KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Haziran 2026 Cuma
°C

MEB'den okullara kayıt açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin e-kayıtlarının tamamlandığını duyurdu.

MEB`den okullara kayıt açıklaması
05 TEMMUZ 2021 PAZARTESİ 16:01
0
5796
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin e-kayıtlarının tamamlandığını duyurdu. Veliler çocuklarının yerleştirildiği okulu, e-okul ve e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.

2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sistemi üzerinden yapıldı. Veliler bugünden itibaren çocuklarının yerleştirildiği okulu, e-okul ve e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.

"2 MİLYON 844 BİN 765 ÖĞRENCİNİN E-KAYIT İŞLEMİ TAMAMLANDI"

2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk ve ortaokula başlayacak öğrencilerin adrese dayalı kayıtları Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce yapıldı. Mecburi ilköğretim çağına gelen 1 milyon 536 bin 413 çocuk, 1. sınıfa, 1 milyon 308 bin 352 öğrenci de 5. sınıfa olmak üzere toplam 2 milyon 844 bin 765 öğrencinin e-kayıt işlemi tamamlandı.
İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştirildi. 5. sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere “ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul” tercih hakkı sunuldu. Ortaokul tercihi yapan öğrenciler, adreslerine uygun okullara yerleştirildi. E-kayıt sonuç ekranlarında imam hatip ortaokulu ve özel okula kayıt olmak isteyen velilerin istedikleri okullara başvurmaları gerektiği hakkında bilgi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı bilişim sistemlerinin e-devlet (turkiye.gov.tr) kapısına entegre edilmesi kapsamında bu yıl ilk defa e-kayıt sonuçları e-devlet kapısı üzerinden de yayımlanıyor. Veliler, e-devlet kapısı sisteminden; “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)” hizmet başlığından, çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.06.2026
11:05
Altında düşüş sürdü! Bingöl`de gram altın ne kadar?
Altında düşüş sürdü! Bingöl'de gram altın ne kadar?
Doların güçlenmesi ve jeopolitik belirsizlikler, altın ve gümüş fiyatlarını olumsuz etkilerken ons altın 4 bin 135 dolar seviyesine kadar geriledi. Bingöl'de gram altın ne kadar? İşte yanıtı.
19.06.2026
10:46
Bingöl`de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de Menengiç Ağaçları Ekonomiye Kazandırılıyor
Bingöl'de doğal olarak yetişen menengiç ağaçları, yürütülen aşılama çalışmalarıyla fıstık üretimine kazandırılıyor. Genç ilçesine bağlı Ericek Köyü'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Vali Cahit Çelik, yetkililerden bilgi aldı.
19.06.2026
10:23
Bingöl`de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'de Tır ile Otomobil Çarpıştı: 3 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde tır ile otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
19.06.2026
10:13
Bingöl`de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl'de başıboş hayvan kazası! Eşek telef oldu
Bingöl-Muş karayolunda aniden yola çıkan eşeğe otomobil çarptı. Kazada eşek telef olurken, araçta maddi hasar meydana geldi.
19.06.2026
09:57
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Bingöl Dahil 8 İlde Operasyon: 34 Mağara ve Sığınak İmha Edildi
Jandarma ekiplerince Bingöl'ün de aralarında bulunduğu 8 ilde gerçekleştirilen arama ve tarama faaliyetlerinde 34 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı madde ele geçirildi.
18.06.2026
14:28
HÜDA PAR`dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR'dan Bingöl-Adaklı Yolu İçin Acil Çağrı
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Adaklı ziyaretinde ilçe merkezi ve köylerdeki sorunları gündeme taşıdı. Bingöl-Adaklı yolunun yıllardır çözüm beklediğini belirten Emiroğlu, yetkililere çağrıda bulunarak, 'Bu yol binlerce vatandaşın kullandığı hayati bir güzergâh. Yaşanan mağduriyet artık sona ermelidir' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın