KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Maliki, türkiye'yi bush'a şikayet etti

Irak'tan Türkiye karşı iftira ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Talabanıi ve Barzani'nin misket ve Napalm bombası iftiralarının ardından, Irak Başbakanı Nuri El Maliki de ABD Başkanı George W. Bush'un dünkü Irak ziyareti sırasında Türkiye'nin Kuzey Irak'ı bombaladığını öne sürdü.

Maliki, türkiye`yi bush`a şikayet etti
04 EYLÜL 2007 SALI 12:11
0
1202
0
AA aa
New York Times gazetesi, İran'ın, PKK'nın bir “yan kuruluşu” olarak nitelendirilen PEJAK örgütünün Kuzey Irak'taki mevzillerini iki hafta aralıksız olarak bombaladığına dikkat çektiği haberinde Irak Dışişleri Bakanı Zebari'nin tepkisi yanısıra Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin, Türkiye'ye ilişkin ifadelerine de yer verdi.

Gazete, El Maliki'nin, ABD Başkanı George W. Bush'un Irak ziyareti sırasında düzenlenen bir basın bilgilendirme toplantısında Kuzey Irak'taki durumu da ele aldığını ve Türkiye'nin, sınırının öteki tarafından Irak'ı bombaladığını öne sürdüğünü yazdı.

Gazete şöyle devam etti: “Geçen ay Türkiye'de yapılan seçimler öncesi Türk askerleri, sınırda muazzam bir yığınak yaptı ve bazı anlatımlara göre silahlı Kürt gruplarının Irak'tan Türkiye'ye sızmalarına dile getirerek büyük bir saldırı arifesinde idi. Bu grupların bazılarının, Kürtlerin çoğunlukta olduğu Türkiye'nin güney bölgelerini de kapsayacak bağımsız bir Kürt devleti kurmaktan yana oldukları söyleniyor.”

ZEBARİ'DEN AHMEDINEJAD'A SALVO

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de, NYT ile yaptığı söyleşide İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad'a sert sözlerle uyardı. Zebari, İran'ın Kuzey Irak'taki dağlık bölgesini bombaladığını, bunun sonucunda da 3 bin kadar Kürt köylüsünün evlerden terk etmek zorunda kaldığını, tarlaların da yakıldığını söyledi.

Kürt köylerinin ayrım yapılmadan bombalandığını savunan Zebari, İran'ın PEJAK hedeflerini vurma konusunda pek başarılı olmadığını da öne sürdü.

Iraklı Kürt Yönetiminin sabrının taşmakta olduğunu da belli eden Zebari, “İki ülke arasındaki normal bir ilişkide bu bir saldırı eylemi anlamına gelir” diye konuştu.


Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.06.2026
22:55
Bingöl`de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl'de Kültür-Saray Köprüsü İhale Ediliyor
Bingöl Belediyesi, Kültür Mahallesi ile Saray Mahallesi'ni birbirine bağlayacak betonarme araç köprüsü ve bağlantı yolları için ihaleye çıkıyor. İki yaka arasındaki ulaşım hem kısalacak hem de zamandan tasarruf sağlanacak. Özellikle Devlet Hastanesi bağlantısı önemli bir avantaj sunacak.
09.06.2026
22:24
Kiğı`da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı'da kuruldu, üç ilçeye hizmet verecek!
Kiğı İlçesi'nde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kuruldu, bugün itibariyle hizmete başladı. Yeni Müdürlük, Kiğı, Yayladere ve Adaklı'ya hizmet verecek. Ayrıca Yayladere ve Adaklı Kaymakamlıklarında irtibat kişileri görevlendirildi. Bu sayede ilçelerdeki vatandaşların il merkezine gelmesine gerek kalmayacak.
09.06.2026
21:09
Kiğı Kerek Deresi Projesi`ne start verildi
Kiğı Kerek Deresi Projesi'ne start verildi
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için yapılan ihalenin ardından çalışmalara başlandı. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Kiğı Belediye Başkanı Özüağ; 'Bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek' dedi.
09.06.2026
20:16
Bingöl Milli Eğitim`den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl Milli Eğitim'den Velilere Uyarı: Ruhsatsız Kurslara Dikkat!
Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaz tatili öncesinde velilere önemli bir uyarıda bulunarak öğrencilerin yalnızca resmi izin ve ruhsata sahip özel öğretim kurumlarına yönlendirilmesi gerektiğini bildirdi.
09.06.2026
19:50
LGS için adaylara kritik uyarı:
LGS için adaylara kritik uyarı: 'Bu Hafta Hiçbir Şeyi Değiştirmeyin'
LGS'ye sayılı günler kala Uzman Psikolojik Danışman Nihat Ekincioğlu, öğrenci ve velilere önemli tavsiyelerde bulundu. Ekincioğlu, son haftada yeni çalışma yöntemleri denemek yerine mevcut düzenin korunması gerektiğini söyledi.
08.06.2026
19:26
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
20 Yıl 9 Ay Hapis Cezası Bulunan Firari Yakalandı
Hakkında iki ayrı suçtan toplam 20 yıl 9 ay 2 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir hükümlü, Bingöl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü yakalandı. Şahıs, çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın