KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Mecliste islami muhalefet boşluğu var

HÜDA-PAR’ın Bingöl Bağımsız Milletvekili Adayı Said Şahin; “Meclisin hür adayların siyaset anlayışına, siyaset ahlakına ihtiyacı var. Mecliste bir İslami temsiliyet sorunu var. Hür dava Partisi olarak seçime giremesek de, hür adaylar olarak meclise girip İslami muhalefet boşluğunu doldurmak istiyoruz.”

Mecliste islami muhalefet boşluğu var
06 NİSAN 2015 PAZARTESİ 03:30
0
2121
0
AA aa

 Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR), 7 Haziran genel seçimlerine bağımsız adayla gireceği Bingöl'de, partinin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Parti sözcüsü Said Şahin'i destekleyeceklerini açıkladı.

Açıklamanın ardından seçim bölgesi Bingöl'e gelen Şahin, partililer tarafından coşkuyla karşılandı. İlk olarak Bingöl Çeltik suyu (Madrag) Köyü'nde gerçekleştirilen kutlu doğum programına katılan Şahin, programın ardından partililerden oluşan kalabalık bir kitleyle Bingöl İl Teşkilatına doğru yola çıktı.

Dörtyol Saat Kulesi önünde partililerden oluşan coşkulu kalabalığa hitap eden Şahin: “Bizler bağımsız olarak Bingöl'den adaylığımızı koyduk. Biz Bingöl'ü tercih ettik. İnşallah Bingöl'de bizi tercih edecek. Parti olarak seçime girmeyi isterdik hatta parti olarak seçime girmemizin emareleri de belirdi ve aslında avantajları da oluştu. Hatırlarsanız yerel seçim döneminde de belediye seçimleri öncesinde oy pusulasında yer alacak partilerin sıralaması için YSK da bir seçim gerçekleşti. YSK tarafından yapılan partilerin oy pusulasında ki sırasının belirlenmesinde HÜDA-PAR 1.sırada çıkmıştı. 2 gün önce Ankara'da, oy pusulasında yer alacak partiler için YSK tarafından seçim gerçekleştirildi. Allah'ın takdiri HÜDA-PAR yine 1.sırada çıktı. Ama bunun avantajını kullanamıyoruz. Sevgili halkımız pusulada 1. olarak çıkmanın avantajını kullanamıyoruz çünkü bu ülkede yüzde 10 Seçim barajı var. Kemalist zihniyet Kemalist sistem darbe anayasası yüzde 10 seçim barajın koymuş. Çünkü bu toplumun farklılıklarının temsiliyette yer almasını istemiyor. Mecliste bu toplumun farklılıkları yer almasın diye Kemalist sistem kendisine sigortalar oluşturmuş. Yüzde 10 seçim barajı Kemalist sistemin toplumun temsiliyeti önündeki bir sigortası olarak darbeciler tarafından anayasayla konuldu. Evet, her ne kadar Kemalist sistemin darbe anayasası parti olarak seçime girmemize engeller koysa da biz inanıyoruz ki Müslüman halkımız bizleri bağımsız olarak meclise gönderecek kudrettedir. Her ne kadar yüzde 10 seçim barajını önümüze engel olarak kursalar da, parti olarak girmemizin önünü almış olsalar da, biz inanıyoruz ki Bingöl halkı ve diğer illerin duyarlı Müslüman halkı bizleri bağımsız olarak meclise gönderecektir” dedi.

“MECLİSİN HÜDA-PAR'IN SİYASETİNE İHTİYACI VAR”

Meclisin HÜDA-PAR'ın siyasetine ihtiyacı olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti: “Çünkü meclisin hür adayların siyaset anlayışına ihtiyacı var. Siyaset ahlakına ihtiyacı var. Değerli kardeşler mecliste bir İslami temsiliyet sorunu var. Mecliste İslam temsil edilmiyor. Mecliste İslami muhalefet boşluğu var. Hür dava Partisi olarak seçime giremesek de hür adaylar olarak meclise girip İslami muhalefet boşluğunu doldurmak istiyoruz. Biz hür adaylar olarak, İslami muhalefet boşluğunu İktidara İslami sorumluluğunu meclisteki diğer partilere, milletvekillerine İslami sorumluluğunu hatırlatacak ve Allahtan korkun diyecek bir inançla gelmek istiyoruz. Bu yüzden diyoruz ki hür adaylar olarak mecliste söyleyecek çok sözümüz var. Hür adaylar olarak şimdi tam zamanı diyoruz. Türkiye için Kürdistan için söyleyecek sözümüz var diyoruz. Çünkü Türkiye'nin kuruluşundan bugüne kadar idaresinde sorun vardır. Bu ülkenin bu halkların içinde ne kadar sorun varsa, ne kadar çatışma varsa, ne kadar zulüm varsa bunun tek sebebi 90 yıllık Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve sistemidir. Onun için Türkiye geneline Türkiye için söyleyecek çok sözümüz vardır. Bu sistemin halkın değerleriyle barışması lazımdır. Bu devletin halkın bütün değerleriyle, İslam'la barışması lazım. Müslümanlarla barışması lazım. Farklı etnik ve inanç gruplarıyla barışması lazımdır.”

“KÜRDİSTAN İÇİN SÖYLEYECEK ÇOK SÖZÜMÜZ VAR”

Kürdistan coğrafyasının gerçek sahiplerinin Müslümanlar olduğunu söyleyen Şahin: “Kürdistan için söyleyecek sözümüz var. Kürdistan'ın gerçek sahipleri Müslümanlardır. Kürdistan'ın gerçek dini İslam'dır. Bunun için Kürdistan'ın Müslüman halkları olarak bizlerin bir arada ve İslam dininin çatısı altında yaşayacağı, kardeşçe, huzur içinde yaşayan zamana ve zemine ihtiyacımız var. Bu halkın huzura ihtiyacı var. Çatışmaya, savaşa, birbirini inkâra, baskıya ve zulme değil kardeşliğe ihtiyacı var. Bu halkın huzura ihtiyacı vardır. Huzurda İslam'dadır. Çünkü İslam barış ve kardeşlik dinidir ama herkese haklarını teslim etmek suretiyle. Türkü, Kürdü, Zazası ve farklı inanç gruplarına haklarını teslim etmek suretiyle kardeşlik ve huzuru oluşturan bir dindir. Dediğim gibi bunun için hür adaylar olarak diyoruz ki şimdi tam zamanı” diye konuştu.

“ÜLKENİN EN BÜYÜK SORUNU ADALETTİR”

Ülkenin yaşadığı en büyük sorunların başında adalet sorunun geldiğini belirten Şahin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Barış ve adalet için söyleyecek sözümüz var. Bu ülkenin en büyük sorunu adalet sorunudur. Çünkü hakları gasp edilmiş insanlar, mazlumlar, mağdurlar halen adalet bekliyor. Hukuk mazlumdan, mağdurdan değil üstünden, balyozculardan, ergenekonculardan yana işliyor. Üstünlerin hukuku var ama mağdurun hukuku yok. Darbelerin mazlumları ve mağdurları halen ezilmeye ve haksızlık yaşamaya devam ediyor. Adalet sadece mahkemelerde yaşanan bir sorun değil idarede de yaşanan bir sorundur. Ülkenin gelir dağılımında halka çok az pay düşüyor. Gelir dağılımının %80'ini %20'lik bir sınıf alıyor ve servetine servet katıyor. Ama %80'lik kısım %20'lik paya mahkûm ediliyor. Bunun için hür adaylar olarak adaleti önceliyoruz. Herkese, her konuda, her hak için adalet diyoruz. Barış ve Adalet diyoruz ve diyecek sözümüz var diyoruz.”

“HERKESİN ÖZGÜRCE YAŞAMAYA HAKKI VAR”

Konuşmasının devamında özgürlük kavramı üzerinde duran Şahin, “Özgürlük diyoruz. Allahın insan olarak yarattığı herkesin özgürce yaşamaya hakkı var diyoruz. Bu sebeple hür adaylar olarak bizler meclise gidip halkın sesi olmak istiyoruz, meclisteki boşlukları doldurmak istiyoruz. Bu halkın sorunlarıyla ilgilenenler olarak, halkın içinden gelenler olarak. Bingöl mazlum bir şehir halkıysa mazlum bir halktır. Bizlerde bu mazlum halkın çocuklarıyız. Sizin içinizden gelenler olarak mazlumların ve mağdurların sesi olmak istiyoruz. İnanıyoruz ki mazlum Bingöl halkı mazlumları seçecek. Bingöl halkı hep doğruyu yaptı. İslam Bingöl'ü sevdi Bingöl'de İslam'ı sevdi. Bingöl baskıya boyun eğmedi. Diktatörlüğe boyun eğmedi. Darbecilere boyun eğmedi. Darbeciler anayasa yaptı Bingöl halkının önüne koydu. Ama Bingöl halkı darbecilerin anayasasına %90 oranında hayır dedi. Biz Bingöl'ü tanıyoruz. Buna güvenerek Bingöl'den aday olduk ve inşallah Bingöl yine İslam'ı, Müslümanları, mazlumu ve mağduru seçecek” ifadelerini kullandı.

“BİNGÖL'E GÜVENİYORUZ”

Şahin, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Bir seçim dönemine giriyoruz. Bağımsız aday olarak Bingöl'den adaylığımızı koyduk. Size güveniyoruz. İnşallah sizler vereceğiniz destekle barıştan, adaletten, özgürlükten, haktan, Türkiye'nin ve Kürdistan'ın kardeşlik ve barışından, İslami muhalefetten yana bir tercihte bulunursunuz. Umudumuz seçim sürecinin sükûnetle, sorunsuz geçmesidir. 7 Haziran günü herkes kendi özgür iradesiyle bütün barajları yıkarak kendi tepesine dayatılan her gücü ret ederek oyunu kullansın. Rabbim bu seçimi Bingöl için ülke için hayırlı kılsın. Allah utandırmasın ayaklarımız hak ve doğruluk üzerine sabit kılsın.”

Şahin, yaptığı konuşmanın ardından partinin il teşkilatına geçerek, vatandaşlar ve partililerden gelen tebrikleri kabul etti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
20:48
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
8. Toplu Sözleşmede son kararı Hakem Kurulu verecek
Milyonlarca memur ve memur emeklisi için gözler Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na çevrilirken kurulun kimlerden oluşacağı, sürecin nasıl işleyeceği ve zammın ne zaman belli olacağı merak ediliyor.
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın