KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Haziran 2026 Çarşamba
°C

Memur maaşına zam yapılmamasına tepki

Türkiye Kamu-Sen Bingöl İl Temsilciliği, yılbaşından sonra memur maaşına zam yapılmamasına tepki gösterdi.

Memur maaşına zam yapılmamasına tepki
18 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 23:47
0
1894
1
AA aa

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, memur maaşına zam yapılmaması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Memur maaşına zam yapılmamasının sorumlusu hükümet olduğunu söyleyen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa, Yıllardır kamu görevlilerini ezen, hakir gören, yok sayan Hükümet, sonunda bir ilke imza atmış ve tarihinde ilk defa memurlar yeni yılda maaş zammı alamamıştır. Anayasaya göre memurların maaş artışları toplu sözleşme ile belirlenmek zorundadır. Hükümet ise toplu sözleşme masasını kurmamakta ayak diretmekte; kamu görevlilerimizi, emeklilerimizi ve 4/C'li çalışanlarımızı kaderiyle baş başa bırakmaktadır. 2011 yılı enflasyonu %10,45 olurken, memur ve emekli maaşlarına yapılan artış kümülatif olarak %8,2; ortalamada ise %6,1 olmuştur. Dolayısıyla memur maaşları 2011 yılında aylık ortalama %4,3 erimiştir. 2010 yılı Eylül ayından beri toplu sözleşme masasını oluşturmayan zam yapmayan hükümet, 2011 yılı boyunca da memur maaşlarının erimesini yalnızca seyretmiştir. Hükümetin sorumsuz davranışları bununla da kalmamış, tarihinde ilk defa memurlarımız yeni yıla maaş zammı alamadan girmişlerdir.

Kimsenin çalışanını bu kadar ezmeye ve mağdur etmeye hakkı yoktur. İnancımıza göre, işverenin yükümlülüğü işçiye ancak gücünün yeteceği işi yüklemek, ona zulmetmemek, ücretini alnının teri dahi kurumadan veya tam zamanında ödemektir. Bu konuda sevgili peygamberimiz S.A.V. şöyle buyurmuştur: “sizden birinin kardeşi onun elinin altında bulunursa ona yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin, ona gücünün üstünde yük yüklemesin.”“Allah, zayıfların hakkını vermeyen bir milleti yüceltmez.”“Maiyeti altındakilerin hak ve nafakalarını kısmak, bir kimseye günah olarak yeter.”“İşçinin ücretini, teri kurumadan veriniz." Ama Hükümet, kul hakkı yiyor ve memurlarımızın hakkı olan ücreti, yeni yıl zamlarını vermiyor. Anayasal suç işliyor; toplu sözleşme kanununu çıkarmıyor. Adalet düsturu ile iktidara gelenler bugün en büyük adaletsizliği yapıyorlar” dedi. 

Kızılboğa, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu tavır, 2 milyon 600 bin kamu görevlisi, 2 milyon memur emeklisi, yüz binlerce dul ve yetim ile 45 bin 4/C'liyi yok saymak ve kaderiyle baş başa bırakmak anlamı taşımaktadır.

Dilediği anda kanun çıkaran, aylarca ülkemizi KHK'larla yöneten, bakanlık açan, bakanlık kapatan; kadro iptal eden, yeni kadrolar oluşturan hükümetin, aileleri ile birlikte 20 milyon vatandaşımızı yok sayarak ihmal etmesi ve anayasal zorunluluk haline gelmiş olan bir kanunu yıllarca çıkaramaması, hiçbir mazeretle izah edilemez. Memurlarımızın, elektrik, doğalgaz, benzin, tüp ve zorunlu tüketim kalemlerine yapılan zamlar nedeniyle eriyen maaşlarının yükseltilmesini, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. Bizler, elektrik, su faturalarımızı geç ödediğimizde, vergimizi geciktirdiğimizde, gecikme bedeli ödüyoruz.

Hükümet de memurun zamlı maaşını geciktirmiştir. Öyleyse onlar da bize gecikme bedeli ödemek zorundadır. Bu nedenle 1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere, zam yapılmayan her ay için, memur ve emekli maaşlarına, yapılacak zamma ilave olarak, vergilerden alınan gecikme bedeli oranında telafi artışı eklenmesini talep ediyoruz.”

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
GÜNERİGÖK (@Misafir_7788)
20 Ocak 2012 Cuma 22:30
GÜZELDE: KARDEŞİM HÜKÜMET MİLLETVEKİLLERİN ZAMINDAN FIRSAT BULDUMU MEMURU DÜŞÜNSÜN VEKİLLER AÇ PERİŞAN MECLİSTE 50 KURUŞA ÇARBA İÇMEYE MAHKÜM EDİLMİŞLER BİDE GELİP BENİ SENİ VATANDAŞIMI DÜŞÜNSÜNLER OLMAZ KARDEŞİM : BAK NE DİYECEM Bİ HAFTA BELİRLEYİNDE YARDIM KAMPANYASINI DÜZENLEYELİM VEKİLLERİMİZ İÇİN %60 OLSUN HA YOK YOK %40 TAMAM EYVALLAH
03.06.2026
00:20
Kiğı`da yol isyanı! Yürüyüşe hazırlanıyorlar!
Kiğı'da yol isyanı! Yürüyüşe hazırlanıyorlar!
Bingöl'ün kuzey ilçelerinde yıllardır çözülemeyen ulaşım sorunları yeniden gündemde. Kiğı-Bingöl yolu başta olmak üzere Yedisu ve Yayladere bağlantılarındaki yol problemleri, bölge halkının tepkisini her geçen gün artırırken vatandaşlar seslerini duyurmak için Karayolları Elâzığ 8. Bölge Müdürlüğü'ne kadar yürüyüş düzenlemeye hazırlanıyor.
02.06.2026
23:39
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi`ne Ev Sahipliği Yapacak
Bingöl, Muhtarlar Zirvesi'ne Ev Sahipliği Yapacak
Türkiye'nin dört bir yanından muhtarlar Bingöl'de buluşacak. İçişleri Bakanlığı himayelerinde düzenlenecek Muhtarlar Zirvesi ve Bahar Şenliği'nde yerel yönetimlerin sorunları, çözüm önerileri ve geleceğe yönelik vizyon masaya yatırılacak. Programda ayrıca sevilen sanatçılar Celal Karatüre ve Yakup Koçak sahne alarak konser verecek.
02.06.2026
23:08
Bingöl`de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Bingöl'de yapı stokunun risk haritası çıkarılacak
Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenmeye hak kazanan 'Bingöl CBS Tabanlı Bina Ölçekli Risk Envanteri Projesi' ile kentteki yapı stokunun mevcut durumu bilimsel verilerle ortaya konulacak. Proje kapsamında belirlenen mahallelerdeki binaların özellikleri tek tek kayıt altına alınarak deprem riskine karşı kırılganlık düzeyleri analiz edilecek.
02.06.2026
14:16
12Bingölspor`da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
12Bingölspor'da kritik süreç: Kongre kararı alındı, gözler stat ve tesis projelerinde
30 yıl sonra 2. Lig'e yükselen 12Bingölspor'da kongre kararı alınırken, kulübün geleceğine ilişkin belirsizlik sürüyor. Aşağı Çarşı Sahası ve yeni şehir stadyumu için proje ve ihale süreçleri devam ederken, camia verilen destek ve tesisleşme sözlerinin hayata geçirilmesini bekliyor.
02.06.2026
13:25
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Efrayim bebek için esnaflardan anlamlı destek: Bir günlük gelirler bağışlanacak
Bingöl'ün tek SMA Tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp'in tedavisi için yürütülen kampanyaya destekler büyüyerek devam ediyor. Kermesler, yardım organizasyonları ve bağış kampanyalarının yanı sıra kent esnafı da Efrayim bebeğin yaşam mücadelesine katkı sunmak için seferber oluyor.
02.06.2026
12:46
Emiroğlu;
Emiroğlu; 'Bu kadar imkâna rağmen sorunlar çözülmüyor'
Kurban Bayramı boyunca Bingöl merkez, ilçe ve köylerde vatandaşlarla bir araya gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, kentteki hizmetlerde yaşanan aksaklıklara, istihdam süreçlerindeki liyakat tartışmalarına ve kamu kaynaklarının kullanımına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Emiroğlu, 'Bu kadar iktidar gücüne ve desteğine rağmen temel hizmetlerde ciddi aksamalar olduğu görülüyor' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın