KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ekim 2026 Salı

Maliye'nin kararı doğan'ı şok etti!

Doğan Grubu'nun toplam 1 milyar TL'yi aşan vergi borcuna karşılık Halkalı Vergi Dairesi'ne gösterdiği teminatlar kabul edilmedi...

Maliye`nin kararı doğan`ı şok etti!
13 MART 2009 CUMA 08:35
0
1269
0
AA aa
Maliye, DYH'nin ceza için gösterdiği Kanal D'nin yüzde 45'ini, Star TV'nin yüzde 92'sini ve İstanbul Beyoğlu'ndaki bir iş merkezinden oluşan teminatı kabul etmedi. DYH'nin gösterdiği teminat reddedilerek yeni talepte bulunuldu. Bunun üzerine herhangi bir ihtiyati haciz oluşmaması için dün Doğan Yayın Holding yeni bir teminat daha gösterdi. Maliye'nin yeni gösterilen teminata ilişkin incelemesi ise devam ediyor. Edinilen bilgilere göre Hazine bonosu ve tahvilden oluşan değerli kağıtlar teminat olarak gösterilebilirken özel şahıs ve hisse senedinden oluşan teminatlar kabul edilmiyor. Kabul edilebilmesi için ise Bakanlar Kurulu kararı gerekiyor.

Önceki gün DYH'den Borsa'ya yapılan açıklamada teminat olarak gösterilen varlıkların ekspertiz değerinin 1 milyar 84,9 milyon TL olduğu açıklanmıştı. Doğan Yayın Holding, gösterilen teminatlarla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "Şirketimiz Halkalı Vergi Dairesi Müdürlüğü'ne, 'Kanal D' logosu ile ulusal yayın yapan DTV Haber Görsel Yayıncılık AŞ'nin sermayesinin yüzde 45'ini temsil eden hisse senetlerini, 'Star TV' logosu ile ulusal yayın yapan Işıl Televizyon Yayıncılık AŞ'nin sermayesinin yüzde 92'sini temsil eden hisse senetlerini ve ayrıca hakim ortağımız Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ adına İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Ömeravni Mahallesi, İnönü Caddesi 87 pafta, 5 ada, 16 parselde kayıtlı, 11 adet bağımsız bölümü içeren iş merkezini teminat olarak göstermiştir."

Yaptırılan değerleme ve ekspertiz çalışmaları sonucunda, teminat olarak gösterilen hisse senetlerinin toplam değerinin 1 milyar 74 milyon 538 bin TL, gayrimenkullerin değerinin ise 10 milyon 350 bin TL olarak belirlendiği ifade edildi. Halkalı Vergi Dairesi, şubat ayında DYH'ye 826 milyon 100 bin 522 TL vergi aslı ve vergi ziyaı cezası ile 165 bin TL özel usulsüzlük cezası kesmişti. Vergi Dairesi gecikme faizi ile birlikte toplam 914 milyon 820 bin 334 lira tutarı için şirketten teminat istemişti. Teminatı süresi içinde gösteren DYH, yasal haklarını kullanacağını da kaydetti.

ZAMAN

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
22:05
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
Fon soruşturmasında yeni hamle! Hisselerin izini sürüyorlar
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, yürüttüğü kapsamlı fon soruşturması kapsamında, SPK'nın tasfiye süreçleri öncesinde hisse senetlerinin başka hesaplara ve yurt dışındaki kurumlara aktarıldığı tespiti üzerine harekete geçti. Savcılık; Serdar Turhan, Muhammed Yarız ve Şaban Serkan İlaldı'nın tüm hisse hareketlerinin tespiti için bankalar ve aracı kurumlara kritik bir müzekkere yazdı.
05.10.2026
21:55
Bingöl`de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Bingöl'de öğrenci servisi çamura saplandı! Traktörle kurtardılar!
Damlacık Köyü'nde taşımalı eğitim kapsamında Bingöl'e gelen öğrenciler, sabah saatlerinde çamurlu yolda mahsur kaldı. Öğrencileri taşıyan minibüs, ilerleyemeyince traktör yardımıyla kurtarıldı. Köylüler, yaklaşık 1 kilometrelik yolun yağışlar ve yaklaşan kış öncesinde bir an önce yapılmasını istiyor.
05.10.2026
21:53
Bingöl`de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üreticilerine önemli destek!
Bingöl'de ceviz üretiminin daha verimli ve sürdürülebilir hale getirilmesi amacıyla üreticilere yönelik destek programı hayata geçirildi. Proje kapsamında hem tarımsal mekanizasyon desteği sağlandı hem de 'İyi Tarım Uygulamaları' kapsamında üreticilerin sertifikasyon giderleri karşılandı.
05.10.2026
21:52
Sigortada yeni dönem başladı
Sigortada yeni dönem başladı
Kaza sonrası en çok merak edilen bilgiler artık tek bir platform üzerinden görülebilecek. Yeni uygulamayla sigorta işlemlerine ilişkin birçok detaya e-Devlet üzerinden ulaşılabilecek.
05.10.2026
21:50
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Araç sahipleri dikkat! Muayene ücretleri can sıkacak!
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren hesap başladı. Yeniden Değerleme Oranı'nın yaklaşık yüzde 28 olması halinde araç muayene ve egzoz ölçüm ücretlerinde ciddi artış yaşanacak.
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın