KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ağustos 2026 Cuma
°C

Marka değeri en yüksek ülke belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

2021 listesinde, marka değerini bir yılda yüzde 5 artırarak 24,8 trilyon dolara çıkaran ABD ilk sırayı aldı. İlk 10'daki ülkenin sıralarını koruduğu listede, Türkiye, bir önceki yıla göre iki basamak gerileyerek 32'nci sıraya indi.

Marka değeri en yüksek ülke belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?
10 KASIM 2021 ÇARŞAMBA 10:15
2
2450
1
AA aa

Brand Finance'ın ülkeleri marka değerlerine göre sıraladığı 2021 listesinde, marka değerini bir yılda yüzde 5 artırarak 24,8 trilyon dolara çıkaran ABD ilk sırayı aldı. İlk 10'daki ülkelerin 2020 yılındaki sıralarını koruduğu listede, Türkiye, bir önceki yıla göre iki basamak gerileyerek 32'nci sıraya indi.

Brand Finance tarafından ülkelerin marka değerlerinin ölçüldüğü araştırma kapsamında, 100'den fazla ülkede 75.000'den fazla kişinin görüşleri alınıyor.

Marka gücü, bir markanın rakiplerine göre maddi olmayan ölçümler üzerindeki performansının etkinliği olarak kabul ediliyor.

Ülke marka endeksi için kamuya açık kaynaklardaki veriler kullanılıyor.

MARKA DEĞERİ EN YÜKSEK İLK 10 ÜLKE DEĞİŞMEDİ

100 ülke ile ilgili ekonomik, siyasi, kültürel ve toplumsal alana ilişkin çok sayıda veri baz alınarak hazırlanan Nation Brands 2021'e göre, 100 ülkenin toplam değeri yüzde 7 artsa da, bu değer pandemi öncesi olan 2019 yılının gerisinde kaldı.

Ülkelerin marka değeri üzerinden yapılan değerlendirmede, 2020 listesinde ilk 10'da yer alan ülkeler, 2021'de de yerlerini korudular.

Dünyanın en güçlü markası ABD olurken, onu Çin izledi. İlk 10'da yer alan diğer ülkeler ise sırasıyla; Japonya, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Hindistan, Kanada, İtalya ve Güney Kore.

TÜRKİYE, İKİ BASAMAK DÜŞÜŞLE 32'NCİ SIRAYA GERİLEDİ

Marka değeriyle 2020'de listenin 30. sırasında yer alan Türkiye, 2021'de iki basamak düşüşle 32. sıraya geriledi.

İspanya Markası da, 2021'de 2020'ye göre bir sıra gerileyerek 12. sırada yer aldı.

ABD, BİR YILDA MARKA DEĞERİNİ YÜZDE 5 ARTIRDI

ABD, bir yılda yüzde 5'lik bir marka değeri artışı kaydederek 24,8 trilyon ABD Dolarına ulaştı.

İkinci sıradaki Çin de, ulus marka değerini yüzde 6'lık artışla 19.9 trilyon ABD Dolarına çıkardı.

Endekse göre marka değerini hızlı artıran ülke yüzde 38 ile Estonya iken, Singapur ve BAE'nin marka gücü azaldı.

Brand Finance Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su David Haigh, kaybedilen marka değerini telafi etmenin yıllar alabileceğini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86940)
10 Kasım 2021 Çarşamba 13:13
araplar, meksika, tayland filan hepsi geçmiş bizim yüce dünya liderimizin (!) diktasındaki türkiye'yi.
06.08.2026
18:03
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Yeni Okul İnşaatından ürküten görüntü!
Genç ilçesinde yapımı süren 16 Derslikli İnönü Ortaokulu inşaatından gönderilen fotoğraflarda, bazı betonarme taşıyıcı elemanlarda boşluklar ve açığa çıkan donatı demirleri görülüyor. Görüntüler, yapı kalitesine ilişkin soru işaretleri oluştururken, yetkili kurumların teknik inceleme yapması çağrısı yapıldı.
06.08.2026
17:39
Bingöl`de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de Alzheimer Hastalarına Akıllı Takip Desteği
Bingöl'de kaybolma riski taşıyan Alzheimer hastalarına yönelik başlatılan proje kapsamında ilk etapta 65 kişiye akıllı takip cihazı teslim edildi. Mobil uygulamayla anlık konum takibi yapılabilecek cihazların, olası kayıp vakalarında hastalara daha kısa sürede ulaşılmasını sağlaması hedefleniyor.
06.08.2026
17:28
Bingöl`de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Zincirleme Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl-Muş karayolunda üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
06.08.2026
17:04
Arıkan:
Arıkan: 'Konforlu Ulaşım, Güçlü Altyapı İçin Çalışıyoruz'
Kent genelinde devam eden asfalt çalışmalarını sahada inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 'Vatandaş yapılan çalışmayı değil, o çalışmanın hayatına kattığı konforu hatırlar' diyerek, ulaşım yatırımlarında kalıcı ve güvenli çözümleri öncelediklerini söyledi. Arıkan, bu sezon yaklaşık 40 bin ton asfalt serimi gerçekleştirileceğini belirtti.
06.08.2026
16:54
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigaraya bir ZAM daha!
Sigara fiyatlarındaki artış sürüyor. Ağustos ayının ilk haftasında JTI grubuna yapılan zammın ardından bu kez PM grubu sigaralara 10 TL zam geldi. Güncellemeyle gruptaki en ucuz sigara 120 TL, en pahalı sigara ise 140 TL'ye yükseldi.
06.08.2026
15:42
Bingöl`de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'de Otomobil Takla Attı: 4 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın