KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Mavi marmara sergisi

İHH İnsani Yardım Vakfı, 5 yıl önce Mavi Marmara’da yaşanan olayı fotoğraflarla anlattı. Fotoğraf sergisini gezen vatandaşlar, duygulu anlar yaşadı.

Mavi marmara sergisi
02 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 09:02
0
1596
0
AA aa

Mavi Marmara olayının 4'üncü yıl dönümünde, “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü” kapsamında Dörtyol'da fotoğraf sergisi açtı.

Sergi hakkında bilgi veren İHH Bingöl temsilcisi Muhittin Gilli: “Bugün itibariyle Mavi Marmara 4'üncü yılını bitirip 5'ını yılına giriyor. Özgürlüğe yürüyoruz sloganıyla bu yürüyüşe devam ediyoruz. İHH olarak çalışmalarımızın büyük bir kısmını İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Çeşitli illerde de etkinlikler yapılıyor. Biz de bu vesileyle 2 gün sürecek fotoğraf sergisini açtık. Burada Mavi Marmara gemsinde çekilmiş bir takım fotoğraflar sergiledik. İnsanlar bu hareketi unutmasınlar diye bu tür etkinlikleri yapıyoruz.” dedi.

“İSRAİL ZİNDANLARINDA FİLİSTİNLİLERE İŞKENCE YAPILIYOR”

Filistin topraklarının işgal altında olduğunu anımsatan Gilli, Gazze'nin abluka altında olduğunu ifade ederek: “İsrail zindanlarında çocuk ve kadınlar da dâhil binlerce Filistinli işkence görmektedir. İsrail, Filistinlilere karşı her gün sayısız suç işlemektedir. Dünyanın gözünü boyamak için sadece kendi belirlediği ölçüde Gazze'ye giriş-çıkışa izin veren İsrail, böylece adalet isteyen insanların mutlu olup avunmasını beklemektedir” dedi.

Gazze Özgürlük Filosu, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasını insanlık onuruna aykırı bulduğu için yola çıktığını belirten Gilli: “İsrail'in 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 9 insani yardım gönüllüsünün ve Mavi Marmara'nın misyonu, İsrail'in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır. Mavi Marmara'nın başlattığı yürüyüş, ezilen halkların özgürlüğü, Kudüs'ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeği olmuştur” diye konuştu.

“İSRAİL'İN SONU GELECEK”

İsrail'in her geçen gün daha büyük maliyetle ve daha da yalnızlaşarak yeni suçlar işlemeye devam ettiğini ifade eden Gilli, işlediği her insanlık suçunun İsrail'in sonunu getireceğini söyledi.

Gilli: “Türkiye'deki ve diğer ülkelerdeki Mavi Marmara davaları hem İsrail'in bugüne kadar işlediği insanlık suçlarının cezalandırılmasına vesile olacak hem de Filistin ve Mescid-i Aksa konulu davalara emsal teşkil edecektir. Bu da İsrail'in hukuki koruma kalkanının delinmesi ve orta vadede Kudüs işgalinin kırılması için önemli bir adım anlamına gelmektedir. İnsanlığın ortak vicdanı onurlu mücadelesini vermekte İsrail de kaybını durdurmaya çalışmaktadır. Dördüncü yıldönümünde ve gelinen bu süreçte İHH ve Filo'nun diğer organizatörleri, şehit aileleri, bu gemilere yardım malzemesi verenler ve tüm yolcular, bu misyonun parçası olan siz Filistin dostları ile yürüyoruz. Yürüyoruz çünkü Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. Barış isteyen halklar İsrail'in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara'nın tarafında, İsrail'in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz. Siyonistlere göre İsrail'in amacına uygun tek çözüm Mavi Marmara'yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır. Unutturmayacağız” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın