KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Eylül 2025 Cuma
°C

Menfaati olanların hesabı derhal bozulmalıdır

Bingöl Barosu Avukatlarından Ercan Aslan, demiryolumuzun iptalinde menfaati olanların, hesabının derhal bozulması  gerektiğini ifade etti. Aslan, “yeni bir güzergah belirlenecekse ve Bingöl'ün menfaatleri düşünülecekse, bu mutlaka Bingöl Merkez- Solhan istikameti olmalıdır” dedi.

Menfaati olanların  hesabı derhal bozulmalıdır
10 MAYIS 2010 PAZARTESİ 12:21
0
4270
0
AA aa
17 Aralık 2009 tarihinde yaptığı basın açıklamasında Kale Barajı  ve Beyhan Barajları'nın yapımı sebebiyle Genç ilçesinden geçen “Devlet Demiryollarının” iptali tehlikesinin  var olduğunu, bu güzergâhın iptali halinde yeni güzergah olarak Bingöl Merkez ve Solhan istikametinin belirlenmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini beyan ettiğini vurgulayan Avukat Ercan Aslan bu hafta yaptığı basın açıklamasında konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Aradan geçen 3 -4 aylık süre zarfında konunun AK Parti Van il Başkanınca il başkanları toplantısında  bizzat Sayın Başbakana iletildiği yönünde haberler yayınlanmıştır. Aylar öncesinde kamuoyu ile paylaştığımız ve adı geçen il başkanının da ortaya koyduğu bu sorun, aslında Bingöl-muş-Bitlis ve Van illerimizin ortak sorunu olarak ele alınmalı ve kesinlikle bu işten rant sağlayacak olanların hesabı derhal bozulmalıdır.”
“Demiryolunun İptali Bir Felaket Olur”  
Demiryolunun iptalini bir felaket olarak gördüğünü belirten Aslan, yeni güzergah olarak Bingöl Merkez -Solhan istikametinin belirlenmesini ise “mega  proje ve yatırım hamlesi” olarak öngördüklerini vurguladı. Aslan, açıklamasının devamında ayrıca şunları da kaydetti: “Baraj yapımları bu güzergâhın değişimini mutlaka gerekli kılıyor ise, aslında güzergâh değişikliği ile  istikametin Bingöl Merkez ve Solhan ilçesinden geçirmek suretiyle devamını sağlamak,  demiryollarının orta  vadede en kapasiteli taşıma aracı olacağı düşünüldüğünde Bingöllümüze  çok ciddi katkılar sağlayacağı  bilinmelidir.  Bu konunun birlikten kuvvet doğar anlayışı ile siyaset üstü kabul edilerek  başta bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ olmak üzere milletvekillerimiz öncülüğünde  çevre il milletvekilleri, tüm sivil toplum örgütleri, mülki idare amirleri ve halkın tamamının talebi haline getirme yönünde duyarlılık gösterilmesini ve gecikmeye mahal vermeden  başbakanlık dahil konuyla alakalı merciiler nezdinde  girişimlere  başlanılmasını talep ve temenni ediyoruz” dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
09:27
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde tandırda unutulan köz yangına neden oldu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
11.09.2025
17:36
Bingöl`de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ve servisleri denetlendi. Denetimlerin yıl boyu süreceği aktarıldı.
11.09.2025
17:29
Bingöl`de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de, üst merkezlerde riskli bulunarak yapılmayan iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı, Bingöl Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
11.09.2025
12:16
Bir ilginç kaza! Bingöl`de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Bir ilginç kaza! Bingöl'de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Otobüsün hareket ettiğini fark eden sürücü kapıyı açmak istese de başarılı olmadı ve otobüs, park halindeki başka bir otobüse çarparak durdu. Kameralara yansıyan kazada maddi hasar oluştu.
11.09.2025
11:56
Bingöl`de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de 7 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalandı. Yapılan aramada 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın