KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Aralık 2025 Cuma
°C

Memur zihniyetiyle hareket etmeyin

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, uzun süre sohbet ettiği uzman ekipleri 'Memur zihniyetiyle hareket etmemeniz lazım. Araziye uymayın, araziyi değiştirin' diye uyardı.

Memur zihniyetiyle hareket etmeyin
04 KASIM 2010 PERŞEMBE 08:36
0
2294
0
AA aa

Zonguldak'ta gezisini sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberindeki protokol ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Kalkınma ajansındaki uzman ekiple tek tek tanışan Yılmaz, uzun süre uzman ekiplerle sohbet etti. Uzman ekibin çoğunun Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) mezun olduğunu öğrenen Bakan Yılmaz, kendisinin de ODTÜ'den mezun olduğunu hatırlattı. Uzman ekiplere nasihat eden Yılmaz, bazı uyarılar yaptı. 

Personelden mevcut statükoya uymamalarını isteyen Yılmaz, "Mevcut statükoya uyarsanız, bu kalkınma sürecine katkı sağlayamazsınız. Memur zihniyeti ile hareket etmemeniz lazım. Araziye uymamanız, araziyi değiştirmeniz gerekir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, uzman ekibin çoğunun yurt dışında eğitim gördüğünü ya da yurt dışındaki şirketlerden tecrübeli olduğunu öğrenince, bölge adına memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Uzman ekiplerin bölgenin beyni olacağını anlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Arkadaşların dış dünya ile bağlantıları olmaları çok iyi bir avantaj. Bu uzman ekip, bölgenin beynini oluşturacak. Bu bölgenin meselelerine kafa yoracaklar. Nitelikli kadrolara hep ihtiyaç duyduk. Arkadaşlarımız mesai kavramına bakmayan bir anlayış içerisinde olmalıdır. Disiplinli bir yapı var. Uzman arkadaşlarımız bunlara ne kadar önem verirse o kadar başarılı olurlar."

Personel sayısını yetersiz gören Yılmaz, Vali Erdal Ata'ya çalışan uzman ekip sayısını sordu. Vali Ata da, Bakan Yılmaz'a, "Şu an 19 personel var. Bir kişi daha alınacak. İleriki günlerde, yeterlilik durumuna göre de alımlar sürecek" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.12.2025
10:35
Bingöl Arıcılar Birliği`ne
Bingöl Arıcılar Birliği'ne 'Birinci Derece Tarımsal Örgüt' Belgesi
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2025 yılı derecelendirme sonuçlarına göre Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği, Türkiye'de bu belgeyi alan 7 birlikten biri oldu. Birliğin bu başarısı arıcılara kovan başına 28 TL ek destek sağlayacak.
05.12.2025
09:58
30 bin TL seyyanen zam iptal edildi
30 bin TL seyyanen zam iptal edildi
Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen ve kamuda yönetici-uzman pozisyonundaki personelin maaşına 30 bin TL seyyanen zam yapılmasını öngören düzenleme tepkilerin ardından geri çekildi.
04.12.2025
23:59
Vergi Paketi Genişliyor! Kritik Maddeler Meclis`te Kabul Edildi
Vergi Paketi Genişliyor! Kritik Maddeler Meclis'te Kabul Edildi
TBMM'de kabul edilen düzenlemelerle tapu işlemlerinde ceza artırılıyor, noter ve ruhsat harçları genişletiliyor; kuyum, araç ve taşınmaz ticareti gibi alanlarda yıllık harç dönemi başlıyor. Teklifin kabul edilen maddeleri, milyonlarca vatandaş ve binlerce işletmeyi doğrudan etkileyecek.
04.12.2025
18:53
Başkan Adayı Alpay`dan Destek Çağrısı
Başkan Adayı Alpay'dan Destek Çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Zülküf Alpay, Solhan, Kiğı ve Adaklı ilçelerinde esnafla bir araya gelerek sorunları dinledi, değişim ve yenilik çağrısında bulundu. Alpay, seçim bildirgesinde 'yenilikçi vizyon' ve 'şeffaf yönetim' vadettiklerini belirterek tüm esnaflardan destek ve dua istedi.
04.12.2025
17:56
Bingöl`de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Anlamlı Buluşma
Bingöl'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü İçin Anlamlı Buluşma
Bingöl Kent Konseyi ve Belediye iş birliğiyle düzenlenen 'Birlik ve Dayanışma Gecesi', 9 engelli derneğini bir araya getirerek farkındalık dolu bir buluşmaya sahne oldu.
04.12.2025
16:58
Müjdeyi Vali Usta verdi! Genç`e 750 kişilik spor salonu!
Müjdeyi Vali Usta verdi! Genç'e 750 kişilik spor salonu!
Bingöl'ün Genç İlçesi'nin yıllardır beklediği müjdeyi Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta verdi. 750 kişilik kapalı spor salonu için Spor Toto Teşkilatı ile protokol imzalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın