KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2024 Salı
°C

Menfezlere elektronik kontrol

Karlıova İlçesi Hacılar Köyü’nde polis konvoyuna düzenlenen ve 8 polisin şehit olmasıyla sonuçlanan mayınlı saldırının ardından harekete geçen İçişleri Bakanlığı, artan saldırılar üzerine genelge yayınladı.

Menfezlere elektronik kontrol
09 EKİM 2012 SALI 08:36
0
1587
0
AA aa

Son günlerde PKK/KCK terör örgütünün saldırılarının yoğunlaşması üzerine İçişleri Bakanlığı genelge yayınladı. Bakanlığın genelgesinde karayollarındaki menfezlerin mekanik ya da elektronik sistemle kontrol edilmesi istendi.

Bakan İdris Naim Şahin, menfezler üzerinden yapılan saldırılarda çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Karlıova İlçesi Hacılar Köyü mevkiinde Çevik Kuvvet minibüsüne uzaktan kumandalı bomba ile düzenlenen hain eylemde 8 polisin şehit edilmesi ve 7 polisin yaralanması gözleri "menfezlere" çevirdi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki menfezlerin PKK/KCK terör örgütü tarafından adeta eylem alanı haline dönüştüğüne vurgu yaparak, menfezlerin giriş kısımlarının fiziksel engel veya elektronik sistemler ile sınırlandırılmasını istedi.

BOMBALAR EL YAPIMI

Bakan Şahin, teröristlerin herhangi bir denetim olmayan menfezleri seçtiğini belirterek şöyle konuştu:

"Menfezlerin iç kısmında çalıştıkları süre içerisinde başkaları tarafından görünme ya da yakalanma ihtimalleri azaldığından dolayı, menfezlerin PKK/KCK terör örgütü tarafından bir nevi eylem alanı halini almış olduğu görülmektedir. Geçmiş tarihlerde meskûn mahal içinde veya dışında bulunan karayollarının hemen altından geçen, kullanım amaçları ve ebatları farklılık gösteren menfezlere yerleştirilen el yapımı bombaların patlaması sonucu, çok sayıda devlet görevlisi şehit veya gazi olmuş, yine çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve birçok resmi ya da sivil araç kullanılamaz hale gelmiştir."

ELEKTRONİK ENGEL

"Bomba olaylarıyla mücadele kapsamında tüm dünyada geçerli hususların başında, bomba yerleştirecek kişi ya da kişilerin girişini engellemek ve ya sınırlamak ya da zorlaştırmak önemli emniyet tedbirleri arasında yer almaktadır" sözlerinin yer aldığı genelgede, "Giriş kısımları fiziksel engel ve ya elektronik sistemlerle sınırlandırılmış menfezlere bomba yerleştirmeye çalışacak kişilerin, alınan emniyet tedbirlerini aşmaya çalışacağı sürede etraftan görülme ya da yakalanma ihtimalleri artacağından ve alınan tedbirler zarar verilmesi halinde emniyetli mesafeden kontrol yapacak güvenlik güçlerine avantaj sağlayacağından, ilgili kurumlar nezdinde gerekli çalışma ve araştırmaların yapılması büyük önem arz etmektedir" denildi.

Bakan Şahin, tüm menfezlerde bomba imha uzmanlarının görüşünden istifade edilerek Karayolları müdürlükleri, il özel idareleri ya da belediyeler vasıtasıyla gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması talimatını verdi.

RAHATLIKLA GİZLENİYORLAR

Bakan Şahin, menfezlerle ilgili bölge valilerine özel bir genelge gönderdi. İdris Naim Şahin genelgede PKK'nın araç ve personel gibi hedeflerin patlayıcı madde kullanılarak imhasını planladığını belirterek: “Patlama noktası olarak genelde menfezlerin seçildiği ve seçilen menfezlerde teröristler tarafından yapılan keşif, düzeneğin hazırlanması ve yerleştirilmesi çalışmalarında gizlilik ve emniyet açısından örtü ve gizleme sağladığı, özellikle uzaktan komutalı bombanın alıcısının ise bu tür yerlere veya yakın çevresine kolaylıkla yerleştirildiği tespit edilmiştir."

KONTROLLÜ İMAR EDİLSİN

Genelgede, el yapımı bir bombanın asfalt yolun altından geçen menfez içine kolayca yerleştirilmesinin teröristlere uygulama açısından büyük kolaylık sağladığına dikkat çekildi.

Menfezlerin bulunduğu yerlerde ancak herhangi bir terör eylemi tehditi algılandığında güvenlik güçlerinin arama yaptığını belirten Bakan Şahin, bu aramalar sırasında da çok sayıda güvenlik görevlisinin şehit olduğunu belirtti.

Bakan Şahin: “Sürekli olarak akan ya da yağış sonucu oluşan küçük akarsuları yol gövdesinin bir tarafından diğer tarafına geçirmede veya büyüklüğüne göre karayollarının altından geçişlerde kullanılan menfezlerin, özellikle terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı Güneydoğu Anadolu bölgesinde kontrollü bir şekilde imar edilmesi ya da daha önce imar edilenler içinde fiziksel tedbirlerin alınmasının gerekli olduğu müşahede edilmektedir” şeklinde konuştu.  

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2024
15:10
Bingöl`de deprem çalıştayı
Bingöl'de deprem çalıştayı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: 'Bingöl genelinde 2 bin 544 yapının yıkılarak dönüşümü gerçekleştirilmiştir' dedi. Bingöl Valisi Usta ise '6 Şubat depremlerinden sonra Bingöl'de hasar tespit çalışmalarında toplam 29 bin 26 adet başvuru alınıp incelenmiştir' bilgisini paylaştı. İşte açılış konuşmalarından öne çıkan başlıklar…
06.05.2024
14:44
Bingöl Havalimanı`nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanı'nda uyuşturucu operasyonu
Bingöl Havalimanında valizlere zulalanmış şekilde 37 kilo 200 gram skunk esrar ele geçirildi. 2 şüpheli şahıs yakalanarak tutuklandı.
06.05.2024
14:27
Benzin ve motorine indirim geliyor
Benzin ve motorine indirim geliyor
Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre benzin ve motorin grubuna salı gününden itibaren geçerli olmak üzere 1,5 liralık indirim bekleniyor. İşte Bingöl'deki güncel akaryakıt fiyatları ve indirim sonrası oluşacak fiyat tablosu…
06.05.2024
13:47
Karlıova Mayıs`ta beyaza büründü
Karlıova Mayıs'ta beyaza büründü
Baharı yaşarken bir anda hava sıcaklığında yaşanan düşüşle birlikte Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, yüksek kesimler ve köylerinde kar etkili oldu. Dağlar ve köyler beyaza büründü.
06.05.2024
13:46
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl için sel ve su baskınlarına karşı uyarı
Bingöl ve çevresinde yağışların süreceğini bildiren Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, vatandaşları sel ve su baskınlarına karşı uyardı.
06.05.2024
13:45
Bingöl`de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de rüzgârın yönü değişti!
Bingöl'de bulunan 49,7 MW'lık Metafor Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) ve Ağrı'da bulunan 33,6 MW'lık Yakaağzı RES, İş Enerji bünyesine dahil oldu. İş Enerji, bu alımla birlikte toplam kurulu gücünü 1000 MW'a çıkardı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın