KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Meclis üyeleri belediye hakkında dava açtı

Yer altı çarşısının yasalara aykırı ihale edildiğini iddia eden Belediye Meclis Üyeleri Ali Karaca ve Hasip Bolluk, ihalenin iptali için İdare Mahkemesi'ne belediye aleyhine dava açtı. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Karaca ve Bolluk; “Biz halkımız adına kamu hizmeti görmek için halkımız tarafından seçilmiş Belediye Meclis Üyeleriyiz.

Meclis üyeleri belediye hakkında dava açtı
14 EKİM 2005 CUMA 12:45
0
2746
0
AA aa
Yasaların ve halkımızın bize yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak seçildiğimiz günden buyana katıldığımız bütün meclis toplantılarında halkımızın yararına olduğuna inandığımız her şeye destek verdik. İnanmadıklarımıza da görüşlerimizi açıkça belirterek karşı çıktık ve yapılan oylamalarda olumsuz oy kullandık.

Yasalara uygun olmak ve istismara açık olmamak kaydıyla halkın yararına olan her yatırıma taraftarız. Belediyemizin yapacağı yasal her tür yatırıma taraftarız. Bunun gibi hükümet konağı caddesinde ve düşünülen diğer yerlerde yapılmak istenen yer altı çarşıları ve otoparklara karşı değiliz.

Ancak; Bingöl Belediye Başkanlığı, bir kısım kişilerin lehine yarar sağlamak düşüncesiyle olacak ki, yasaları hiçe sayarak, Hükümet Konağı Caddesinde yapılacak yer altı çarşısını kamu yararı amacından saptırmıştır. 18.07.2005 tarihinde tamamen yasalara aykırı ihale yapılarak, kamu aleyhine sonuç doğurtulmuştur. Bu nedenle ihalenin iptali için Belediye Başkanlığı'na yaptığımız başvuruya olumsuz yanıt aldığımızdan dolayı yasal yollara başvurduk. İdare mahkemesine açtığımız davada ‘Yürürlükteki mevzuata, 2886 sayılı Devlet İhale Kurumunun ilgili 51/g maddesinde taşınmazlar için sadece kiraya verme, trampa ve mülkiyetten gayri ayni hak tesisi işleri için uygulanacağı, devletim hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerin hiçbir şekilde özel mülkiyete konu olmayacağı gerekçesiyle ihale ile üçüncü kişiye yapılan satışın' iptalini istedik. Yasaya aykırı ihaleyi gerçekleştiren sorumlular için kanuni işlem yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne valilik aracılığıyla şikayette bulunduk.”dediler.

Tarih: 03.10.2005 Saat: 14:00
HABER
BİNGÖLÜN SESİ GAZETESİ
www.bingolunsesi.NET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.12.2025
10:10
Cep telefonu hattı alımında şartlar zorlaşıyor
Cep telefonu hattı alımında şartlar zorlaşıyor
TBMM'ye sunulan torba yasa tasarısıyla cep telefonu aboneliğinde köklü değişikliklere gidiliyor. Buna göre, suçla mücadele amacıyla aboneliklerde elektronik ve biyometrik kimlik doğrulaması zorunlu hale gelecek. Ayrıca, aktif olmayan ve sahibinin hayatta olduğu teyit edilemeyen mobil hatlar 3 ay içinde otomatik olarak kapatılacak; yabancılara ise özel numara serileri tahsis edilecek.
29.11.2025
19:09
Bingöl Engelliler Platformu`ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
Bingöl Engelliler Platformu'ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
'Engelliler yalnızca bir günde değil, her gün hatırlanmalı' diyen Korkutata, Dünya Engelliler Günü'nün bir kutlama değil, erişilebilirlik ve eşitlik konusunda kalıcı adımlar atılması için önemli bir farkındalık günü olduğuna dikkat çekti.
29.11.2025
18:56
Hatısaru: `Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!`
Hatısaru: 'Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!'
'Adaleti ve hakkaniyeti yeniden tesis etmek için sorumluluk almaya hazırız' diyen Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru; 'Bingöl halkı seçimi bekliyor! Bu milletin derdiyle dertlenen kadrolar iktidara taliptir' dedi.
29.11.2025
18:42
Bingöl Polisi 1 Haftada 35 Şüpheliyi Yakaladı
Bingöl Polisi 1 Haftada 35 Şüpheliyi Yakaladı
Emniyet yetkilileri, Bingöl'de kamu düzeninin korunması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
29.11.2025
18:26
12 Bingölspor Zirvede Güç Topluyor!
12 Bingölspor Zirvede Güç Topluyor!
Kadrosundaki açığı yeni transferlerle kapatmaya çalışan lider 12 Bingölspor, haftayı 3 puanla kapatıp en yakın takipçisi Niğde Belediyespor ile puan farkını 9'a çıkararak şampiyonluk ateşini yeniden harladı.
28.11.2025
13:27
Karaarslan`dan Çözüm Mesajı:
Karaarslan'dan Çözüm Mesajı: 'Büyük Bir Anlayış Değişikliği Kaçınılmaz'
Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünün yalnızca güvenlik önlemleriyle mümkün olmadığını belirten iş insanı ve DEM Partili siyasetçi Ahmet Karaarslan, 2025'teki çözüm sürecini 'geri dönüşü olmayan bir fırsat' olarak nitelendirdi ve toplumsal sahiplenmenin kilit rol oynayacağının altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın