KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Menfaati olanların hesabı derhal bozulmalıdır

Bingöl Barosu Avukatlarından Ercan Aslan, demiryolumuzun iptalinde menfaati olanların, hesabının derhal bozulması  gerektiğini ifade etti. Aslan, “yeni bir güzergah belirlenecekse ve Bingöl'ün menfaatleri düşünülecekse, bu mutlaka Bingöl Merkez- Solhan istikameti olmalıdır” dedi.

Menfaati olanların  hesabı derhal bozulmalıdır
10 MAYIS 2010 PAZARTESİ 12:21
0
4328
0
AA aa
17 Aralık 2009 tarihinde yaptığı basın açıklamasında Kale Barajı  ve Beyhan Barajları'nın yapımı sebebiyle Genç ilçesinden geçen “Devlet Demiryollarının” iptali tehlikesinin  var olduğunu, bu güzergâhın iptali halinde yeni güzergah olarak Bingöl Merkez ve Solhan istikametinin belirlenmesi için çalışmalar yapılması gerektiğini beyan ettiğini vurgulayan Avukat Ercan Aslan bu hafta yaptığı basın açıklamasında konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Aradan geçen 3 -4 aylık süre zarfında konunun AK Parti Van il Başkanınca il başkanları toplantısında  bizzat Sayın Başbakana iletildiği yönünde haberler yayınlanmıştır. Aylar öncesinde kamuoyu ile paylaştığımız ve adı geçen il başkanının da ortaya koyduğu bu sorun, aslında Bingöl-muş-Bitlis ve Van illerimizin ortak sorunu olarak ele alınmalı ve kesinlikle bu işten rant sağlayacak olanların hesabı derhal bozulmalıdır.”
“Demiryolunun İptali Bir Felaket Olur”  
Demiryolunun iptalini bir felaket olarak gördüğünü belirten Aslan, yeni güzergah olarak Bingöl Merkez -Solhan istikametinin belirlenmesini ise “mega  proje ve yatırım hamlesi” olarak öngördüklerini vurguladı. Aslan, açıklamasının devamında ayrıca şunları da kaydetti: “Baraj yapımları bu güzergâhın değişimini mutlaka gerekli kılıyor ise, aslında güzergâh değişikliği ile  istikametin Bingöl Merkez ve Solhan ilçesinden geçirmek suretiyle devamını sağlamak,  demiryollarının orta  vadede en kapasiteli taşıma aracı olacağı düşünüldüğünde Bingöllümüze  çok ciddi katkılar sağlayacağı  bilinmelidir.  Bu konunun birlikten kuvvet doğar anlayışı ile siyaset üstü kabul edilerek  başta bakanımız Sayın Cevdet YILMAZ olmak üzere milletvekillerimiz öncülüğünde  çevre il milletvekilleri, tüm sivil toplum örgütleri, mülki idare amirleri ve halkın tamamının talebi haline getirme yönünde duyarlılık gösterilmesini ve gecikmeye mahal vermeden  başbakanlık dahil konuyla alakalı merciiler nezdinde  girişimlere  başlanılmasını talep ve temenni ediyoruz” dedi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
04:29
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Elbaşı Deresi lağım hattına döndü
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Elbaşı (Qasmon) Köyü'nde kanalizasyon altyapısının bulunmaması nedeniyle atık sular yıllardır Elbaşı Deresi'ne akıyor. Dere boyunca yapılan tarımsal sulama ve son dönemde yaşanan balık ölümleri, çevre ve halk sağlığına yönelik riskleri yeniden gündeme taşıdı.
17.12.2025
04:28
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Bingöl konut fiyatlarında zirvede!
Merkez Bankası'nın Kasım ayı verileri, Türkiye genelinde konut fiyatlarının artışını sürdürdüğünü ortaya koyarken; Bingöl'ün de içinde bulunduğu bölge, yıllık artış oranında ülke genelinde ilk sıraya yerleşti. Peki bu tablo Bingöl'de konut piyasası için ne anlama geliyor?
17.12.2025
04:28
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Turnuvasında Final Günü
Bingöl Ova Köyleri Derneği tarafından düzenlenen köyler arası futbol turnuvasında finalin adı Gözeler ile Havsel oldu. Turnuva 19 Aralık'ta oynanacak final maçıyla tamamlanacak.
17.12.2025
04:26
Bingöl`de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de aranan hırsızlık şüphelisi yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, hakkında hırsızlık suçundan 6 yıl 9 ay 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şahıs yakalandı.
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın