KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Ağustos 2026 Pazar
°C

Mehmetçik lübnan'da örnek birlik

Lübnan'ın güneyindeki Sur kentinin 7.5 kilometre güneydoğusundaki Şaitiye köyüne yaklaşık 1 ay önce konuşlanan Türk birliği, kapılarını ilk defa basına açtı.

Mehmetçik lübnan`da örnek birlik
16 KASIM 2006 PERŞEMBE 19:54
0
1277
0
AA aa
Genelkurmay Başkanlığı, Lübnan'daki BM Barış Gücü (UNIFIL) kapsamında görev yapmak üzere Sur kenti yakınlarındaki Şaitiye köyüne konuşlandırılan Türk İstihkam Bölüğü'nün faaliyetlerini tanıtmak için bugün bir basın turu düzenledi.

UNIFIL Türk İnşaat İstihkam Bölük Komutanı Binbaşı Serdar Fatih Yılmaz, basın mensuplarına Lübnan'da yapılan çalışmalar ile ilgili bir brifing verdi. Yılmaz, Bakanlar Kurulu kararı çerçevesinde Lübnan'da tahsis edilen bölgede tarafsız bir şekilde verilen görevleri yerine getirdiklerini bildirdi. UNIFIL tarafından 10 Kasım'da yapılan denetlemelerde, denetimde Türk bölüğünün harekata hazırlık seviyesinin diğer birlikler arasında örnek olarak seçildiğini belirtti. Binbaşı Yılmaz, UNIFIL'ın 21 Kasımda gerçekleştirilecek ilk harekat yeteneği denetiminin ardından birliğin ilk görevini alacağını kaydetti. Türk birliğinin kısa sürede halkın ve UNIFIL karargahının taktirini kazandığını belirten Yılmaz, birliğin konuşlandığı beldenin belediye başkanının isteği üzerine bir spor saha inşasına başladıklarını da sözlerine ekledi.

RADYASYON TESPİTİ YOK

Basın mensupları brifinginin ardından bir süre 2 timden oluşan bomba imha timlerinin çalışmaları izlendi. Binbaşı Yılmaz, bomba imha timlerinin bölgede gerekli arama tarama işlemlerini tamamladıklarını belirterek, patlayıcı maddeye rastlanmadığını ifade etti. Yılmaz, bölgede radyasyon bulunduğu yönünde ortaya atılan iddiaların hatırlatılması üzerine de, "Herhangi tespit yok" dedi.

Personelin eğitimli ve inşaat konularında uzman olduğunu belirten Bölük Komutanı Binbaşı Yılmaz, "UNIFIL'ın göz bebeği bir birlik. Çok görev alacağımıza eminim. BM bize inşaat kapsamında her türlü görevi verebilir. Alacağımız ilk görevin Lübnan'da konuşlanacak bir birliğin üs bölgesinin hazırlanması faaliyeti olabileceğini tahmin ediyorum" şeklinde konuştu.

Lübnan'daki Türk İnşaat İstihkam Bölüğü, bölük karargahı, 3 istihkam inşaat takımı ve 2 patlamamış madde imha timinden oluşuyor. 261 personelden oluşan bölükte 15 subay, 39 astsubay, 3 sivil memur, 56 uzman erbaş, 124 er ve 24 sivil personel bulunuyor. Toplam 67 çadırdan oluşan 40 dönümlük alana kurulu bölükte günde 500 personele yemek çıkarılabiliyor. Personel için hazırlanan yatakhaneler eksi 30 dereceye kadar korumalı mazlzemelerden oluşurken, birliğin seyyar banyosu 24 saat personelin kullanımına açık tutuluyor.

İsrail sınırına 15 kilometre mesafede bulunan Türk birliğine yakın bahçe ve tarlarlarda bomba imha çalışmaları Lübnan hükümeti tarafından izin verilen özel firmalar tarafından yapılıyor. Patlamalar zaman zaman Türk birliğinin bulunduğu bölgeden de duyuluyor.



Hürriyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.08.2026
22:19
MURAT NEHRİ`NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR`IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
MURAT NEHRİ'NDE KAYBOLAN MEHMET HAZAR'IN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'ni geçmeye çalışırken akıntıya kapılarak kaybolan 29 yaşındaki Mehmet Hazar'ın cansız bedenine ulaşıldı. Hazar'ın cenazesi, kaybolduğu noktanın yaklaşık 100 metre ilerisinde bulundu.
21.08.2026
21:07
Murat Nehri`nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Murat Nehri'nde can pazarı: 1 kardeş kurtarıldı, diğeri kayıp
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nin karşısına geçmeye çalışan iki kardeş, baraj kapaklarının açılmasıyla yükselen su debisi nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi. Kardeşlerden biri jet ski ile kurtarılırken, akıntıya kapılarak kaybolan diğer kardeşi bulmak için ekipler seferber oldu.
21.08.2026
21:06
Bingöl Üniversitesi Türkiye`de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi Türkiye'de bir ilki başardı
Bingöl Üniversitesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Çevre Yönetim Birimi Yeterlik Belgesi'ni almaya hak kazandı. Üniversite, söz konusu yeterlik belgesine sahip Türkiye'deki tek devlet üniversitesi oldu.
21.08.2026
21:04
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
Bir türlü bitmeyen Çirişli Tüneli yılan hikâyesine döndü
2017'de yapımına başlanan Çirişli Tüneli'nde kazı ve destek çalışmalarında yüzde 60, nihai beton imalatında yüzde 49 seviyesine gelindi. 2024'te '2025'te kalan kısmın ihalesi yapılacak', Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ise '2026'da tamamlanacak' denilen proje için şimdi hedef 2028 sonu. Yıllardır değişen tarihler, tünelin akıbetine ilişkin soru işaretlerini büyütüyor.
21.08.2026
21:03
Bingöl`de organik arıcılığa güçlü destek
Bingöl'de organik arıcılığa güçlü destek
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülen proje kapsamında Bingöl'de organik bal üreticilerine yönelik destekler sürüyor. 2022'den bu yana yüzde 75 hibe desteğiyle 740 organik arı kovanı dağıtılırken, 2026 yılında 15 üreticiye yüzde 50 hibeyle 15 bal sağım çadırı temin edildi.
21.08.2026
21:02
Solhan`da maden arama tartışması TBMM`ye taşındı
Solhan'da maden arama tartışması TBMM'ye taşındı
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Arslanbeyli köyündeki maden arama faaliyetlerini TBMM gündemine taşıdı. Dinç, su kaynakları, tarım arazileri ve ormanlık alanların risk altında olduğunu belirterek, gerekli incelemeler tamamlanıncaya kadar çalışmaların durdurulmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın