KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Memur zihniyetiyle hareket etmeyin

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, uzun süre sohbet ettiği uzman ekipleri 'Memur zihniyetiyle hareket etmemeniz lazım. Araziye uymayın, araziyi değiştirin' diye uyardı.

Memur zihniyetiyle hareket etmeyin
04 KASIM 2010 PERŞEMBE 08:36
0
2628
0
AA aa

Zonguldak'ta gezisini sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberindeki protokol ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Kalkınma ajansındaki uzman ekiple tek tek tanışan Yılmaz, uzun süre uzman ekiplerle sohbet etti. Uzman ekibin çoğunun Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) mezun olduğunu öğrenen Bakan Yılmaz, kendisinin de ODTÜ'den mezun olduğunu hatırlattı. Uzman ekiplere nasihat eden Yılmaz, bazı uyarılar yaptı. 

Personelden mevcut statükoya uymamalarını isteyen Yılmaz, "Mevcut statükoya uyarsanız, bu kalkınma sürecine katkı sağlayamazsınız. Memur zihniyeti ile hareket etmemeniz lazım. Araziye uymamanız, araziyi değiştirmeniz gerekir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, uzman ekibin çoğunun yurt dışında eğitim gördüğünü ya da yurt dışındaki şirketlerden tecrübeli olduğunu öğrenince, bölge adına memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Uzman ekiplerin bölgenin beyni olacağını anlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Arkadaşların dış dünya ile bağlantıları olmaları çok iyi bir avantaj. Bu uzman ekip, bölgenin beynini oluşturacak. Bu bölgenin meselelerine kafa yoracaklar. Nitelikli kadrolara hep ihtiyaç duyduk. Arkadaşlarımız mesai kavramına bakmayan bir anlayış içerisinde olmalıdır. Disiplinli bir yapı var. Uzman arkadaşlarımız bunlara ne kadar önem verirse o kadar başarılı olurlar."

Personel sayısını yetersiz gören Yılmaz, Vali Erdal Ata'ya çalışan uzman ekip sayısını sordu. Vali Ata da, Bakan Yılmaz'a, "Şu an 19 personel var. Bir kişi daha alınacak. İleriki günlerde, yeterlilik durumuna göre de alımlar sürecek" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
26.07.2026
01:28
DEM Partili Kaya`dan İl Özel İdaresi`nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Partili Kaya'dan İl Özel İdaresi'nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, İl Özel İdaresi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan 3 bin 164 metrekarelik arsayı ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, satış bedeli ve ihale sürecine ilişkin çeşitli iddiaları gündeme getirerek kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
26.07.2026
01:27
Bingöl`de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde husumetli iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 9 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
26.07.2026
01:26
MHP`de ilçe kongreleri Solhan`dan başladı
MHP'de ilçe kongreleri Solhan'dan başladı
MHP Bingöl İl Başkanlığı'nın 2026 yılı ilçe kongrelerinin ilki Solhan'da gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Hayati Hocaoğlu yeniden göreve seçilirken, MHP İl Başkanı Emin Varan birlik ve beraberlik mesajı verdi.
26.07.2026
01:25
Bingöl`de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalanırken, 1 kişi tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silah da ele geçirildi.
26.07.2026
01:23
Bingöl`de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl'de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ziraat ile ormanlık alanlarda çıkan 5 ayrı yangın, itfaiye ekipleri ve orman işçilerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın