KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Haziran 2026 Cuma
°C

Memur zihniyetiyle hareket etmeyin

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, uzun süre sohbet ettiği uzman ekipleri 'Memur zihniyetiyle hareket etmemeniz lazım. Araziye uymayın, araziyi değiştirin' diye uyardı.

Memur zihniyetiyle hareket etmeyin
04 KASIM 2010 PERŞEMBE 08:36
0
2561
0
AA aa

Zonguldak'ta gezisini sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberindeki protokol ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Kalkınma ajansındaki uzman ekiple tek tek tanışan Yılmaz, uzun süre uzman ekiplerle sohbet etti. Uzman ekibin çoğunun Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) mezun olduğunu öğrenen Bakan Yılmaz, kendisinin de ODTÜ'den mezun olduğunu hatırlattı. Uzman ekiplere nasihat eden Yılmaz, bazı uyarılar yaptı. 

Personelden mevcut statükoya uymamalarını isteyen Yılmaz, "Mevcut statükoya uyarsanız, bu kalkınma sürecine katkı sağlayamazsınız. Memur zihniyeti ile hareket etmemeniz lazım. Araziye uymamanız, araziyi değiştirmeniz gerekir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, uzman ekibin çoğunun yurt dışında eğitim gördüğünü ya da yurt dışındaki şirketlerden tecrübeli olduğunu öğrenince, bölge adına memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Uzman ekiplerin bölgenin beyni olacağını anlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Arkadaşların dış dünya ile bağlantıları olmaları çok iyi bir avantaj. Bu uzman ekip, bölgenin beynini oluşturacak. Bu bölgenin meselelerine kafa yoracaklar. Nitelikli kadrolara hep ihtiyaç duyduk. Arkadaşlarımız mesai kavramına bakmayan bir anlayış içerisinde olmalıdır. Disiplinli bir yapı var. Uzman arkadaşlarımız bunlara ne kadar önem verirse o kadar başarılı olurlar."

Personel sayısını yetersiz gören Yılmaz, Vali Erdal Ata'ya çalışan uzman ekip sayısını sordu. Vali Ata da, Bakan Yılmaz'a, "Şu an 19 personel var. Bir kişi daha alınacak. İleriki günlerde, yeterlilik durumuna göre de alımlar sürecek" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.06.2026
17:57
Bingöl`de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Bingöl'de toplu taşımaya zam! Son 2 Yılda Dördüncü Tarife Artışı
Temmuz 2024'ten bu yana dört kez zam alan şehir içi minibüs ücretleri yeniden artırıldı. Bugünden itibaren tam bilet 28 TL'ye, öğrenci bileti ise 21 TL'ye yükseldi.
11.06.2026
17:24
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte SÜRKAP: Hedefimiz sadece ailemize değil, toplumun geneline dokunmak
Zikte Sürdürülebilir Kalkınma Platformu (Zikte SÜRKAP) Başkanı Mehmet Atalay, aile bağlarını güçlendirmeyi amaçlarken eğitim, kültür, sanat ve sosyal projelerle toplumun tamamına katkı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Atalay, 'Soyut söylemlerle değil, somut adımlarla ilerlemek istiyoruz' dedi.
11.06.2026
13:14
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Gölette kaybolan gencin cansız bedenine ulaşıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde serinlemek için gölete giren 13 yaşındaki Metin Çağlayan'dan haber alınamayınca ailesi arkadaşlarına ulaştı. Korktukları için saatlerce sessiz kalan çocukların itirafı üzerine başlatılan arama çalışmalarında Metin'in cansız bedenine ulaşıldı.
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın