KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Eylül 2026 Pazartesi
°C

MEB'den okullara kayıt açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı, 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin e-kayıtlarının tamamlandığını duyurdu.

MEB`den okullara kayıt açıklaması
05 TEMMUZ 2021 PAZARTESİ 16:01
0
6036
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin e-kayıtlarının tamamlandığını duyurdu. Veliler çocuklarının yerleştirildiği okulu, e-okul ve e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.

2021-2022 eğitim öğretim yılında ilkokul birinci sınıf ve ortaokul beşinci sınıfa başlayacak öğrencilerin okul kayıtları, MERNİS adres bilgileri esas alınarak herhangi bir başvuru olmaksızın e-okul sistemi üzerinden yapıldı. Veliler bugünden itibaren çocuklarının yerleştirildiği okulu, e-okul ve e-devlet sistemi üzerinden öğrenebilecek.

"2 MİLYON 844 BİN 765 ÖĞRENCİNİN E-KAYIT İŞLEMİ TAMAMLANDI"

2021-2022 eğitim öğretim yılında ilk ve ortaokula başlayacak öğrencilerin adrese dayalı kayıtları Bilgi İşlem Genel Müdürlüğünce yapıldı. Mecburi ilköğretim çağına gelen 1 milyon 536 bin 413 çocuk, 1. sınıfa, 1 milyon 308 bin 352 öğrenci de 5. sınıfa olmak üzere toplam 2 milyon 844 bin 765 öğrencinin e-kayıt işlemi tamamlandı.
İlkokul birinci sınıf kayıtları, herhangi bir başvuru olmaksızın MERNİS adres bilgileri uyarınca gerçekleştirildi. 5. sınıfa yerleştirilen öğrenciler için velilere “ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel ortaokul” tercih hakkı sunuldu. Ortaokul tercihi yapan öğrenciler, adreslerine uygun okullara yerleştirildi. E-kayıt sonuç ekranlarında imam hatip ortaokulu ve özel okula kayıt olmak isteyen velilerin istedikleri okullara başvurmaları gerektiği hakkında bilgi verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı bilişim sistemlerinin e-devlet (turkiye.gov.tr) kapısına entegre edilmesi kapsamında bu yıl ilk defa e-kayıt sonuçları e-devlet kapısı üzerinden de yayımlanıyor. Veliler, e-devlet kapısı sisteminden; “İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt)” hizmet başlığından, çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecek.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.09.2026
13:32
Bingöl`de 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de 38 şüpheli yakalandı
Bingöl'de jandarma ekiplerinin bir haftalık çalışmalarında uyuşturucudan kaçakçılığa, aranan şahıslardan çeşitli asayiş olaylarına kadar 41 olaya müdahale edildi. Çalışmalarda 38 şüpheli yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde, kaçak sigara, silah ve mühimmat ele geçirildi.
14.09.2026
13:28
Bingöl`de balık tezgâhları şenlendi
Bingöl'de balık tezgâhları şenlendi
Havaların serinlemesiyle birlikte Bingöl'de balıkçı tezgahlarında hareketlilik başladı. Karadeniz'den gelen palamut başta olmak üzere farklı balık çeşitleri satışa sunulurken, balıkçılar önümüzdeki günlerde talebin daha da artmasını bekliyor.
14.09.2026
04:28
Çağlar`dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
Çağlar'dan MHP Bingöl kongresine sert eleştiri: İncelenmeli!
MHP Bingöl 15. Olağan İl Kongresi'nde başkanlık için yarışan Niyazi Çağlar, 314 delegenin isimlerinin kongre öncesinde silindiğini öne sürerken kongrenin incelenmesi çağrısında bulundu. Çağlar, kongrede kazanan aday Emin Varan tarafından kullanıldığını belirttiği 'Gelip boyunun ölçüsünü alıp gittiler' sözleri için de sert konuştu!
14.09.2026
04:27
Pusula ve Katılımevim`de neler oluyor?
Pusula ve Katılımevim'de neler oluyor?
Bingöllü iş insanı Serdar Turhan'ın da adının geçtiği Pusula ve Katılımevim dosyasında peş peşe yaşanan gelişmeler dikkat çekti. Ancak KAP kayıtları, Tera Grubu ile yürütülen devir görüşmelerinin adli gelişmelerden önce başladığını ortaya koydu. Dosyanın bir diğer önemli gelişmesi ise Katılımevim yönetiminde yaşandı. KAP'a yapılan açıklamaya göre Serdar Turhan ve Ahmet Özcan'ın yönetim kurulu görevlerinden ayrılmaları kabul edildi.
14.09.2026
04:25
12Bingölspor MKE Ankaragücü`nü tek golle devirdi
12Bingölspor MKE Ankaragücü'nü tek golle devirdi
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Yalova Atatürk Stadyumu'nda karşılaştığı MKE Ankaragücü'nü 89. dakikada Hasan Ayaroğlu'nun attığı golle 1-0 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini aldı. 79. dakikada penaltıdan yararlanamayan rakibine karşı kritik bir 3 puan kazanan Bingöl temsilcisi hem puanını hem de grup sıralamasındaki yerini 4'e yükseltti.
14.09.2026
04:24
Kiğı`da PTT işe alımı tartışması:
Kiğı'da PTT işe alımı tartışması: 'Eşit, şeffaf ve adil bir süreç istiyoruz'
Kiğı Online Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği Başkanı Cüneyt Cici, ilçede PTT bünyesinde yapılacağı belirtilen iki kişilik işe alıma ilişkin iddiaları gündeme taşıdı. Cici, işe alım sürecinin kamuoyuna açık şekilde yürütülmesini isteyerek, 'Torpil veya siyasi referans değil, adalet ve liyakat istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın