir görüşün bulunmadığını, bu konudaki bilgileri kampanyanın başlangıcında kamuoyu ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.
 

 

 

 

 

 

BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
12.05.2024
16:22
Bingöl`de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de yol levhasına çarpan araç hurdaya döndü! 1 ölü 3 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan hafif ticari araç, yol levhasına çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın