KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Aralık 2025 Perşembe
°C

Memur-sen'den başbakan'a mektup

Ensari, Başbakan'a gönderilen mektupta dört önemli başlığın altının çizildiğini söyledi...

Memur-sen`den başbakan`a mektup
05 EKİM 2009 PAZARTESİ 08:42
0
1510
0
AA aa
Memur sendikalarının hükümetle yaptığı toplu görüşmelerin uzlaşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle alınan eylem kararını uygulayan Bingöl Memur-Sen İl Başkanlığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup gönderdi. Cumartesi günü saat 13.00'te PTT binası önünde toplanan Memur-Sen üyeleri, mektup eyleminden önce basın açıklaması yaptılar.

Açıklama yapan Memur-Sen Bingöl Başkanı Abdurrahman Ensari, Başbakan'a gönderilen mektupta dört önemli başlığın altının çizildiğini söyledi.

Toplu görüşmelerde 23 konudan 18'inde anlaşma sağlandığı belirten ve diğer konularda da destek taleplerini aktaran Ensari, okuduğu mektupta, başta Başbakan Erdoğan olmak üzere hükümetin demokratikleşme konusundaki kararlı tutumunun konfederasyon ve üyelerce takdir edildiği kaydedilerek, şunları söyledi.

"Ülkemizin demokratikleşme konusundaki eksiklikleri arasında önemli bir yer işgal eden, kamu görevlilerine toplu sözleşme ve grev hakkının tanınmamasına ilişkin fiili sorununun Avrupa Sosyal Şartı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ve ILO Sözleşmeleri ile ILO raporları ve kararları ekseninde demokratikleşme süreci içerisinde çözülebileceği kanaatindeyiz. Ülkemizin kemikleşmiş sorunlarının çözümüne yönelik olarak ortaya konan açılımlar arasında, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ve grev hakkından yararlanmasına ve kamu görevlilerine yönelik siyaset yasağının kaldırılmasına ilişkin bir açılımın da yer alması inanıyor ve biliyoruz ki, sizin de katkı sunmaktan kaçınmayacağınız bir beklentidir.

Kamu görevlilerinin aylık ve ücretlerine 2010 yılı için yapılacak artışla ilgili olarak yukarıda yer verdiğimiz taleplerimiz; toplu görüşmelerin tamamlanmasından bu yana geçen süreçte elektrik fiyatlarına yüzde 10'unun üzerinde zam yapıldığı, yükseköğrenim harçlarının yüzde 8 oranında artırıldığı, kamu görevlilerinden tedavi katılım payı uygulamasına katılım payı miktarları yüzde 33 ila yüzde 150 oranında arttırılmak suretiyle devam edildiği dikkate alındığında makul ve karşılanabilir tekliflerdir."

Açıklamaya katılan sendika üyesi memurlar, daha sonra PTT binasına girerek Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a taahhütlü olarak mektuplarını yolladılar.


Bingol Kent HAber/Bingol Medya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın