KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Mart 2026 Perşembe
°C

Marka değeri en yüksek ülke belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

2021 listesinde, marka değerini bir yılda yüzde 5 artırarak 24,8 trilyon dolara çıkaran ABD ilk sırayı aldı. İlk 10'daki ülkenin sıralarını koruduğu listede, Türkiye, bir önceki yıla göre iki basamak gerileyerek 32'nci sıraya indi.

Marka değeri en yüksek ülke belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?
10 KASIM 2021 ÇARŞAMBA 10:15
2
2316
1
AA aa

Brand Finance'ın ülkeleri marka değerlerine göre sıraladığı 2021 listesinde, marka değerini bir yılda yüzde 5 artırarak 24,8 trilyon dolara çıkaran ABD ilk sırayı aldı. İlk 10'daki ülkelerin 2020 yılındaki sıralarını koruduğu listede, Türkiye, bir önceki yıla göre iki basamak gerileyerek 32'nci sıraya indi.

Brand Finance tarafından ülkelerin marka değerlerinin ölçüldüğü araştırma kapsamında, 100'den fazla ülkede 75.000'den fazla kişinin görüşleri alınıyor.

Marka gücü, bir markanın rakiplerine göre maddi olmayan ölçümler üzerindeki performansının etkinliği olarak kabul ediliyor.

Ülke marka endeksi için kamuya açık kaynaklardaki veriler kullanılıyor.

MARKA DEĞERİ EN YÜKSEK İLK 10 ÜLKE DEĞİŞMEDİ

100 ülke ile ilgili ekonomik, siyasi, kültürel ve toplumsal alana ilişkin çok sayıda veri baz alınarak hazırlanan Nation Brands 2021'e göre, 100 ülkenin toplam değeri yüzde 7 artsa da, bu değer pandemi öncesi olan 2019 yılının gerisinde kaldı.

Ülkelerin marka değeri üzerinden yapılan değerlendirmede, 2020 listesinde ilk 10'da yer alan ülkeler, 2021'de de yerlerini korudular.

Dünyanın en güçlü markası ABD olurken, onu Çin izledi. İlk 10'da yer alan diğer ülkeler ise sırasıyla; Japonya, Almanya, Birleşik Krallık, Fransa, Hindistan, Kanada, İtalya ve Güney Kore.

TÜRKİYE, İKİ BASAMAK DÜŞÜŞLE 32'NCİ SIRAYA GERİLEDİ

Marka değeriyle 2020'de listenin 30. sırasında yer alan Türkiye, 2021'de iki basamak düşüşle 32. sıraya geriledi.

İspanya Markası da, 2021'de 2020'ye göre bir sıra gerileyerek 12. sırada yer aldı.

ABD, BİR YILDA MARKA DEĞERİNİ YÜZDE 5 ARTIRDI

ABD, bir yılda yüzde 5'lik bir marka değeri artışı kaydederek 24,8 trilyon ABD Dolarına ulaştı.

İkinci sıradaki Çin de, ulus marka değerini yüzde 6'lık artışla 19.9 trilyon ABD Dolarına çıkardı.

Endekse göre marka değerini hızlı artıran ülke yüzde 38 ile Estonya iken, Singapur ve BAE'nin marka gücü azaldı.

Brand Finance Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su David Haigh, kaybedilen marka değerini telafi etmenin yıllar alabileceğini söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_86940)
10 Kasım 2021 Çarşamba 13:13
araplar, meksika, tayland filan hepsi geçmiş bizim yüce dünya liderimizin (!) diktasındaki türkiye'yi.
19.03.2026
02:18
Bingöl`de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de Şehitler Dualarla Anıldı
Bingöl'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen törende, şehitler için dualar edildi, anıta karanfiller bırakıldı. Vali Çelik; 'Üzerinde bulunduğumuz bu topraklar sadece bir coğrafya değil, sayısız kahramanlık hikayesinin yazıldığı bir hakikat arşividir' dedi.
19.03.2026
02:16
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Araba camına takılan telefon tutucular yasaklanıyor! Cezası çok ağır
Trafik cezalarındaki düzenlemenin ardından yeni bir düzenleme geliyor. Araçlarda ön cama cep telefonu sabitlemek için kullanılan tutucular artık ağır kusur sayılacak. Bu kural ihlalinin cezası da yüksek. Para cezası 21 bin lirayı bulurken, trafikten men cezası da var.
19.03.2026
02:14
Bahar geldi ama Karlıova`da kar mesaisi bitmedi
Bahar geldi ama Karlıova'da kar mesaisi bitmedi
Bahar aylarına girilmesine rağmen yoğun kar yağışı etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde kapalı köy yollarının açılması için ekiplerin zorlu mesaisi devam ediyor.
18.03.2026
02:36
Yapıcıoğlu:
Yapıcıoğlu: 'Siyonistlerin hedefinde Türkiye de var'
Bingöl'de HAKSİAD'ın iftar programında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Siyonist saldırganlığın Filistin'le sınırlı kalmayacağını belirterek, 'Vadedilmiş topraklar hedefinde Türkiye de var' dedi. Yapıcıoğlu, bölge ülkelerine 'birlik ve dikkat' çağrısı yaptı.
18.03.2026
02:35
Bingöl`de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 100 bin liralık kolye hırsızlığı: Şüpheli tutuklandı
Bingöl'de bir evden 100 bin lira değerinde kolye çalınması üzerine başlatılan çalışmada şüpheli kısa sürede yakalandı. Gözaltına alınan zanlı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
18.03.2026
02:34
Vali Çelik:
Vali Çelik: 'Çanakkale ruhu milli birlik ve beraberliğimizin teminatıdır'
Bingöl Valisi Cahit Çelik, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 111. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale'nin istiklal ve istikbal uğruna verilen eşsiz bir mücadele olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın