KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2025 Perşembe
°C

Meb'den öğretmen adaylarına müjde

Milli Eğitim Bakanlığı, bundan sonraki öğretmen atamalarının kadrolu(4/A) olarak planlandığını duyurdu.

Meb`den öğretmen adaylarına müjde
07 HAZİRAN 2011 SALI 09:32
0
1970
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada bundan sonraki öğretmen atamalarının kadrolu(4/A) olarak planlandığı belirtildi.

 
Bakanlıkça 01.06.2011 tarihinde yapılan öğretmen atamasında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapan toplam 14.277 kişi KPSS puan üstünlüğüne göre kadrolu öğretmenliğe atandığının hatırlatıldığı açıklamada, "Söz konusu bu öğretmenlerden boşalacak pozisyonlara yeniden sözleşmeli öğretmen görevlendirmesi planlanmış ve atama takvimi 2 Haziran 2011 tarihinde duyurulmuştur." denildi.
 
Açıklamada, 4 Haziran 2011 tarihli Resmî Gazete'nin 27954 (Mükerrer) sayısında, Devlet Memurları Kanununun 4 üncü Maddesinin (B) Fıkrası ile 4924 Sayılı Kanun Uyarınca Sözleşmeli Personel Pozisyonlarında Çalışanların Memur Kadrolarına Atanması Amacıyla Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 632 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) yayımlandığı belirtilerek "Bu KHK doğrultusunda mevcut sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi işlemi tesis edildikten sonra Bakanlığımızda sözleşmeli (4/B) olarak görev yapan öğretmen kalmayacağı için bundan sonra atamaların tamamının kadrolu (4/A) olarak yapılması planlanmıştır."ifadesine yer verildi.
 
Açıklamada 2011 yaz dönemi kadrolu öğretmen atamasına ilişkin takvimin ise hukuki süreçler tamamlandıktan sonra ileriki tarihlerde kamuoyuna duyurulacağı belirtildi.
 
Ayrıca, 01.06.2011 tarihinde kadrolu olarak ataması yapılan 14.277 sözleşmeli öğretmen için söz konusu KHK ile birlikte yeni bir hukuki durumun doğduğu ifade edilerek "Bu öğretmenlerimizin mağdur olmaması için şu an görev yaptığı yerde veya atandığı yeni kurumda kadrolu olarak görev yapabilmesine yönelik tercih hakkının olacağı yeni bir işlem tesis edilecektir." denildi.
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın