KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Şubat 2026 Perşembe
°C

Memur zihniyetiyle hareket etmeyin

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, uzun süre sohbet ettiği uzman ekipleri 'Memur zihniyetiyle hareket etmemeniz lazım. Araziye uymayın, araziyi değiştirin' diye uyardı.

Memur zihniyetiyle hareket etmeyin
04 KASIM 2010 PERŞEMBE 08:36
0
2388
0
AA aa

Zonguldak'ta gezisini sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberindeki protokol ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Kalkınma ajansındaki uzman ekiple tek tek tanışan Yılmaz, uzun süre uzman ekiplerle sohbet etti. Uzman ekibin çoğunun Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) mezun olduğunu öğrenen Bakan Yılmaz, kendisinin de ODTÜ'den mezun olduğunu hatırlattı. Uzman ekiplere nasihat eden Yılmaz, bazı uyarılar yaptı. 

Personelden mevcut statükoya uymamalarını isteyen Yılmaz, "Mevcut statükoya uyarsanız, bu kalkınma sürecine katkı sağlayamazsınız. Memur zihniyeti ile hareket etmemeniz lazım. Araziye uymamanız, araziyi değiştirmeniz gerekir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, uzman ekibin çoğunun yurt dışında eğitim gördüğünü ya da yurt dışındaki şirketlerden tecrübeli olduğunu öğrenince, bölge adına memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Uzman ekiplerin bölgenin beyni olacağını anlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Arkadaşların dış dünya ile bağlantıları olmaları çok iyi bir avantaj. Bu uzman ekip, bölgenin beynini oluşturacak. Bu bölgenin meselelerine kafa yoracaklar. Nitelikli kadrolara hep ihtiyaç duyduk. Arkadaşlarımız mesai kavramına bakmayan bir anlayış içerisinde olmalıdır. Disiplinli bir yapı var. Uzman arkadaşlarımız bunlara ne kadar önem verirse o kadar başarılı olurlar."

Personel sayısını yetersiz gören Yılmaz, Vali Erdal Ata'ya çalışan uzman ekip sayısını sordu. Vali Ata da, Bakan Yılmaz'a, "Şu an 19 personel var. Bir kişi daha alınacak. İleriki günlerde, yeterlilik durumuna göre de alımlar sürecek" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
12.02.2026
15:53
Bekiroğlu`ndan Gençlere: Kendinizi Arayın
Bekiroğlu'ndan Gençlere: Kendinizi Arayın
Bingöl Üniversitesi'nde 'Hayatın Hızında Kendini Bulmak' konferansında öğrencilerle bir araya gelen düşünce ve edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Halit Bekiroğlu, hız ve tüketim çağında bireyin kendini arama yolculuğunu anlattı.
12.02.2026
15:27
Fırat Kalkınma Ajansı personel alacak
Fırat Kalkınma Ajansı personel alacak
TRB1 Bölgesi'ni kapsayan Fırat Kalkınma Ajansı, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu illerde görevlendirilmek üzere 4 uzman personel ve 1 programcı alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 6–18 Mart 2026 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
11.02.2026
18:38
Bingöl DHA`da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Bingöl DHA'da Yeni Dönem: Ahmet Sayılır Bingöl Temsilcisi Oldu
Gazetecilikte 20 yıllık mesleki bilgi birikimi ve saha tecrübesiyle tanınan Ahmet Sayılır, Demirören Haber Ajansı (DHA) Bingöl Temsilcisi olarak görevine başladı. Aziz Önal ve Ahmet Sayılır, bu görevi birlikte yürütecekler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın