KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2025 Salı
°C

Merkel resmen başbakan oluyor

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Genel Başkanı Angela Merkel, bugün resmen Almanya'nın ilk kadın başbakanı oluyor. Eski Başbakan Gerhard Schröder ise yeni hükümette görev almıyor.

Merkel resmen başbakan oluyor
18 KASIM 2005 CUMA 17:24
0
2020
0
AA aa
Gerhard Schröder'in genel başkan olduğu Sosyal Demokrat Partisi ile Angela Merkel'in başında olduğu Birlik partileri arasında koalisyon anlaşması bugün imzalanacak.

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliğine karşı tutumuyla bilinen Merkel, hemen her fırsatta Türkiye'ye imtiyazlı ortıklık öneriyor. Ancak hükümet Sosyal Demokrat Parti'nin desteğiyle kuruluyor. Eski Başbakan Gerhard Schröder ise yeni hükümette görev almıyor. Merkel 14 kasımda yaptığı açıklamada, Türkiye'nin üyeliği konusunda birliğin kabul edebilme yeteneğinin de dikkate alınması gerektiğini söylemişti.

"Eğer AB Türkiye gibi büyük bir ülkeyi kabul edebilecek durumda olmazsa o zaman Türkiye ile imtiyazlı bir ilişki olmalı" diyen Merkel, imtiyazlı ortaklık önerisinin, koalisyon sözleşmesine de dahil edildiğini hatırlatmıştı.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2025
13:55
Belgin:
Belgin: 'Engellilerin sorunları görmezden geliniyor!'
Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Murat Belgin, kentte engelli bireylerin yaşamını kolaylaştıracak adımların atılmadığını, belediye, kent konseyi ve ilgili kurumların görevlerini yerine getirmediğini belirterek yetkilileri sorumluluğa davet etti.
14.10.2025
13:03
Bingöl Valisi Usta, güvenlik verilerini paylaştı
Bingöl Valisi Usta, güvenlik verilerini paylaştı
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, son 2 ay içerisinde güvenlik güçleri tarafından yapılan çalışmaları paylaşırken, suç oranlarında bir önceki seneye göre düşüş ve tutuklamalarda artış olduğu görüldü.
14.10.2025
12:14
Bingöl`de zehir tacirlerine jandarma baskını!
Bingöl'de zehir tacirlerine jandarma baskını!
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekiplerince metruk bir binaya düzenlenen operasyonda çeşitli tür ve miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.
14.10.2025
12:04
Becerikli;
Becerikli; 'Beyaz Baston Yasası çıkarılmalı'
15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü münasebetiyle yaptığı açıklamasında görme engellilerin haklarına dikkat çeken ve bu hakların teslimi çağrısında bulunan Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerikli; 'Ülkemizde de bir 'Beyaz Baston Yasası' çıkarılarak bu hakların yasal güvenceye kavuşturulmasını talep ediyoruz' dedi.
14.10.2025
11:41
Fiat Egea Sedan, 2026`da yollara veda ediyor
Fiat Egea Sedan, 2026'da yollara veda ediyor
Türkiye'nin en çok satan otomobili Fiat Egea'nın üretiminin en geç Haziran 2026'da sona ereceği Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu tarafından açıklandı.
13.10.2025
19:31
Bingöl`de ‘Deprem Master Planı` Çalıştayı
Bingöl'de 'Deprem Master Planı' Çalıştayı
Bingöl Belediyesi'nce 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek çalıştay, Bingöl'ün deprem hazırlık sürecine bilimsel bir boyut kazandıracak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın