KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2025 Salı
°C

Mera ve yaylalar kiralanacak

Bingöl ili sınırları içerisinde bulunan Gökçenat (Kut), Kazanlı (Şip), Hasanova (Kilisek) ve Göltepesi (Kuzugölü) yaylaları kiralanacağı belirtildi.

Mera ve yaylalar kiralanacak
06 MART 2013 ÇARŞAMBA 09:03
0
2966
0
AA aa

Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamayla, ihtiyaç fazlası olan mera ve yaylaların kiralanacağı bildirildi.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada: “İlimiz Merkez ve Karlıova İlçesi sınırları dâhilinde bulunan Gökçenat (Kut), Kazanlı (Şip), Hasanova (Kilisek) ve Göltepesi (Kuzugölü) yaylaları ihtiyaç fazlası olan kısmının kiralama İhalesi 07.03.2013 tarihinde İlimiz Mera Komisyonu Başkanlığı tarafından yapılacaktır. Kiralama 4342 Sayılı Mera Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 7. ve 13. maddeleri ile 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 511g maddesi hükümleri çerçevesinde gerçekleşecektir. Kiralama talebinde bulunacak olan Göçer ve hayvan sahiplerinin; kiralamak istedikleri mera, yayı ak ve otlakiyenin yeri, otlatacakları hayvan sayı ve cinsleri ile beraberlerinde getirecekleri aile bireyleri ve çoban sayısını belirten dilekçeleri ile İlimiz Mera Komisyonu Başkanlığına müracaat etmeleri ve ayrıca ihale şartnamesi almaları gerekmektedir. Konu hakkında daha geniş bilgi İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Altyapı Arazi ve Değerlendirme Şube Müdürlüğünden alınabilir” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.05.2025
22:22
Ormangören: `Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!`
Ormangören: 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
Engelliler Haftası sebebiyle beraberindeki heyetle Bingöl Altı Nokta Körler Derneği ve Engelliler Platformunu ziyaret eden DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, engellilerin sorunlarına dikkat çekip kamuya seslendi; 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
19.05.2025
15:19
Bingöl`de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de 19 Mayıs coşkusu
Bingöl'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gerçekleştirilen törenle kutlandı. Sporcuların hünerlerini coşkuyla sergilediği ve özel öğrencilerin halaylar çektiği kutlamalarda muharip uçakların geçişi ise heyecanı doruğa çıkardı.
19.05.2025
13:59
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Arıların yarım kilo bal üretmek için gezdikleri çiçek sayısı inanılmaz
Nektar kesesi, başlarının yanında iki bitişik gözü ve başlarının üstünde üç tekil gözü bulunan bal arıları, 170 koku alıcısı sayesinde çiçeklerden bal üretiyor ve kendine has kokuları olan kolonilerini bulabiliyor. Yarım kilo bal için milyonlarca çiçek dolaşan arıların çıkardığı 'vız' sesinin nasıl oluştuğu ise şaşırtıcı!
19.05.2025
13:26
BİNHAD Türkiye finalinde…
BİNHAD Türkiye finalinde…
Bingöl Halk Oyunları Araştırma Spor Kulübü, THOF Kulüpler Arası Gurup Yarışmasında birincisi oldu. Ekip, Türkiye finalinde Bingöl'ü temsil edecek.
19.05.2025
13:04
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
Terör mağdurlarına yeni düzenleme! 9.619 TL maaş alabilecekler
SGK, terör mağdurlarına aylık bağlanmasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderdi. Başvurular doğrudan dilekçe ile SGK'ya yapılabilecek ve terör mağdurları 9.619 TL'ye varan maaş alabilecek.
17.05.2025
01:00
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
Nüfusu 5 binin üzerinde olan yerler belediye kurabilecek
AK Parti tarafından nüfusu beş bin ve üzerinde olan yerleşim yerinde belediye kurabilmesi, nüfusu iki binin altına düşen belediyelerin ise köye dönüştürülmesini sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın