KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2026 Pazartesi
°C

Meclis üyesi ertuğrul istifa etti

AK Parti’den 1’inci sıradan Belediye Meclis üyeliğine seçilen mali müşavir Nurten Ertuğrul, ilk toplantıda AK Partili Belediye Başkanı Yücel Barakazi’nin, “Başkan vekilliği ve yardımcılığı için kadınlara görev vermeyeceğiz” dediğini iddia ederek meclis üyeliğinden istifa etti.

Meclis üyesi ertuğrul istifa etti
08 NİSAN 2014 SALI 02:45
0
5700
0
AA aa

Bingöl'de 30 Mart'ta yapılan Belediye Başkanlığı seçimini AK Partili Yücel Barakazi, kazanırken, aynı partiden 1'inci sırada meclis üyeliğine kentte mali müşavirlik yapan Nurten Ertuğrul seçildi. Ertuğrul, ilk toplantıda Belediye Başkanı Yücel Barakazi'nin, kadınlara başkan vekilliği ve yardımcılığı konusunda görev vermeyeceğini söylediğini iddia edip meclis üyeliğinden istifa ettiğini söyledi.

Ertuğrul, önceki gün yapılan toplantıda Belediye Başkanı Yücel Barakgazi'nin, belediye başkan yardımcılığı ve belediye başkan vekilliğine kadınları getirmeyi düşünmediğini, toplumun bunu hazmetmeyeceğini, bunun dinen ve örfen de uygun olmadığını söylemesi üzerine istifa kararı aldığını söyledi.

Ak Parti'nin 3'ü kadın 20 belediye meclis üyesinden biri olan ve istifa eden Nurten Ertuğrul, şöyle dedi: “Seçim zamanında gece- gündüz demeden toplum, din, örf gibi kuralları gözetmeden kadınları çalıştıran, kapı kapı dolaştıran, seçim koordinasyon merkezlerinde gece geç saatlere kadar erkeklerle birlikte çalıştıran bir anlayışın bugün çıkıp kadını geri planda tutmak adına bu tür mazeretleri öne sürmesi tam anlamıyla çelişkidir. Gece- gündüz 24 saat kapı kapı dolaşıp çalışma yapacağız, sonra bize dinen ve örfen kadınların görev alamayacağı söylenecek. Bunu kabul etmem söz konusu değildi, bu nedenle istifa ettim. Din adına kimse bize bunu dayatmaya kalkmasın. Dolayısıyla onurlu ve haysiyetli hiç bir partili kadının bu duruma sessiz kalmayacağını umut ederek belediye meclis üyeliği görevimden istifa ettim.”

“PARTİDEN İSTİFA ETMEYECEĞİM”

Partisinden değil sadece belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğini belirten Ertuğrul, aynı düşüncede olmadığı için AK Parti'den istifa etmediğini belirterek, şöyle konuştu:

“Orada bulunan kadın ve erkek arkadaşlarımın bana destek vermemesini yadırgadım. Bingöl'den yüzde 65 kadın desteği alan bir partide belediye başkanının çıkıp böyle konuşması doğru değildir. Ben kadınların desteğini alarak seçildim. Bu yapılan, sanki seçim döneminde kadınları aday gösterip tribünlere oynamak gibi bir şeydir.”

Bingöl Belediye Meclisi'nde Ak Parti'nin 3'ü kadın 20, BDP'nin ise 2'si kadın 5 belediye meclis üyesi bulunuyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın