KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Haziran 2025 Perşembe
°C

'MEKKE'Yİ BOMBALAMA' ÖNERİSİ SABIRLARI TAŞIRDI

İyice kızışan başkanlık yarışında adayların 'aşırı' vaatlerine ABD hükümetinden sert tepki

`MEKKE`Yİ BOMBALAMA` ÖNERİSİ SABIRLARI TAŞIRDI
05 AĞUSTOS 2007 PAZAR 12:00
0
1086
0
AA aa
ABD'de başkanlık yarışının demokrat adayları Obama'nın Pakistan'ı işgal edeceğini, Hillary Clinton'ın nükleer silah kullanabileceğini açıklaması üzerine bir de Cumhuriyetçi aday adayı Tancredo'nun "Mekke'yi bombalarım" sözleri eklenince, ABD Dışişleri açıklama yaptı: "Adaylar başkan olana kadar hassas diplomatik konularda fikirlerini kendilerine saklamalılar."
Demokrat aday adayı Barack Obama, seçilmesi durumunda Pakistan'a asker gönderip Usame Bin Ladin'in peşine düşeceğini vaadediyor. Partisinin diğer adayı Hillary Clinton, terörle mücadelede nükleer silah kartını da masaya koyacağını söylüyor. "İddiasız" cumhuriyetçi aday Ton Tancredo (üstte) ise çok daha ileri gidiyor.

MUTLAK ÇILGINLIK

İki yıl önce de benzer bir öneriyle gündeme gelen Kongre üyesi Ton Tancredo'nun "Mekke ve Medine'yi bombalarsak caydırıcı olur. Yoksa yine saldırırlar" demesi ABD Yönetimi'nin sabrını taşırdı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tom Casey, "Dünyada 1 milyarı aşkın insan için mukaddes ve mübarek olan bu yerlere saldırmayı teröre karşı uygun bir karşılık olarak görmek mutlak bir çılgınlıktır" dedi.

Hürriyet


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2025
18:26
Bingöl`de engelliler eyleme hazırlanıyor!
Bingöl'de engelliler eyleme hazırlanıyor!
'Engellilerin ulaşım hakkı engellenemez!' diyen Korkutata: 'Tüm halkımızı, siyasi partilerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı, meslek odalarımızı ve basın mensuplarını dayanışmaya davet ediyoruz' çağrısında bulundu.
11.06.2025
17:47
Bingöl`de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 1 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil kanala düştü. 1 çocuk yaralandı.
11.06.2025
16:15
Bingöl`de bu yoğurtları organik diye halka yedirecektiler!
Bingöl'de bu yoğurtları organik diye halka yedirecektiler!
Bingöl'de bir gıda toptancısında yapılan denetimde son tüketim tarihleri silinmiş 1 ton 700 kilo yoğurt ile tarihi geçmiş 100 kilo peynir ele geçirildi. Denetim sırasında ekiplere yönelik sözlü ve fiziki saldırı için savcılığa suç duyurusunda bulunulacak.
11.06.2025
16:14
İşini kuracak engellilere 580 Bin TL hibe desteği
İşini kuracak engellilere 580 Bin TL hibe desteği
Başvuruların 27 Haziran 2025'te sona ereceğini belirten Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata, engelli bireylerin bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini vurguladı.
11.06.2025
16:14
Bingöl`de kenevir ve kaçak tütün ele geçirildi
Bingöl'de kenevir ve kaçak tütün ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekiplerince yapılan çalışmalarda 700 kök kenevir bitkisi ve 20 kilo kıyılmış tütün ele geçirildi.
11.06.2025
16:12
Bingöl`de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de trafik kazası: 2 yaralı
Bingöl'de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın