KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

Memur maaşına zam yapılmamasına tepki

Türkiye Kamu-Sen Bingöl İl Temsilciliği, yılbaşından sonra memur maaşına zam yapılmamasına tepki gösterdi.

Memur maaşına zam yapılmamasına tepki
18 OCAK 2012 ÇARŞAMBA 23:47
0
1474
1
AA aa

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, memur maaşına zam yapılmaması ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 

Memur maaşına zam yapılmamasının sorumlusu hükümet olduğunu söyleyen Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi ve Türk Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa, Yıllardır kamu görevlilerini ezen, hakir gören, yok sayan Hükümet, sonunda bir ilke imza atmış ve tarihinde ilk defa memurlar yeni yılda maaş zammı alamamıştır. Anayasaya göre memurların maaş artışları toplu sözleşme ile belirlenmek zorundadır. Hükümet ise toplu sözleşme masasını kurmamakta ayak diretmekte; kamu görevlilerimizi, emeklilerimizi ve 4/C'li çalışanlarımızı kaderiyle baş başa bırakmaktadır. 2011 yılı enflasyonu %10,45 olurken, memur ve emekli maaşlarına yapılan artış kümülatif olarak %8,2; ortalamada ise %6,1 olmuştur. Dolayısıyla memur maaşları 2011 yılında aylık ortalama %4,3 erimiştir. 2010 yılı Eylül ayından beri toplu sözleşme masasını oluşturmayan zam yapmayan hükümet, 2011 yılı boyunca da memur maaşlarının erimesini yalnızca seyretmiştir. Hükümetin sorumsuz davranışları bununla da kalmamış, tarihinde ilk defa memurlarımız yeni yıla maaş zammı alamadan girmişlerdir.

Kimsenin çalışanını bu kadar ezmeye ve mağdur etmeye hakkı yoktur. İnancımıza göre, işverenin yükümlülüğü işçiye ancak gücünün yeteceği işi yüklemek, ona zulmetmemek, ücretini alnının teri dahi kurumadan veya tam zamanında ödemektir. Bu konuda sevgili peygamberimiz S.A.V. şöyle buyurmuştur: “sizden birinin kardeşi onun elinin altında bulunursa ona yediğinden yedirsin, giydiğinden giydirsin, ona gücünün üstünde yük yüklemesin.”“Allah, zayıfların hakkını vermeyen bir milleti yüceltmez.”“Maiyeti altındakilerin hak ve nafakalarını kısmak, bir kimseye günah olarak yeter.”“İşçinin ücretini, teri kurumadan veriniz." Ama Hükümet, kul hakkı yiyor ve memurlarımızın hakkı olan ücreti, yeni yıl zamlarını vermiyor. Anayasal suç işliyor; toplu sözleşme kanununu çıkarmıyor. Adalet düsturu ile iktidara gelenler bugün en büyük adaletsizliği yapıyorlar” dedi. 

Kızılboğa, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu tavır, 2 milyon 600 bin kamu görevlisi, 2 milyon memur emeklisi, yüz binlerce dul ve yetim ile 45 bin 4/C'liyi yok saymak ve kaderiyle baş başa bırakmak anlamı taşımaktadır.

Dilediği anda kanun çıkaran, aylarca ülkemizi KHK'larla yöneten, bakanlık açan, bakanlık kapatan; kadro iptal eden, yeni kadrolar oluşturan hükümetin, aileleri ile birlikte 20 milyon vatandaşımızı yok sayarak ihmal etmesi ve anayasal zorunluluk haline gelmiş olan bir kanunu yıllarca çıkaramaması, hiçbir mazeretle izah edilemez. Memurlarımızın, elektrik, doğalgaz, benzin, tüp ve zorunlu tüketim kalemlerine yapılan zamlar nedeniyle eriyen maaşlarının yükseltilmesini, yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesini istiyoruz. Bizler, elektrik, su faturalarımızı geç ödediğimizde, vergimizi geciktirdiğimizde, gecikme bedeli ödüyoruz.

Hükümet de memurun zamlı maaşını geciktirmiştir. Öyleyse onlar da bize gecikme bedeli ödemek zorundadır. Bu nedenle 1 Ocak 2012'den geçerli olmak üzere, zam yapılmayan her ay için, memur ve emekli maaşlarına, yapılacak zamma ilave olarak, vergilerden alınan gecikme bedeli oranında telafi artışı eklenmesini talep ediyoruz.”

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
GÜNERİGÖK (@Misafir_7788)
20 Ocak 2012 Cuma 22:30
GÜZELDE: KARDEŞİM HÜKÜMET MİLLETVEKİLLERİN ZAMINDAN FIRSAT BULDUMU MEMURU DÜŞÜNSÜN VEKİLLER AÇ PERİŞAN MECLİSTE 50 KURUŞA ÇARBA İÇMEYE MAHKÜM EDİLMİŞLER BİDE GELİP BENİ SENİ VATANDAŞIMI DÜŞÜNSÜNLER OLMAZ KARDEŞİM : BAK NE DİYECEM Bİ HAFTA BELİRLEYİNDE YARDIM KAMPANYASINI DÜZENLEYELİM VEKİLLERİMİZ İÇİN %60 OLSUN HA YOK YOK %40 TAMAM EYVALLAH
29.04.2024
17:29
Bingöl`de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Bingöl'de zehir tacirleriyle mücadele! 17 gözaltı
Güvenlik birimlerini tebrik eden Vali Usta; 'Operasyonları başarıyla gerçekleştiren kahraman Emniyet ve Jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle...' açıklamasında bulundu.
29.04.2024
15:56
IBAN`la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
IBAN'la ödeme alan esnaf 3 bin 400 TL ceza ödeyecek
Hazine ve Maliye Bakanlığı, IBAN yoluyla yapılan ödemeleri sıkı bir şekilde denetleyerek vergi kaybını önlemeye çalışıyor. Bu doğrultuda artık fiş kesmeyenlere her bir fiş için 3 bin 400 TL özel usulsüzlük cezası kesilecek.
29.04.2024
14:54
Başkan Özturan`dan sitem dolu açıklama!
Başkan Özturan'dan sitem dolu açıklama!
3. Lige yükselen Yozgat Bozospor'a 'kupanızın hikayesi kapkaranlıktır' diyen Başkan Özturan, şehrin sahipsizliğine de işaret etti; 'Ne yazık ki rakibimiz kadar şehrimize, gençlerimize, hayallerimize, bu işe harcanmış maddi manevi değerlere sahip çıkılmadı... Sesimiz, 'Canımız yanıyor, hakkımız yeniyor' feryatlarımız duyulması gereken mecralar tarafından bir türlü duyulmadı... Onların sözü, siyasi gücü birçok masada bizi ezdi geçti... Bir itirazımıza bile olumlu bir dönüş alma gücünü arkamızda hissedemedim, hissedemedik...'
29.04.2024
14:52
Bingöl`de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Bingöl'de ilk dört ayda 606 bebek dünyaya geldi
Doğumların 315'nin sezaryenle, 291'inin ise normal doğum yoluyla gerçekleştiği belirtildi.
29.04.2024
14:51
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu Klinik Açtı!
Uzman Psikolog Kemal Alimoğlu, kendi özel kliniğini açarak Bingöllü vatandaşlara hizmet vermeye başladı.
29.04.2024
14:50
Rotahane`nin durağı `Yüzen Adalar` oldu
Rotahane'nin durağı 'Yüzen Adalar' oldu
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy, Türkiye'nin kültürel zenginliğini tanıtmak amacıyla hayata geçirdiği proje çerçevesinde Bingöl'e gelerek Yüzen Adalar'ı gezdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın