KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Mayıs 2024 Cumartesi
°C

Marka şehirde bingöl pilot il olmalı

Av. Ercan Arslan, AK Parti'nin seçim çalışmaları sırasında ortaya koyduğu ‘marka şehirler yaratma' modelinde Bingöl'ün pilot il olması gerektiğine dikkat çekti.

Marka şehirde bingöl pilot il olmalı
15 TEMMUZ 2011 CUMA 09:07
0
2581
4
AA aa

Av. Ercan Arslan, yaptığı yazılı açıklamada AK Parti'nin seçim çalışmaları sırasında ortaya koyduğu ‘marka şehirler yaratma' modelinde Bingöl'ün var olan kaynaklarıyla pilot il taşıma şartlarını ortaya koyduğunu söyledi.

 
“AK Parti'nin seçim çalışmaları sırasında ortaya koyduğu ‘marka şehirler yaratma' hedefi, etkin yerel kalkınma modeli olarak Batı ülkelerinde uygulamaya konulmuş, kısmen de ülkemizde çok organizeli olmasa da fiili uygulamalarla hayata geçirilmiş ve netice alınabilir bir sistem olduğu gözlemlenmiştir” diyen Arslan, sözlerine şöyle devam etti: “Marka şehirler yaratma modelinde yerelden kalkınma hedeflenmekte, bu amaçla bir şehrin var olan kaynaklarını turizme elverişli olarak pazarlanacak kadar değerli hale getirmek, bu kaynakların şehrin sembolleri olacak düzeye getirilmesini sağlamak, buna bağlı olarak da öncelikle yerel pazarda olmak üzere ulusal ve uluslararası pazarlardan pay alacak ortamın sağlanması hedeflenmektedir.”
 
Bingöl'ün var olan kaynaklarının marka şehir olma modelinde pilot uygulama alanı olması şartlarını taşıdığına vurgu yapan Arslan, bu amaca uygun kaynakları şöyle sıraladı:
 
1-Dünyada seyir bakımından tartışılmaz olan Karlıova ilçemiz dâhilindeki Bingöl dağındaki ‘güneşin doğuşu' gelmektedir. Ulaşım, tesisleşme gibi çok küçük alt yapı yatırımları ile desteklenecek tanıtım oluşumları tek başına Bingöl'ümüzü marka şehir yapacak özelliktedir.
 
2-Solhan ilçemizdeki doğa harikası yüzen ada, korunması bakımından Turizm Bakanlığı'nca değerlendirmeye alınmış ise de bu varlığın korunması yanında turizme kazandırılması amacıyla ulaşım ve tesisleşme bakımından alt yapıya kavuşturularak marka şehirleşmenin temel unsuru olma özelliğindedir.
 
3-Sıcak su (termal) kapasitemizin, özellikle son yıllarda gelişen alternatif tatil anlayışında önemli bir konuma getirilmesi, bu konudaki tesisleşme ve tanıtım unsurlarının tamamlanması marka şehirleşme için vazgeçilmez bir değerdir.
 
4-Cazibesi hiçbir zaman sona ermeyen kış sporları için elverişli iklim koşullarımız ve doğa yapımız tesisleşme ve tanıtım unsurları ile desteklenerek bu modelin önemli bir parçası haline getirilebilir.
 
5-Bitki örtümüzün zenginliği ile ortaya çıkan kalitesi tartışılmaz balımızın özellikle markalaşma, tanıtım ve tesisleşme eksiklikleri giderilerek marka şehir olmanın tamamlayıcı unsuru haline getirilebilir.
 
6-Yeraltı kaynaklarımız ekonomiye kazandırılarak ve yine sulu tarıma bağlı tarımsal faaliyetleri tesisleşmelerle kaliteli ürün üretimi ile marka şehir modelinde kalkınma unsuru olabilecek değerlerdir.
 
7-Et ve süt üretiminin özellikle teknolojik tesisleşmelerle desteklenerek kalkınma unsuru haline getirilmesi mümkündür.
 
 
Arslan, “Örnek olarak saydığımız bütün bu kaynaklarımız ülkemizde uygulama alanı bulacak marka şehir yaratma modelinin aranılan unsurlarıdır. Bu unsurların kentsel dönüşüm ve görsel anlamda modern şehirleşme ile desteklendiğinde amaca çok hızlı ulaşılması da kaçınılmaz olacaktır. Bu talebin Bingöl'ümüzün kalkınması için hayati önem taşıdığını, milletvekilimiz Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'ın üstlenmiş olduğu Kalkınma Bakanlığı görevinin bu anlamda da çok ciddi bir avantaj olduğunu, bu görevin başlı başına ilimizi haklı olarak avantajlı kılacağını düşünüyoruz. Bu vesile ile yeni kabinede bu önemli bakanlığı üstlenmiş olan Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın görevini layığı ile yerine getireceğine ve başarılı olacağına inanıyor, ülkemize, ilimize ve şahsına hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
 
                                                                      
                                                                                 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Erdemce (@Misafir_5703)
20 Temmuz 2011 Çarşamba 16:38
Bingöl Marka Şehir olur mu? Marka olmak, zihinlerde yer etmek ve diğerlerinden farklı olmaya çalışma sürecinde Bingöl'ün elbette şansı var. Ancak sadece ekonomik kalkınmayı sağlamakla marka olunamayacağı açıktır. Geçmişten gelen tarihi birikimi itici bir güç olarak kullanmak, bölgedeki yatırımlara lojistik destek sağlayan üs konumuna gelmek ve elbette çeşitli faaliyetlerle yerli ve yabancı tanıtımlara ağırlık verilmelidir. Ancak her şeyden önemlisi, geçmişten kalma 'terörden etkilenen şehir' imajını temizlemek gerektiği unutulmamalıdır.
ALİ ASLAN (@Misafir_5694)
19 Temmuz 2011 Salı 02:01
bence tarihi karlıova fırsatı şahin bingöl değil ercan arslandı!!! kaybeden kim oldu halk olarak düşünmek gerek?
brusk (@Misafir_5685)
17 Temmuz 2011 Pazar 22:58
evet akp soyler sizde inanin ALLAH askina ne soz verildide yapildi bingolde akp ye iyi bir muhalefet cikmazsa hic bir zaman yapmaz. erdogan bingolde gaz oldugunu anlatiyordu erdoganin bingolle ne kadarda ilgelendigi ortada hala umut bekliyorsunuz demokratik ozerklige gecin kendiniz yapin kimseden birsey beklemeyin...
kerem mirza (@Misafir_5670)
15 Temmuz 2011 Cuma 13:24
sn arslan bu dönem mecliste sayın bakanımız cevdet beylen beraber olmayı çok hakediyordun. hak ettiğiniz halde size verilmedi. siz bunaramen çirkin muhallefet yapmadınız. memleket için herzaman olduğu gibi şık ve yapılabilir öneriler sunuyorsun. vatandaş bunu görüp takdir ediyor. lütfen hep böyle olun. inşallah birgün sizide hak ettiğiniz yerde görürüz. lütfen şehrimiz için hep beraber elele verip hak ettiği yere getirelim. siz ve sizin gibi memleket sevdalılarını. daha fazla insiyatif almaya davet ediyorum. bu vesile ile bakanımızada başarılar
17.05.2024
16:57
Bingöl`de TYP Kapsamında işçi alınacak
Bingöl'de TYP Kapsamında işçi alınacak
Alınacak işçilerin İl Özel İdaresi bünyesinde köylerdeki çöplerin toplanması işinde çalıştırılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, başvuruların 20-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacağı kaydedildi.
17.05.2024
14:09
Bingöl`de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de gençlerin hazırladığı el emeği ürünler sergilendi
Bingöl'de kursa giden öğrencilerin hazırladığı el emeği göz nuru ürünler sergilendi.
17.05.2024
13:51
Bingöl`de
Bingöl'de 'Kenger Sakızı Yapımı' kayıt altına alınacak
Bingöl'de şu ana kadar 6 adet kültürel mirasın kayıt altına alınmasını sağlayan Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması İl Tespit Kurulu, 'kenger sakızı yapımı'nın da kayıt altına alınması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'na başvuruda bulunacak.
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın