KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Şubat 2026 Perşembe
°C

Mantolama çalışmalarına start verildi

Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi Lediz Mikrohavzası kapsamında bulunan dış cephe mantolama projesinin startı, Dereköy Köyü’nden verildi.

Mantolama çalışmalarına start verildi
25 AĞUSTOS 2014 PAZARTESİ 06:16
0
3768
0
AA aa

ORKÖY Kredileri kapsamında Genç Orman İşletme Müdürlüğü'nce ilk Mantolama (Bina dış cephe ısı yalıtımı) çalışmaları Dereköy'de başladı.

Bingöl Orman İşletme Müdürü Muavini Tahir Baydaş ve Genç Orman İşletme Şefi Taşkın Özler, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'nden gelen heyetle beraber Dereköy'de start alan çalışmaları yerinde inceledi.

Köy muhtarı ve Mantolama işini yapacak olan firma yetkilileri ile birlikte yapılacak işin niteliği ve ayrıntıları ile ilgili görüşmeler yapılarak, tatbikat ve uygulamaların nasıl olacağı konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

HEM KÖYLÜ ISINACAK HEM ORMANLAR YOK OLMAYACAK

Çalışmanın önemine vurgu yapan Genç Orman İşletme Şefi Taşkın Özler, proje kapsamında ağır geçen kış şartlarında hem vatandaş rahat edecek, hem de orman üzerindeki tahribatlar azalacak dedi. Özler: “Köylerde yaşayan vatandaşların ağır geçen kış şartlarında evlerinde sıcak ortamda hayatlarını sürdürmeleri planlandığı gibi odun tüketiminin fazla olduğu kış aylarında projenin katkısıyla odun tüketiminin azaltılması ve böylece ormanlar üzerindeki sosyal baskı da azaltılmış olacaktır. Böylece doğaya olan baskı ve tahribat azaltılmış olacaktır” diye konuştu.

Öten yandan Taşkın Özler, Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi kapsamında, Yiğitbaşı Köyünde 7 ünite, Balgöze Köyünde 22 ünite, Şehittepe Köyünde 13 ünite, Dereköy Köyünde 7 ünite, Meşedalı Köyünde 8 ünite, Sürekli Köyünde 4 ünite ve Ardıçdibi Köyünde 5 ünite olmak üzere toplam 66 ünite Dış Cephe Mantolama Projesinin uygulanacağını belirtti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.02.2026
02:02
Bingöl Üniversitesi 26 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi 26 Sözleşmeli Personel Alacak
Bingöl Üniversitesi Rektörlüğü, merkez ve bağlı birimlerde görevlendirilmek üzere 26 sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 6 Mart'a kadar sürecek.
26.02.2026
02:01
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: '2026 Finansa Erişim Açısından Daha Olumlu Olacak'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon ve faizlerin düşüş seyrine girdiğini belirterek, 2026 yılının finansmana erişim açısından daha olumlu bir dönem olacağını ifade etti.
26.02.2026
01:59
Bingöllüler 14 ay komşulardan uçacak
Bingöllüler 14 ay komşulardan uçacak
Pist, apron ve taksi yollarındaki bozulmalar nedeniyle onarıma alınacak Bingöl Havalimanı'nda ihale süreci tamamlandı. Çalışmalar nedeniyle havalimanı 23 Mart 2026 – 7 Mayıs 2027 tarihleri arasında uçuş trafiğine kapalı olacak. Bingöllüler, bu süre zarfında komşu illerden uçacak.
26.02.2026
01:58
ISPEC 19. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Bingöl`de Yapılacak
ISPEC 19. Uluslararası Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Kalkınma Kongresi Bingöl'de Yapılacak
Bingöl Üniversitesi'nde 11–12 Mayıs 2026 tarihlerinde düzenlenecek program kapsamında; tarım uygulamaları, hayvansal üretim, iklim değişikliği ile tarım ilişkisi, gıda güvenliği ve kırsal kalkınma alanlarında yürütülen güncel bilimsel çalışmalar ele alınacak.
26.02.2026
01:57
Bingöl Üniversitesi`nde yeni cihazlarla yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek
Bingöl Üniversitesi'nde yeni cihazlarla yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek
Bingöl Üniversitesi Arı ve Doğal Ürünler Ar-Ge ve Ür-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi, ileri analiz sistemiyle teknik kapasitesini artırdı. Yeni cihazla birlikte çok sayıda alanda yüksek hassasiyetli analizler yapılabilecek.
26.02.2026
01:57
BİGED`den Öğrencilere İftar Programı
BİGED'den Öğrencilere İftar Programı
Birlik ve Gelişim Derneği (BİGED) tarafından Genç ilçesinde hafızlık ve Arapça ilimler eğitimi alan öğrenciler için iftar programı düzenlendi. Programa ilçe protokolü ve gönüllüler de katıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın