KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ekim 2026 Çarşamba

Memur enflasyon farkı bekliyor

Zam yetkisi Bakanlar Kurulu'nda, memur ısrarlı! Gözler IMF görüşmelerinde

Memur enflasyon farkı bekliyor
07 NİSAN 2008 PAZARTESİ 10:34
0
1208
0
AA aa
MART ayı enflasyon verileri, memurlarda hükümete dönük "enflasyon farkı" beklentisi başlattı. Ocak-Mart ayı dönemine ilişkin birikimli enflasyon, şimdiden yüzde 3.09'a ulaştı. Hürriyet'in haberine göre, devlet memuru maaşlarına, yüzde 4 enflasyon hedefini esas alarak, Ocak-Haziran dönemi için yüzde 2 zam yapan hükümetin, bu tablo karşısındaki tutumu merakla bekleniyor.
2007'DEKİ GİBİ: Memurlar hükümetten, "2007 farkı"nda olduğu gibi 2008 için de enflasyon farkı ödemesi bekliyor. Bütçe Kanunu'na göre ek zam verilebilmesi için TÜFE'nin ilk 6 aylık hedef yüzde 2'yi geçmesi gerekiyor. Hükümet, 2007 enflasyonu, hedeflenen yüzde 4'ü aşınca memurlara 2008 başında "enflasyon farkı" vermişti. Mart ayı enflasyon verileriyle, memur maaşlarının enflasyona yenildiği resmen belgelendi. Ocak-Mart döneminde yüzde 3.09 olarak gerçekleşen enflasyonun, yılın ilk yarısına kadar yüzde 5'e ulaşması bekleniyor.

BAKANLAR KURULU YETKİLİ: Memur maaşlarına belirlenen enflasyon farkı verilmesi konusundaki yetki Bakanlar Kurulu'nda. AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, geçtiğimiz yıl sonunda, "2008 yılı için belirlenen yüzde 4'lük enflasyon hedefinden sapma olması durumunda, arada oluşan farkı memur maaşlarına zam olarak yansıtacaklarını" söylemişti.

IMF İLE GÖRÜŞÜLECEK: Enflasyon farkı konusunun, Ankara'da temaslarını sürdüren IMF ile görüşmelerde de gündeme gelmesi bekleniyor. IMF'nin daha önce enflasyon farkının ödenmemesi yolundaki önerisini, Hükümet kabul etmemişti. Kamu-Sen ise hükümetin yıllık enflasyon hedefini bilinçli olarak düşük belirlediğini savunarak, "Aradaki yaklaşık 3 milyar YTL'lik farkın da faiz ödemelerinde kullanıldığını" bildirdi.




habertürk

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
12:55
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Engelli bakım merkezlerinde yeni dönem: Şartlar baştan sona değişti
Resmî Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle engelli bireylere yönelik özel bakım merkezlerinin açılış, personel, ödeme, denetim ve çalışma şartları yeniden düzenlendi. Düzenleme, Bingöl'deki özel bakım merkezlerini de ilgilendiriyor.
07.10.2026
12:43
Bingöl`de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de okul güvenliği masaya yatırıldı
Bingöl'de öğrencilerin güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamında eğitimlerini sürdürebilmeleri amacıyla Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda okul çevreleri, trafik güvenliği, giriş-çıkışlarda alınacak önlemler ve bağımlılıkla mücadele başlıkları ele alındı.
06.10.2026
18:55
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Yunus Kava: Soykırımcı İsrail adaletten kaçamayacak
Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Yunus Kava, Gazze ve Filistin'de yaşananlara ilişkin yaptığı açıklamada, uluslararası topluma adalet çağrısında bulundu. Kava, 'Uluslararası hukuk herkes için varsa İsrail için de vardır. Savaş suçları ve insanlığa karşı suçlar kim tarafından işlenirse işlensin soruşturulmalı, sorumlular bağımsız ve adil mahkemeler önünde hesap vermelidir' dedi.
06.10.2026
18:28
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
Fon mağdurlarına ödeme için yeni düzenleme geliyor
AK Parti, fonların tasfiyesi ve yatırımcılara yapılacak ödemelerin çerçevesini belirlemek amacıyla yaklaşık 10 maddelik kanun teklifini TBMM'ye sunmaya hazırlanıyor. Düzenlemede 1 milyon liranın altında yatırımı bulunan yaklaşık 355 bin yatırımcı için tam ödeme mekanizması, daha yüksek tutarlar için ise kademeli ödeme planı öngörülüyor.
06.10.2026
15:57
Bingöl Umut Kervanı`ndan 2,1 milyon TL`lik yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan 2,1 milyon TL'lik yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, Eylül ayında kentteki ihtiyaç sahibi aileler ve öğrenciler için 1 milyon 536 bin 29 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye yapılan 566 bin 350 TL'lik destekle birlikte derneğin aylık toplam yardım tutarı 2 milyon 102 bin 379 TL'ye ulaştı.
06.10.2026
15:04
Meclis`e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
Meclis'e yeni teklif: 6 meslek grubuna yeşil pasaport yolu açılıyor
TBMM'ye sunulan kanun teklifiyle hususi damgalı pasaportun kapsamının genişletilmesi gündemde. Teklifin yasalaşması halinde belirli şartları taşıyan muhtarlar, mali müşavirler, eczacılar, doktorlar, mühendisler ve mimarlar yeşil pasaport alabilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın