KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Haziran 2026 Pazar
°C

Memur zihniyetiyle hareket etmeyin

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, uzun süre sohbet ettiği uzman ekipleri 'Memur zihniyetiyle hareket etmemeniz lazım. Araziye uymayın, araziyi değiştirin' diye uyardı.

Memur zihniyetiyle hareket etmeyin
04 KASIM 2010 PERŞEMBE 08:36
0
2579
0
AA aa

Zonguldak'ta gezisini sürdüren Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, beraberindeki protokol ile Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı'nı ziyaret etti. Kalkınma ajansındaki uzman ekiple tek tek tanışan Yılmaz, uzun süre uzman ekiplerle sohbet etti. Uzman ekibin çoğunun Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden (ODTÜ) mezun olduğunu öğrenen Bakan Yılmaz, kendisinin de ODTÜ'den mezun olduğunu hatırlattı. Uzman ekiplere nasihat eden Yılmaz, bazı uyarılar yaptı. 

Personelden mevcut statükoya uymamalarını isteyen Yılmaz, "Mevcut statükoya uyarsanız, bu kalkınma sürecine katkı sağlayamazsınız. Memur zihniyeti ile hareket etmemeniz lazım. Araziye uymamanız, araziyi değiştirmeniz gerekir" diye konuştu.

Bakan Yılmaz, uzman ekibin çoğunun yurt dışında eğitim gördüğünü ya da yurt dışındaki şirketlerden tecrübeli olduğunu öğrenince, bölge adına memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Uzman ekiplerin bölgenin beyni olacağını anlatan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Arkadaşların dış dünya ile bağlantıları olmaları çok iyi bir avantaj. Bu uzman ekip, bölgenin beynini oluşturacak. Bu bölgenin meselelerine kafa yoracaklar. Nitelikli kadrolara hep ihtiyaç duyduk. Arkadaşlarımız mesai kavramına bakmayan bir anlayış içerisinde olmalıdır. Disiplinli bir yapı var. Uzman arkadaşlarımız bunlara ne kadar önem verirse o kadar başarılı olurlar."

Personel sayısını yetersiz gören Yılmaz, Vali Erdal Ata'ya çalışan uzman ekip sayısını sordu. Vali Ata da, Bakan Yılmaz'a, "Şu an 19 personel var. Bir kişi daha alınacak. İleriki günlerde, yeterlilik durumuna göre de alımlar sürecek" dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.06.2026
17:49
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
YKS Adaylarının Ailelerine Mobil İkram Desteği
Bingöl İl Müftülüğü ve TDV Bingöl Şubesi, YKS süresince sınav merkezlerinde bekleyen aday yakınlarına mobil ikram aracıyla çeşitli ikramlarda bulunarak sınav heyecanına ortak oldu.
20.06.2026
17:43
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları`ndan YKS Günü İkram Desteği
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları'ndan YKS Günü İkram Desteği
YKS'nin ilk oturumunda sınav merkezleri önünde stant kuran AK Parti Bingöl Gençlik Kolları, adaylara ve ailelerine çeşitli ikramlarda bulundu. Gençlik Kolları Başkanı Aslan, sınav heyecanını adaylar ve aileleriyle birlikte paylaşmak istediklerini belirtti.
20.06.2026
00:31
'TOKİ konutlarının teslimi kira piyasasını rahatlatacaktır'
Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, Şeyh Ahmet mevkiinde yapımı tamamlanan yaklaşık 800 konutluk TOKİ projesinin teslim edilmesi çağrısında bulunarak, sürecin kira piyasasını rahatlatacağını söyledi.
19.06.2026
23:56
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Bingöl Balı İçin Ortak Adım
Avrupa Birliği coğrafi işaret tesciline sahip Bingöl Balı'nın kalite standartlarının korunması ve marka değerinin güçlendirilmesi amacıyla Bingöl Valiliği'nde önemli bir iş birliği protokolüne imza atıldı.
19.06.2026
23:40
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halayda Türkiye İkincisi Oldu
Bingöl Üniversitesi Halk Oyunları Ekibi, Antalya'da düzenlenen Ünilig Halk Dansları Türkiye Şampiyonası'nda önemli bir başarıya imza attı. Halaylar kategorisinde yarışan ekip, Türkiye ikinciliğini elde etti.
19.06.2026
23:38
Bingöl`de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl'de 45 günde tamamlanan cami ibadete açıldı
Bingöl merkeze bağlı Erentepe Köyü'nde hayırseverlerin desteğiyle 45 gün gibi kısa bir sürede inşa edilen cami, yoğun katılımlı bir programla hizmete sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın