KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ekim 2026 Pazartesi

Mavi marmara sergisi

İHH İnsani Yardım Vakfı, 5 yıl önce Mavi Marmara’da yaşanan olayı fotoğraflarla anlattı. Fotoğraf sergisini gezen vatandaşlar, duygulu anlar yaşadı.

Mavi marmara sergisi
02 HAZİRAN 2014 PAZARTESİ 09:02
0
1614
0
AA aa

Mavi Marmara olayının 4'üncü yıl dönümünde, “Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü” kapsamında Dörtyol'da fotoğraf sergisi açtı.

Sergi hakkında bilgi veren İHH Bingöl temsilcisi Muhittin Gilli: “Bugün itibariyle Mavi Marmara 4'üncü yılını bitirip 5'ını yılına giriyor. Özgürlüğe yürüyoruz sloganıyla bu yürüyüşe devam ediyoruz. İHH olarak çalışmalarımızın büyük bir kısmını İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Çeşitli illerde de etkinlikler yapılıyor. Biz de bu vesileyle 2 gün sürecek fotoğraf sergisini açtık. Burada Mavi Marmara gemsinde çekilmiş bir takım fotoğraflar sergiledik. İnsanlar bu hareketi unutmasınlar diye bu tür etkinlikleri yapıyoruz.” dedi.

“İSRAİL ZİNDANLARINDA FİLİSTİNLİLERE İŞKENCE YAPILIYOR”

Filistin topraklarının işgal altında olduğunu anımsatan Gilli, Gazze'nin abluka altında olduğunu ifade ederek: “İsrail zindanlarında çocuk ve kadınlar da dâhil binlerce Filistinli işkence görmektedir. İsrail, Filistinlilere karşı her gün sayısız suç işlemektedir. Dünyanın gözünü boyamak için sadece kendi belirlediği ölçüde Gazze'ye giriş-çıkışa izin veren İsrail, böylece adalet isteyen insanların mutlu olup avunmasını beklemektedir” dedi.

Gazze Özgürlük Filosu, tek bir insanın bile yardıma muhtaç yaşamak zorunda kalmasını insanlık onuruna aykırı bulduğu için yola çıktığını belirten Gilli: “İsrail'in 31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan 9 insani yardım gönüllüsünün ve Mavi Marmara'nın misyonu, İsrail'in unutturma çabalarına rağmen adaletin, barışın, özgürlüğün sembolü olarak tüm dünyayı dolaşmaktadır. Mavi Marmara'nın başlattığı yürüyüş, ezilen halkların özgürlüğü, Kudüs'ü özgürleştirecek büyük yürüyüşün işaret fişeği olmuştur” diye konuştu.

“İSRAİL'İN SONU GELECEK”

İsrail'in her geçen gün daha büyük maliyetle ve daha da yalnızlaşarak yeni suçlar işlemeye devam ettiğini ifade eden Gilli, işlediği her insanlık suçunun İsrail'in sonunu getireceğini söyledi.

Gilli: “Türkiye'deki ve diğer ülkelerdeki Mavi Marmara davaları hem İsrail'in bugüne kadar işlediği insanlık suçlarının cezalandırılmasına vesile olacak hem de Filistin ve Mescid-i Aksa konulu davalara emsal teşkil edecektir. Bu da İsrail'in hukuki koruma kalkanının delinmesi ve orta vadede Kudüs işgalinin kırılması için önemli bir adım anlamına gelmektedir. İnsanlığın ortak vicdanı onurlu mücadelesini vermekte İsrail de kaybını durdurmaya çalışmaktadır. Dördüncü yıldönümünde ve gelinen bu süreçte İHH ve Filo'nun diğer organizatörleri, şehit aileleri, bu gemilere yardım malzemesi verenler ve tüm yolcular, bu misyonun parçası olan siz Filistin dostları ile yürüyoruz. Yürüyoruz çünkü Mavi Marmara Kudüs-Filistin mücadelesinin bir parçasıdır. Amacı ablukanın kalkmasıdır. Ablukanın kalkması için sorumluluğumuz devam etmektedir. Barış isteyen halklar İsrail'in karşısındadır. Türkiye halkının tamamı Mavi Marmara'nın tarafında, İsrail'in karşısındadır. Bunun altını bir kez daha çiziyoruz. Siyonistlere göre İsrail'in amacına uygun tek çözüm Mavi Marmara'yı tarihten silmek, üzerini örtmek, hafızalardan çıkarmak ve unutturmaktır. Unutturmayacağız” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.10.2026
01:00
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon tasfiyesinde 40,8 milyar TL ödendi: Yatırımcı sayısı 45 bini aştı
Fon Koordinasyon Kurulu'nun altıncı toplantısında tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının son durumu ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın yatırımcıya yönelik 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlanırken, tasfiye sürecindeki fon sayısı 131'den 65'e geriledi.
18.10.2026
23:40
Bingöl`de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl'de iki ayrı trafik kazası: 2 ölü, 4 yaralı
Bingöl-Muş ve Bingöl-Erzurum karayollarında meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Ilıcalar beldesi yakınlarında beton menfeze çarpan otomobildeki 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
18.10.2026
23:16
Baraç`tan eğitim eleştirisi;
Baraç'tan eğitim eleştirisi; 'Belirsizlikler giderilmeli'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç; 20'nin üzerinde okulda sürdüğünü belirttiği tadilat çalışmaları, servis sorunları ve yönetici atamalarındaki gecikmelere dikkat çekerek İl Millî Eğitim Müdürlüğünden açık takvim ve şeffaf bilgilendirme istedi.
18.10.2026
23:12
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Protesto ile başlayan maçta 4 gol!
Kendi sahası olmadığı için her hafta başka bir şehirde sahaya çıkan 12 Bingölspor, Kütahyaspor karşılaşmasına futbolcularının bir dakika boyunca çömelerek yaptığı protestoyla başladı. Sahadaki mücadelede Koray Yağcı'nın iki golüyle öne geçen Bingöl temsilcisi, 2-2'lik beraberlikle bir puan aldı.
18.10.2026
23:11
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No`lu Şube güven tazeledi
Eğitim-Bir-Sen Bingöl 2 No'lu Şube güven tazeledi
4. Olağan Genel Kurul'da yeniden göreve gelen Prof. Dr. Hüseyin Çaldak, Bingöl Üniversitesi'ndeki akademik ve idari personelin hakları, liyakatli atamalar ve adil kadro süreçleri için mücadele edeceklerini belirtti.
18.10.2026
23:10
Bingöl`de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de bir haftada 34 şüpheli yakalandı: 3 kişi tutuklandı
Bingöl'de emniyet ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucu maddeler, ruhsatsız silahlar ve çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Aranan 24 kişinin de yakalandığı çalışmalarda 6 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın