KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Meclis üyelerinden atalay'a cevap

Revizyon ve İlave İmar Planı’nda red oyu kullanan Belediye Meclis Üyeleri, Atalay’a “Bingöl ilinin tamamını kapsayacak şekilde 2010 yılı içerisinde imar revizyon planı yapıldığı halde henüz dönem bitmeden neden ikinci bir revizyona ihtiyaç duyuldu?” diye sordu.

Meclis üyelerinden atalay`a cevap
05 MART 2014 ÇARŞAMBA 03:10
0
2521
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay'ın Revizyon ve İlave İmar Planı'nın iptaline yönelik açıklamalarına cevap veren Belediye Meclis Üyeleri, İmar planına neden red oyu kullandıklarını açıkladılar.
Atalay'ın vatandaş mağduriyetiyle edebiyat yaparak siyasi rant elde etmeye çalıştığını savunan Belediye Meclis Üyeleri, red gerekçelerini şöyle açıkladı;

  1. Bingöl ilinin tamamını kapsayacak şekilde 2010 yılı içerisinde imar revizyon planı yapıldığı halde henüz dönem bitmeden neden ikinci bir revizyona ihtiyaç duyuldu.
  2. 2010 yılında yapılan revizyon sonrası, en az revizyon planındaki kadar plan tadilatına neden ihtiyaç duyuldu, madem tadilatlar yapılacaktı neden revizyon kapsamında yapılmadı da plan müellifine para kazandırıldı.
  3. 100.000 nüfuslu bir şehirde üç yılda bir imar revizyonu yapmak ve ayrıca bir o kadar plan tadilatlarını ayrı ayrı yapmak hangi mantıkla izah edilebilir.
  4. Her fırsatta Mimarlığını ön plana çıkaran Serdar ATALAY, 1000'e yakın vatandaşın mağduriyetinden bahsederken, 2010 yılında yapılan revizyon hatalarını neden göz ardı etmeye çalışmaktadır.?
  5. Yeşilyurt,Mirzan,Kaleönü,Bahçelievler,Yenişehir,Yeni mah. ve Kültür mahalleleri, Bingöl'ün en eski mahalleleri değil mi? Yoksa bu mahalleler sonradan mı kuruldu? Neden 2010 yılında yapılan imar Revizyon planında dikkate alınmadı bu mahalleler.?
  6. 2010 yılında yapılan İmar revizyonunda, vatandaşların başvurularında hangi kriterler dikkate alındı kimler listeye dahil edilmedi. Spora ve farklı adreslere destek sunmayanlar neden revizyon kapsamına alınmadı?
  7. Madem vatandaşın mağduriyetinden bahsediyor ‘, neden son aya bıraktı'. Acaba buradan da siyasi rant mı elde etmeye' çalışıyor'?
  8. (6)Altı aydır meclis toplantılarına katılmaya dahi gerek görmeyen ve Belediyemizin 7 ay önce taşındığı yeni binaya da henüz hiç uğramayan Sayın Belediye Başkanı, hakkı ve hukuku nasıl halen konuşabiliyor.?
  9. Yeni imar revizyon planında, muhtelif caddelerde ticari aks oluşturacağını söyleyen sayın Başkan, kentsel dönüşümün Genç caddesine bakan kısmını, Tüm parti grubu meclis üyelerinin ısrar ve çabalarına rağmen neden Ticari alan olarak kabul etmedi.?
  10. Bingöl Belediye Meclisinin halkın menfaatleri söz konusu olduğunda, parti ayrımı olmaksızın ortak akılla karar aldıklarını Sayın Belediye Başkanı bilmiyor mu?

İmar revizyon planını hazırlayıp son ay meclisinde gündeme getirerek yangından mal kaçırmaya mı çalışıyor? 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.07.2025
20:54
Bingöl içme suyu hattında son viraj!
Bingöl içme suyu hattında son viraj!
Çalışmaları yerinde inceleyen Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan: 'Son virajı aşıyoruz. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yakın zamanda su problemini Bingöl gündeminden tümüyle kaldırmış, halkımıza kesintisiz su aktarımını sağlamış olacağız' dedi. Başkan Arıkan, bundan sonrası için de önemli mesajlar verdi!
31.07.2025
20:50
Bakan Yumaklı Bingöl`e geliyor
Bakan Yumaklı Bingöl'e geliyor
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Cuma günü Bingöl'e geliyor. Çeşitli ziyaretlerde bulunacak olan Bakan Yumaklı, sektör temsilcileriyle de toplantı yapacak.
31.07.2025
20:10
Bingöl`de odunluk yangını korkuttu!
Bingöl'de odunluk yangını korkuttu!
İtfaiye ekiplerinin erken müdahalesiyle alevler eve sıçramadan söndürüldü.
31.07.2025
20:03
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi
Bingöl'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından3 ayrı noktada gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 2 bin 365 kök kenevir ele geçirildi.
31.07.2025
19:57
Bingöl Engelliler Platformu hem teşekkür etti hem de çağrıda bulundu
Bingöl Engelliler Platformu hem teşekkür etti hem de çağrıda bulundu
Yenilenen kaldırımların engelsiz ve erişilebilir hale dönüştürülmesinden ötürü Başkan Arıkan ve ekibine teşekkür eden Korkutata; 'Rampaların da ortopedik engelliler için uygun şekilde tasarlanması, yaşlılar ve bebek arabası kullanan anneler için de büyük kolaylık sağlıyor' dedi. Korkutata, engelli iz yolları üzerinde engel oluşturan FEDAŞ ve Telekom panoları için de çare üretilmesi çağrısında bulundu.
31.07.2025
08:34
Bingöl İl Jandarma Komutanı değişti
Bingöl İl Jandarma Komutanı değişti
Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında rütbe terfileri ve atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Atamalar kapsamında Bingöl İl Jandarma Komutanı ve iki yardımcısının tayini çıktı. Bingöl'e gelen isim ise Tokat'tan. İşte atamaların detayları…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın