KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Merkezi araştırma laboratuvarı müjdesi

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Üniversitesi bünyesinde &';Merkezi Araştırma Laboratuvarı” kurulacağının müjdesini verdi.

Merkezi araştırma laboratuvarı müjdesi
22 MART 2011 SALI 09:38
0
2994
2
AA aa

Bingöl Üniversitesi, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın katkılarıyla her geçen gün büyümeye devam ediyor. 

Bakan Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada Bingöl Üniversitesi bünyesinde “Merkezi Araştırma Laboratuvarı'nın kurulacağını bildirdi.

“Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023'te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeyi hedefliyoruz” diyen Bakan Yılmaz, Türkiye'nin bu hedefe, daha fazla katma değer, teknoloji ve yenilik üreterek yürüyebildiğini ifade ederek, hükümetlerinin bu bilinçle bilim ve teknolojiye büyük önem verdiğini vurguladı.

DAP bölgesinde yer alan üniversitelerde 2007 yılından önce diğer üniversitelerde olduğu gibi küçük ölçekli araştırma projelerinin desteklendiğini söyleyen Bakan Yılmaz, “2007 yılından sonra Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'nca büyük ölçekli araştırma merkezlerinin kurulmasına başlanmıştır. Bu bağlamda, 2010 yılında 1,3 milyon TL ödenekle yatırım programına alınan Bingöl Üniversitesi tarafından yürütülen “Merkezi Araştırma Laboratuvarı” projesi inşallah 2012'lere geldiğimizde gerçekleşmiş olacak. Bingöl ilimizde uygulanacak bu proje 4,3 milyon TL toplam bütçeye sahiptir.

 2200 m2 büyüklüğünde bir araştırma merkezi binası inşaatının gerçekleştirilmesi ve son teknoloji araştırma teçhizatları alımı öngörülmektedir. “Merkezi Araştırma Laboratuvarı” projesi ile amaçlanan günümüz bilim dünyası ile rekabet edebilecek donanıma sahip, ileri düzeyde temel ya da uygulamalı, çok disiplinli ve bölgesel ölçekli AR-GE faaliyetlerini yürütebilecek, ileri teknolojik cihazların yer aldığı bilimsel ve teknolojik araştırma laboratuvarı alt yapısının oluşturulmasıdır.

Bu proje sayesinde hem üniversite-sanayi işbirliğinin gelişmesi, hem de akademik AR-GE faaliyetlerin sayısı ve niteliğinin artması beklenmektedir. Proje yatırım programına fizibilite raporunun yeniden hazırlanması koşuluyla alınmıştır. Revize proje Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı'na gönderilmiş olup proje revizyonu gerçekleştirilerek ödenek serbest bırakılmıştır. 2011 Yılı Yatırım Programında söz konusu proje için 1,5 milyon TL ödenek konulmuştur. Projenin şimdiden ülkemize ve Bingöl'ümüze hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
hakan gül (@Misafir_2804)
22 Mart 2011 Salı 17:07
seçim vaadleri parti kurucusu mahfuz güler nasıl silindiyse sizlerde silinecek tarihin tozlu raflarında yer alacaksınız
Hanefi (@Misafir_2801)
22 Mart 2011 Salı 16:11
çok güzel bir gelişme .bundan sonra her türlü analiz için Elazığ ya da Erzurum,d.bakır a gönderip oralarda masraf yapmaya gerek kalmayacak inşaallah .yetkilileri tebrik ederim .
01.12.2025
10:10
Cep telefonu hattı alımında şartlar zorlaşıyor
Cep telefonu hattı alımında şartlar zorlaşıyor
TBMM'ye sunulan torba yasa tasarısıyla cep telefonu aboneliğinde köklü değişikliklere gidiliyor. Buna göre, suçla mücadele amacıyla aboneliklerde elektronik ve biyometrik kimlik doğrulaması zorunlu hale gelecek. Ayrıca, aktif olmayan ve sahibinin hayatta olduğu teyit edilemeyen mobil hatlar 3 ay içinde otomatik olarak kapatılacak; yabancılara ise özel numara serileri tahsis edilecek.
29.11.2025
19:09
Bingöl Engelliler Platformu`ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
Bingöl Engelliler Platformu'ndan Erişilebilirlik ve Destek Çağrısı
'Engelliler yalnızca bir günde değil, her gün hatırlanmalı' diyen Korkutata, Dünya Engelliler Günü'nün bir kutlama değil, erişilebilirlik ve eşitlik konusunda kalıcı adımlar atılması için önemli bir farkındalık günü olduğuna dikkat çekti.
29.11.2025
18:56
Hatısaru: `Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!`
Hatısaru: 'Bingöl Halkı Seçimi Bekliyor, Değişim Kapıda!'
'Adaleti ve hakkaniyeti yeniden tesis etmek için sorumluluk almaya hazırız' diyen Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru; 'Bingöl halkı seçimi bekliyor! Bu milletin derdiyle dertlenen kadrolar iktidara taliptir' dedi.
29.11.2025
18:42
Bingöl Polisi 1 Haftada 35 Şüpheliyi Yakaladı
Bingöl Polisi 1 Haftada 35 Şüpheliyi Yakaladı
Emniyet yetkilileri, Bingöl'de kamu düzeninin korunması ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
29.11.2025
18:26
12 Bingölspor Zirvede Güç Topluyor!
12 Bingölspor Zirvede Güç Topluyor!
Kadrosundaki açığı yeni transferlerle kapatmaya çalışan lider 12 Bingölspor, haftayı 3 puanla kapatıp en yakın takipçisi Niğde Belediyespor ile puan farkını 9'a çıkararak şampiyonluk ateşini yeniden harladı.
28.11.2025
13:27
Karaarslan`dan Çözüm Mesajı:
Karaarslan'dan Çözüm Mesajı: 'Büyük Bir Anlayış Değişikliği Kaçınılmaz'
Türkiye'de Kürt meselesinin çözümünün yalnızca güvenlik önlemleriyle mümkün olmadığını belirten iş insanı ve DEM Partili siyasetçi Ahmet Karaarslan, 2025'teki çözüm sürecini 'geri dönüşü olmayan bir fırsat' olarak nitelendirdi ve toplumsal sahiplenmenin kilit rol oynayacağının altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın