KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Mart 2026 Cuma
°C

'MEMUR-SEN BAYRAMI MEMURA ZEHİR ETTİ'

Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Türk Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Salih Kızılboğa, Memur-Sen’e tepki gösterdi: “Memurun hakkını almak yerine hükümetin gönlünü hoş tuttular” dedi.

`MEMUR-SEN BAYRAMI MEMURA ZEHİR ETTİ`
16 AĞUSTOS 2013 CUMA 03:28
0
2309
2
AA aa

Türkiye Kamu-Sen Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Türk Sağlık Sen Bingöl Şube Başkanı Kızılboğa, hükümetin 2014 yılı için zam teklifini kabul eden Memur-Sen'e yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

Memur-Sen'in hükümetin teklif ettiğinin daha altında bir rakama imza attığını ifade eden Kızılboğa: “Yetmez ama evet sloganını kendine düstur edinip hükümetin her dediğini yapanlar, toplu sözleşme masasında hükümetten bile daha hükümetçi olmuşlar, kraldan çok kralcılık yapıp yeni bir utanca imza atmışlardır. 1 Aylık bir toplu sözleşme süreci varken daha ikinci toplantıda nikâh masasında bile demedikleri kadar içten bir evetle memurun haklarını kazanmak yerine hükümetin gönlünü hoş tutmakla ilgilendiklerini bir kez daha tescil ettirmişlerdir. Memur-Sen önce Hükümetin 2014 yılı için yüzde 3+3'lük teklifini kabul edilemez olarak değerlendirmiş daha sonra ise ortalama memur maaşına yüzde 5,2'lik bir zam getiren 175 TL'lik brüt yani 123 TL'lik zammı hemen kabul edivermiştir. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur ki bir sendika, hükümetin teklif ettiğinin daha altında bir rakama imza atabilmektedir. Memurun yüzlerce sorunu varken ve bunları konuşmak dururken ikinci toplantıda hangi gerekçe ile imza attıklarını anlatabilecekleri yüzleri var mıdır? Utanmadan, sıkılmadan neyi konuşacaklar açıkçası merak ediyoruz. Memur-Sen, 23 günlük sürede memur hakları konusunda mücadele etmek varken böyle bir anlaşma ile bayramı memura zehir edip hükümeti de rahatlatmıştır. Arefe ve Bayrama getirerek akılları sıra memur unutur diye düşünenler hiç heveslenmesin memur kendisine yapılan bu hainliği unutmayacak ve gereken cevabı verecektir. Onlarda bu rezilliğin hesabını mutlaka ödeyeceklerdir” dedi.

Kızılboğa: “Tüm memurları ilgilendiren maaş artışlarında görülen bu rezillikten daha büyüğü hizmet kolları ile ilgili mutabakatta yaşanmıştır. Sağlık ve sosyal hizmet kolunda 100'den fazla talep belirleyen malum sendika, taleplerinizi dile getiriyoruz diyerek internet sitelerinde reklam vermiş; açıklamalarında da “Biz laf değil hizmet üretiyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini kazanıma dönüştürüyoruz. Görüşmelerine başladığımız 2014 ve 2015 yıllarının toplu sözleşmesinde, taleplerimiz karşılık bulana kadar çalışacağız.” demişlerdi. Fakat gelin görün ki tüm işleri gibi bu sözleri ve icraatları da fos çıkmış ve koca bir yalan olduğu görülmüştür. 104 taleple masaya giden ve talepleri karşılık bulana kadar çalışacağız diyenler daha ikinci günde teslim bayrağını çekmişlerdir. Padişahımız çok yaşa deyip hemen imzayı atıp ortadan kaybolmuşlardır. Hizmet koluna ilişkin imzaladıkları toplu sözleşmede 16 Madde yer alan bu zihniyete kalan 88 Talebin ne olduğunu ve nasıl karşılık bulduğunu sormak lazım. Bu 16 madde içinde de çok önemli detaylar vardır. Kazanım diye yutturmaya çalıştıkları bu maddelerden 11 tanesi de geçen seneki toplu sözleşmede yer alan fakat hayata geçmeyen maddelerdir. Yani bunların toplu sözleşme metnine koydurdukları madde sayısı sadece 5'dir. Burada nöbetler ile ilgili maddede yer alan düzenlemeye değinerek ne kadar teslimiyetçi olduklarını da örnekle dikkat çekmek istiyoruz. Nöbetlerle ilgili hükme göre yoğun bakım, diyaliz, ameliyathane, acil servis ve 112 acil sağlık hizmetlerinde görev yapanların nöbet ücretlerinin yüzde 50 arttırılması öngörülmektedir. Fakat aynı düzenlemenin Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda yer aldığı ve bu döneme yetişmediği için ekim ayına bırakıldığı açıklanmıştı. Yani zaten elde edilecek bir düzenlemeyi toplu sözleşme masasına getirerek sadece rezil olmadılar gülünç duruma da düştüler. Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi nöbet ücretlerinde artışın tüm birimlerde görev yapanları kapsayacak şekilde genişletilmesini talep ederek bu konu TBMM sağlık komisyonu başkanı ile görüşmüştü. Komisyon başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar nöbet ücretlerinin arttırılmasının kapsamının genişletilmesi çalışmasının yapılabileceğini kaydetmişti. Fakat malum sendika toplu sözleşme masasında bu genişlemenin ameliyathane ve diyaliz birimleri ile sınırlı kalmasını yeterli görmüş ve hemen tav olmuştur. Nöbet ücretlerinin arttırılmasını bekleyen çalışanları hüsrana uğratmıştır. Ellerinde kalan 5 maddenin hepsi de ek ödemeler ile ilgilidir. Fakat ne yazık ki bu maddelerden hiçbiri sağlık çalışanlarını emeklilikte sefalete iten ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması uygulamasının çözümü ile ilgili değildir. Yani sıkıntının büyüğü ortada dururken malum sendika dalda budakta oynamayı, yanda dolaşmayı tercih etmiştir” ifadelerini kullandı.

‘Şiddete uğrayan, mobbinge maruz kalan, çalışma hayatında stresle baş başa kalan ve iş yükü altında bunalan sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammı yani yıpranma payı ne oldu. Bir kuruş bile niye alınmadı?' sorularını yönelten Kızılboğa açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“Memurluk hakkı verilmeyen hizmetliler için niçin bir düzenleme yaptırmadılar? Vekil ebe hemşireler, 4/C'lilere ve aile sağlığı çalışanlarına kadro için niçin uğraşmadılar. Mağdur olan araştırmacıları neden gündeme taşımadılar?, Maaşını döner sermayeden alanların bu sıkıntısını niye çözmediler ? Üniversite hastanelerinde çalışanları neden yok saydılar? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanlarını niye görmezden geldiler. Bir sorunlarını bile çözmediler. 23 günlük süreyi kullanmak varken, hükümetin teklifinin bile altındaki bir zamma niçin evet dediler? Bu sorulara verecek bir cevapları var mıdır merak ediyoruz? Seyyanen zam ile doktora yıllık yüzde 3,38 ebe, hemşire ve sağlık memurlarına yüzde 5,97 zammı kabul edenler siz neye tav olupta bu anlaşmaya imza attınız bir açıklayın da tüm sağlık çalışanları bilsin. Yoksa diyet borcunuzu mu ödüyorsunuz? Kula kulluk etmenin gereğini mi yapıyorsunuz? 5 madde ile 500 Bin sağlık çalışanının yüzüne nasıl utanmadan bakabiliyor, utanmadan kazanım diye nasıl açıklama yapıyorsunuz, inanın biz de hayret ediyoruz. Sağlık çalışanlarının tamamını kapsayan hiçbir hak alamayıp sıfır kazanımla masadan dönenlerden sağlık çalışanları mutlaka hesap sormalıdır. Üniversite hastanesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışanları kendilerini görmezden gelen bu zihniyetin yakasına yapışmalıdır. Çalışanlar unutmasınlar ki kendilerinin göstereceği tepki en güçlü tepki olacaktır. Sessiz kalmamalıdırlar gereğini bunlara karşı yapmalıdırlar. Yoksa bunlar daha çok zulme ortak olup çalışanları mağdur etmeye devam edeceklerdir.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
keskin sesi (@Misafir_14980)
16 Ağustos 2013 Cuma 23:24
memursen memurları satmıştır.öğretmenler dışındaki tüm memurlar zararlı çıkmışlardır. çünkü 3+3 verilseydi bile bu en az 120 tl ye tekabül edecekti ki bu verilen 175 tl zaten kesintilerle birlikte 123 tl ye inmektedir.yüzdelik zam verilmediği için ek ödemelerde hiçbir artış olmayacaktır. iyi pazarlık yapılsaydı en kötü ihtimalle hakem heyeti ile birlikte, gelecek yılki seçimleri de hesaba katarsak en az yüzde 4+4 zam gelecekti. bu oran bile bu kandırmacadan daha iyi olacaktı.
Kumriye damdam (@Misafir_14964)
16 Ağustos 2013 Cuma 11:09
Habere baktım okuyacaktım ama bu kadar uzun içerikli bir haber olurmu Allah aşkına kısaca şikayetçiyiz haklarmızı istiyoruz diyebilirdiniz bu sayfayı işgal etmeye ne gerek var bir cümle bir tek hareket le de amacınıza ulaşabilirdinizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz selamlar.............
26.03.2026
22:03
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Feci kazada otomobil ters döndü: 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.
26.03.2026
21:49
Bingöl`de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl'de Afet Farkındalığı İçin Kurumsal İş Birliği
Bingöl Valiliği öncülüğünde İl Milli Eğitim ve AFAD İl Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolüyle öğrenci, öğretmen ve milli eğitim personellerine yönelik afet bilinci eğitimleri yaygınlaştırılacak.
26.03.2026
21:32
Karlıova`da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Karlıova'da Deprem Konutları İçin Kura Tarihi Belli Oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan toplam 232 konuttan 229'unun hak sahibi için noter kurası çekilecek. Kura çekimi 31 Mart 2026'da gerçekleştirilecek.
26.03.2026
21:20
Bingöl`de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de Sürü Yönetimi Elemanı Kursu Açılıyor
Bingöl'de hayvancılığa nitelikli iş gücü kazandırmak amacıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce açılacak kurs için başvurular başladı. Eğitimler Nisan ayında gerçekleştirilecek.
26.03.2026
20:25
Vali Çelik`ten Bingöl Basın Konseyi`ne İade-İ Ziyaret
Vali Çelik'ten Bingöl Basın Konseyi'ne İade-İ Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Cahit Çelik, basının sorumlu yayıncılık ilkesine bağlı kalmasının önemine dikkat çekti; 'Popülizm ve etkileşim odaklı değil, doğru ve sorumlu yayıncılık ilkesiyle hareket edilmesi kıymetlidir' dedi.
26.03.2026
18:07
Kiğı`da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Kiğı'da Kerek Deresi Projesi Hayata Geçiyor
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde önemli mesire alanlarından Kerek Deresi için ihale süreci tamamlandı. 119 milyon TL'lik projeyle bölge hem güvenli hem de cazip bir yaşam alanına dönüşecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın