KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Kasım 2025 Cuma
°C

Marketlere sucuk, salam ve sosis denetimi

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezindeki market ve kasaplarda 'Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği' kapsamında sucuk, salam ve sosis denetim yapıldı.

Marketlere sucuk, salam ve sosis denetimi
11 MART 2013 PAZARTESİ 08:17
0
1695
0
AA aa

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden denetimlerle ilgili olarak yapılan açıklamada, 19 denetim personeli ile vatandaşların sağlıklı ürüne oluşabilmeleri ve sağlıklı ürünler tüketmeleri ile ilgili olarak denetimler devam ettiği vurgulandı.

Açıklamada, "Bingöl ilinde bin 500 civarında toplu tüketim ve satış yeri, 170 civarında imalathanemiz mevcuttur. Bunların tamamında denetimlerimiz yoğun şekilde devam etmektedir. Son günlerdeki denetimlerimiz 'Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği' çerçevesinde firmaların uygulamalarına yönelik olarak yapılmaktadır. Bu tebliğe uymayanlarla ilgili olarak 2013 rakamlarıyla 12 bin 801 TL idari para cezası uygulanacaktır. Et ve kanatlı eti karıştırılmış ürün alan vatandaşlarımız 'ALO 174' hattını arayabilir, ayrıca il ve ilçe müdürlüklerine başvurabilirler" denildi.

Daha önceden salam, sosis gibi emülsifiye et ürünlerinde mekanik olarak ayrılmış etlerin kullanımına izin verildiği, yeni düzenlemeye göre mekanik olarak ayrılmış etlerin tebliğ kapsamında yer alan ürünlerde kullanımına izin verilmeyeceği belirtilen açıklamada şunlara yer verildi:

"Bilindiği üzere sucuk, salam, sosiste 'kırmızı ve beyaz et karışımı' yeni tebliğin yayımlanması ile tarihe karıştı. Et ve et ürünlerindeki taklit ve tağşiş olaylarını önlemek amacıyla hazırlanan 'Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği'ne uyum süresi 5 Mart 2013 tarihi itibari ile sona erdi. Bundan sonra kanatlı etle kırmızı et karıştırılamayacak ancak, kırmızı etlerle kanatlı etleri kendi içlerinde karıştırılabilecek. Buna göre, bundan sonra kanatlı etle kırmızı et karıştırılarak ürün elde edilmeyecek ancak, kırmızı etler ve kanatlı etler kendi içinde karıştırılabilecek. Tavuk-hindi eti ya da dana-koyun eti karışımından sosis, salam üretilebilecek. Daha önceden salam, sosis gibi emülsifiye et ürünlerinde mekanik olarak ayrılmış etlerin kullanımına izin verilirken, yeni düzenlemeye göre mekanik olarak ayrılmış etlerin tebliğ kapsamında yer alan ürünlerde kullanımına izin verilmeyecek. Bundan dolayı 'ısıl işlem görmüş sucuk benzeri ürün' olarak adlandırılan ürünlerin yerine yeni tebliğde 'ısıl işlem görmüş sucuk' tanımı kullanılıyor." 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
06.11.2025
17:16
500 bin konut projesinin Bingöl`deki dağılımı belli oldu
500 bin konut projesinin Bingöl'deki dağılımı belli oldu
'Yüzyılın Konut Projesi' kapsamında, 81 ilde inşa edilecek 500 bin sosyal konutun yapılacağı ilçeler açıklandı. Bingöl'de nerede kaç konut yapılacak? İşte detaylar…
06.11.2025
17:09
'Kültür'deki Mağduriyet Giderilmeli'
Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde Kültür Mahallesi'ndeki mağduriyetlere dikkat çeken HÜDAPAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya; 'Toplumsal bir yarar gözetmekten uzaklaşıp, ticari yaklaşımla insanlar mağdur ediliyorsa, buna karşı tabi ki sesimizi yükselteceğiz. Bu konudaki tavrımız nettir. Kamunun zararını istemeyiz ama halkın da mağduriyetine rıza gösteremeyiz' dedi.
06.11.2025
17:02
ÜNİPERSEN`dan zam talebi!
ÜNİPERSEN'dan zam talebi! 'Sefalet Zammı İstemiyoruz'
Üniper-Sen Genel Başkanı İbrahim Güzel; 'TBMM, memur maaşlarına 2026 ve 2027 yıllarında uygulanacak artışa ilave olarak günün şartlarına uygun bir artış için gerekli çağrıları yapmalı, Hazine ve Maliye Bakanlığı da artık memurun sırtından elini çekmelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın