KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Şubat 2026 Salı
°C

Memur, 250 ytl seyanen zam istiyor

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, 15 Ağustos'ta başlayacak olan toplu görüşmelerde 60. Hükümet'in ilk sınavını vereceğini kaydederek, "Toplu görüşmelerde 250 YTL seyyanen zam ve enflasyon farkının ödenmesini talep edeceğiz." dedi.

Memur, 250 ytl seyanen zam istiyor
11 AĞUSTOS 2007 CUMARTESİ 18:11
0
928
0
AA aa
Memur Sendikaları Konfederasyonu'na (Memur-Sen) bağlı yaklaşık 50 kişilik bir grup, 15 Ağustos'ta yapılacak olan toplu görüşmeler öncesi taleplerini dile getirmek amacıyla Güven Park'ta bir araya geldi.

Ellerinde "Toplu görüşme değil, toplu sözleşme ve grev hakkı", "Biz üvey evlat mıyız?", "Eşit işe eşit ücret istiyoruz yazılı dövizler taşıyan grup, "Sadaka değil hakkımızı istiyoruz.", Memuruz haklıyız kazanacağız." şeklinde slogan attı.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, toplu iş görüşmelerinin yeni döneminde 250 bin üyesi olan Memur-Sen'in çalışanlarını en iyi şekilde temsil edeceğini belirtti.

Görüşmelerde Uluslararası Çalışma Örgütü (İLO) normlarına uymayan Sendika Yasası'na rağmen görüşmelerden azami ölçüde verim almaya çalışacaklarını kaydeden Aksu, masada sonuna kadar kalacaklarını ve üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

"Asıl arzumuz 4688 sayılı yasanın grev ve toplu sözleşme hakkı verilerek İLO normlara uygun hale getirmektir. Bu konuda teşkilatlarımızla gereken görüşmeleri yaptık. 28-30 Temmuz arasında Yozgat'ta konfedarasyona bağlı sendika başkanlarıyla bir araya gelip 2007 yılı toplu görüşmelerine yönelik bir program hazırladık." diyen Aksu, adil ücret, kurumlar arası ücret dengesi, 3 yıldır üzerinde mutabakata varılan konuları hayata geçirme ve 4688 sayılı yasayı gibi konuları mercek altına almak istediklerini ifade etti.

15-30 Ağustos arasında gerçekleştirilecek olan toplu iş görüşmelerinde yeni göreve başlayacak olan 60.Hükümet'in ilk sınavını vereceğini dile getiren Aksu, "15 gün sürecek olan toplu görüşmelerde kamu çalışanları adına 250 YTL seyyanen zam ve enflasyon farkının ödenmesini talep edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kamu çalışanlarının ve emeklilerin mali ve sosyal haklarını korumak, arttırmak için masaya oturacaklarının altını çizen Aksu, şunları kaydetti: "Yeni hükümetin tasarıları arasında bulunan demokratik ve sivil anayasada işçi ve memur ibarelerinin kaldırılmasını bunun yerine çalışan tanımının kullanılmasını istiyoruz. Kamuda çalışan işçi ve memurlara yönelik siyaset yasağının, çalışma hayatına ilişkin yasakların kaldırılmasını istiyoruz. İş yeri sağlık güvencesinin sağlanmasını talep ediyoruz. Milli gelir artışından azami ölçüde faydalanmak istiyoruz. IMF'nin politikaları doğrultusunda bir ücret artışı istemiyoruz. 60.Hükümet, kamu çalışanlarının sosyo-ekonomik gelir seviyesini göz önünde bulundurarak hakkaniyetli bir yaklaşım sergilemelidir."

(Cihan)



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.02.2026
02:22
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI grubu sigara fiyatlarına 17 Şubat 2026'dan itibaren geçerli yaklaşık 10 TL zam geldi. Güncel listede en ucuz sigara 100 TL, en pahalısı ise 115 TL oldu.
17.02.2026
01:55
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın