KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Meclis'te trt tartışması

CHP, TRT'nin yılbaşı gecesi için Tarkan'a verdiği miktarı Meclis'e taşıdı.

Meclis`te trt tartışması
14 ARALIK 2007 CUMA 15:44
0
1156
0
AA aa
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, ''Sanatçı Tarkan Tevetoğlu ile yılbaşı gecesinde TRT'de programa çıkması karşılığı 750 bin dolar bedelle bir anlaşma yapıldığı doğru mu?'' diye sordu.
    
Sevigen, Devlet Bakanı Mehmet Aydın'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, TRT'nin yılbaşı gecesi programı hazırlıkları çerçevesinde sanatçı Tarkan Tevetoğlu ile 750 bin dolara anlaştığı yönünde haberlerin basında yer aldığını hatırlattı.
    
''TRT'de özel günlerde program yapan sanatçıları kimin belirlediğini, hangi kriterlere göre seçim yapıldığını'' öğrenmek isteyen Mehmet Sevigen, ''Devlete ait bir kurumun bir gece için 750 bin dolar gibi bir rakamı gözden çıkarması doğru mu?'' sorusunu yöneltti.
    
CHP'li Sevigen, TRT'nin geçen yılbaşı Sezen Aksu'ya 100 bin YTL ödediğini de öne sürerek, önergesinde şu sorulara yer verdi:
    
''TRT'nin, bu yıl bir sanatçıya 750 bin dolar ödeyecek olması, sanatçı fiyatlarının bu kadar arttığını mı göstermektedir? Sanatçı Tarkan Tevetoğlu ile yılbaşı gecesinde programa çıkması karşılığı 750 bin dolar bedelle bir anlaşma yapıldığı doğru mu?
    
Bu anlaşma sanatçı ile mi yoksa bir şirket veya ajans üzerinden mi yapılmıştır? Bu şirket veya ajansın ismi nedir? Ortakları kimlerdir?
    
TRT yılbaşı gecesi reklam gelirlerinin çok yüksek olacağını düşünmekte midir? Yoksa özel televizyon kanalları ile yarışa girip, gösteriş yapma çabasında mıdır?
    
TRT'nin 2008 yılbaşı programının toplam harcama bütçesi ne kadardır?''



İnternetHaber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın