KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Maliye 100 lira ceza kesiyor 97 lirasını siliyor

Maliye Bakanlığı'nın Doğan Grubu'na kestiği cezayla vergide uzlaşma konusu yeniden gündeme gelirken, geçtiğimiz yıl uzlaşmalar sonucunda vergi alacaklarının yarısından fazlasından vazgeçildiği ve vergi cezalarının neredeyse sıfırlandığı belirlendi.

Maliye 100 lira ceza kesiyor 97 lirasını siliyor
28 EYLÜL 2009 PAZARTESİ 08:29
0
1118
0
AA aa
Geçen yıl uzlaşmaya konu edilen 178 bin 558 dosyanın 160 bin 227'sinde uzlaşmaya varılırken, uzlaşmaya konu vergi tutarı da 1 milyar 729.5 milyon lira oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın verilerine göre, uzlaşmaya giden ceza toplamı 2 milyar 377 milyon 178 bin liraya ulaştı. Uzlaşma ile bunun da yüzde 97.5'inden vazgeçildi. Böylece mükelleflere toplam cezanın sadece yüzde 2.54'ü olan 60.3 milyon lira ceza fatura edildi. Bu şekilde 2008 yılında vergide uzlaşma yolu ile her 100 liralık verginin 57.12 lirası, her 100 liralık cezanın da 97.5 lirası silinmiş oldu. Verginin aslının korunması bakımından en önemli sonuçlar ise tarhiyat öncesi uzlaşmada sağlandı. Geçen yıl tarhiyat öncesi uzlaşma komisyonlarında uzlaşmaya konu her 100 liralık verginin ortalama 68.91 liralık kısmında uzlaşıldı. Her 100 liralık vergi cezasının ise ortalama 4.35 liralık kısmı uzlaşma kapsamında kesinleşti. Geriye kalan 95.65 lira ise kaldırıldı. Tarhiyat öncesi uzlaşmaya 32 bin 937 dosya gelirken, uzlaşılan dosya sayısı 27 bin 177'yi buldu. Uzlaşmaya konu 316 milyon liralık verginin de 215.5 milyonluk kısmı uzlaşma sonucu kesinleşti. Toplam 502.1 milyon liralık ceza ise 21.8 milyon liraya düştü.

hurriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.05.2025
12:56
Bingöl`de sürücü kursları ‘kazaların önlenmesi` gündemiyle toplandı
Bingöl'de sürücü kursları 'kazaların önlenmesi' gündemiyle toplandı
Trafik kazalarındaki sürücü hataları göz önünde bulundurularak eğitimlerin daha sıkı ve yoğun yapılması kararını alan Bingöl Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Derneği, önleyici tedbirler çerçevesinde belirli güzergahlarda Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) kurulması önerisinde bulundu.
14.05.2025
11:27
Bingöl`de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de okul servisleri denetlenip öğrenciler bilgilendirildi
Bingöl'de Trafik Jandarması tarafından okul servisleri denetlenip öğrenciler uymaları gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler noktasında bilgilendirildi.
14.05.2025
10:53
Bingöl`de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Bingöl'de Mayıs ayında kar ulaşımı olumsuz etkiledi
Soğuk hava dalgası ve yağışlar Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde yerini kar yağışına bıraktı, ulaşım olumsuz etkilendi. Karayolları ekipleri çalışmalarını başlattı, trafik akışında aksama olmadığı bildirildi.
14.05.2025
10:32
Engelliler Haftası`nda anlamlı farkındalık çalışması
Engelliler Haftası'nda anlamlı farkındalık çalışması
Duygu paylaşımının yapıldığı çalışmada empati deneyimleri de yaşatıldı. Bu tarz farkındalık etkinliklerin tüm eğitim kurumlarında sürekli hale getirilmesi çağrısında bulunan Korkutata'nın bir diğer çağrısı da Vali Usta ve Başkan Arıkan'a oldu.
14.05.2025
09:47
Genç`te ilk kez yapıldı!
Genç'te ilk kez yapıldı!
Genç Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen İnguinal Herni ameliyatını sağlık hizmetlerindeki kalite artışı olarak yorumlayan Bingöl İl Sağlık Müdürü Tatlı: 'Bu tür operasyonlar, vatandaşlarımızın daha önce sevk edildiği merkezlerde yapılabilen işlemlerin artık yerinde gerçekleştirilebildiğini göstermektedir' dedi.
14.05.2025
09:16
Bingöl`de ticari taksi düzensizliği! Denetlemeye güç mü yetmiyor?
Bingöl'de ticari taksi düzensizliği! Denetlemeye güç mü yetmiyor?
Daha fazla yolcu taşımak için aşırı hızlı kullanılan ticari taksilerin yol açtığı kazalar bir yana, hurdaya dönmüş araçlar bir türlü yenilenmiyor, birden fazla farklı yolcu alınarak taksi-dolmuş hizmeti veriliyor! Onlarca şikâyete rağmen ne denetleyen var ne de duruma el atan!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın