KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

'Medula sistemi tamamen çöktü'

Çalışmayan sistem nedeniyle hastalar ilaçlarını hiçbir eczaneden alamıyor. Buna acil hastalar da dahil...

`Medula sistemi tamamen çöktü`
23 EKİM 2010 CUMARTESİ 15:39
0
7220
0
AA aa

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Sekreteri Özgür Özel, eczane provizyon sistemindeki aksaklığa ilişkin, ''Şu anda çalışmayan sistem nedeniyle hastalarımız ilaçlarını hiçbir eczaneden alamıyorlar. Ne yazık ki buna acil hastalar da dahil'' dedi. 

Özel, yazılı açıklamasında, eczanelerde kullanılan ve reçete onay sistemi denilen ''Medula Provizyon Sistemi''nde pazartesi gününden bu yana aksaklıkların meydana geldiğini, şu an ise sistemin tamamen çöktüğünü bildirdi.

Çalışmayan sistem nedeniyle hastaların ilaçlarını hiçbir eczaneden alamadıklarını, buna acil hastaların da dahil olduğunu vurgulayan Özel, şunları kaydetti:

''Pazartesi gününden beri, sistemden zor da olsa onay almayı başarabilen eczacılar, hastalarına ilaç ve danışmanlık hizmetlerini verebiliyorlardı. Ancak ne yazık ki sistem tamamen çökmüş durumda. Eczacılar hastaların ilaçlarını temin edebilmek için sistemin düzelmesini bekliyorlar, iki gündür eczanelerinde sabahlıyorlar. Artık bu altyapı sorunlarını yaşamak ve hastalarımızın mağduriyetine tanık olmak istemiyoruz.

Ayrıca bu aksaklığın bizden kaynaklanmadığını her seferinde anlatmak yerine, hastalarımıza daha fazla danışmanlık hizmeti sunabileceğimiz bir çalışma ortamında mesleğimizi icra etmek istiyoruz. İlaçlarını alamayan ve haklı olarak kızgın olan hastalarımızın sorunun eczacılarından kaynaklanmadığını bilmelerini istiyor, yetkililerin, içinde acil hastalar da bulunan yüz binlerin ilaca erişimini ortadan kaldıran bu arızayı bir an önce düzeltmelerini bekliyoruz.''
.
Bu habere ilk yorum yapan siz olun!
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın